DevOps consultant | Den Haag

Sorry, deze opdracht is niet meer beschikbaar

Bekijk hier alle beschikbare opdrachten en vacatures.

En, als je niets wilt missen: maak een gepersonaliseerde Job Alert aan. Daarmee ontvang je opdrachten binnen jouw expertise automatisch in je mailbox.

Maak Job Alert aan

Werkniveau:
Senior
Standplaats:

Den Haag
Aanvraagnummer:
A2021-1139
Startdatum:
01-03-2021
Verwachte einddatum:
31-12-2021 met optie tot verlenging
Aantal uur per week:
36
Uurtarief:
n.o.t.k.
Sluitingsdatum aanvraag:
18-02-2021 09:00
Contactpersoon Quest4:
Marco Buitenhuis
Telefoonnummer:
06-29602668

Functieomschrijving

Wij zijn voor het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) op zoek naar een DevOps consultant op basis van 36 uur per week.

Als “DevOps consultant” werk je in opdracht van een digitaal forensisch specialist (die onderdeel uitmaakt van het programma team) en vervul je een cruciale rol in de werkgroep, om de doelstellingen te behalen.

Doelstelling:

 • Afgestemde en door de community geaccepteerde behoeftestelling waaraan de “to be” CI/CD en kennisdelingsomgeving moet voldoen;
 • Selectie van een partij binnen de overheid / of daarbuiten die de CI/CD omgeving realiseert, faciliteert en beheert;
 • Migratie van de huidige NFI omgeving naar de nieuwe omgeving, met zo min mogelijk verstoring van het ontwikkelproces;
 • Afgestemd kwaliteitssysteem voor het borgen van de kwaliteit van de software.

Achtergrond opdracht:
Momenteel wordt Hansken door het NFI centraal beheerd en doorontwikkeld volgens het Scale Agile Framework (SAFe). Het programma OK Hansken beoogt de situatie te realiseren waarin de Hansken software suite door een community van Hansken gebruikende organisaties wordt doorontwikkeld.

De beoogde situatie bestaat uit het realiseren van een CI/CD (countinuous integration/continuous delivery) omgeving die de aangesloten partijen zowel nationaal (o.a. Politie, FIOD, NVWA, ILT, NFI) als internationaal (uitsluitend overheidsinstellingen, Law Enforcement Agencies) in staat stelt om gezamenlijk te werken aan de doorontwikkeling van de Hansken software.

Organisatie:
Het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) streeft ernaar de meest innovatieve en klantgerichte leverancier van forensische producten en diensten te zijn. Het NFI voorziet nationale en internationale organisaties die zich inzetten voor vrede, recht en veiligheid van betrouwbare informatie uit sporen. Door continu te investeren in kennis en innovatie speelt het NFI in op actuele maatschappelijke, technologische en wetenschappelijke ontwikkelingen. Het NFI loopt hierin ook internationaal gezien voorop.

Hansken is ontworpen om in beslag genomen en gevorderde digitale dataverzamelingen inzichtelijk en toegankelijk te maken voor digitaal en tactisch onderzoekers. In 2014 is door het NFI, in het kader van haar R&D taak, een prototype ontwikkeld. In de afgelopen jaren zijn delen van dit platform in beperkte mate uitgerold en succesvol toegepast bij o.a. Politie en FIOD. Het heeft zich nationaal bewezen in meer dan 500 zaakonderzoeken. Internationaal is bij Law Enforcement Agency’s (verder aangeduid als rechtshandhavingspartijen), belangstelling voor gebruik van het platform. De wetenschappelijke wereld wil het platform inzetten voor R&D.

Om de opsporingskracht verder te vergroten delen rechtshandhavingspartijen en wetenschapsinstituten nationaal en internationaal (hierna te noemen partijen) de beschikbare digitaal forensische kennis. Zij werken nauw samen in R&D om een belangrijke bijdrage te leveren aan het verder vergroten van deze kennis. Op deze manier kunnen betere onderzoeksresultaten worden gerealiseerd door het beter inzichtelijk maken van eventueel aanwezigen.

Eisen en wensen voor de functie

Harde eisen:

 • Academisch/werk en denk niveau en ervaring in vergelijkbare rollen (10 jaar);
 • Je hebt meer dan 8 jaar ervaring met oplossingen voor Continuous Integration en Continuous Deployment (CI/CD Jenkins e.d.) voor software ontwikkeling volgens een agile methodiek;
 • Je hebt meer dan 8 jaar ervaring met het ontwikkelen (adviseren) van een behoeftestelling en afstemming met diverse partijen inzake een gezamenlijke CI/CD omgeving;
 • Je hebt meer dan 8 jaar ervaring met ontwikkelen en afstemmen van een migratiestrategie.

Wensen:

 • Competenties: – Plannen en organiseren; – Stressbestendig; – Resultaatgericht; – Analyseren; – Netwerken;
 • Aanvullende kennis van: – Agile werkwijze (bij voorkeur SaFe) Kubernetes en containerized applicaties; – Hosting in cloud omgevingen: AWS (Amazon) en Azure (Microsoft); – Configuratie van Elastic Search; – Configuratie management tools zoals Ansible;
 • Aanvullende kennis van: – Monitoring tools zoals Prometheus, Grafana en Splunk; – Source code repositories zoals Github, Gitlab en Bitbucket; – Samenwerkingstools zoals Confluence en Jira;
 • Werkt projectmatig;
 • Teamspeler;
 • Ervaring met Agile werken (aantoonbaar in het CV).

Aanvullende informatie

Opmaak cv: in het Nederlands, in Word en maximaal 5 pagina’s.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Marco Buitenhuis bereikbaar op het nummer: 06-29602668. Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2021-02-15 15:18:52

Opdracht delen

Past de opdracht (nu even) niet bij je, maar ken je iemand die er geknipt voor is? Deel hem gerust! 👌Solliciteer nu


Aanmelden voor functie
Maximale uploadgrootte: 5MB
Status : Gesloten

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden