DevOps Test Engineer | Assen

Sorry, deze opdracht is niet meer beschikbaar

Bekijk hier alle beschikbare opdrachten en vacatures.

En, als je niets wilt missen: maak een gepersonaliseerde Job Alert aan. Daarmee ontvang je opdrachten binnen jouw expertise automatisch in je mailbox.

Maak Job Alert aan

Werkniveau:
Senior
Standplaats:

Assen
Aanvraagnummer:
A2021-1484
Startdatum:
07-06-2021
Verwachte einddatum:
30-06-2023 met optie tot verlenging
Aantal uur per week:
36
Uurtarief:
n.o.t.k.
Sluitingsdatum aanvraag:
31-05-2021 07:00
Contactpersoon Quest4:
Marco Buitenhuis
Telefoonnummer:
06-29602668

Functieomschrijving

Wij zijn voor DICTU op zoek naar een DevOps Test Engineer op basis van 36 uur per week.

Dictu zoekt voor het project eIDAS (electronic identity and trust services) een DevOps Test Engineer die beschikt over ervaring met testautomatisering, programmeren en/of technisch applicatiebeheer. Je komt in een DevOps team terecht en bent verantwoordelijk voor het onderhouden en uitbreiden van de bestaande automatische regressieset. Daarnaast zal je elke sprint een vrijgave moeten geven over de sprint package. Tijdens de sprint ben je verantwoordelijk voor de uitvoering van de testen (die je voor het grootste deel ook zelf uitvoert), bevindingenregistratie en het sturen op basis van de status hiervan binnen het team. Momenteel is CI/CD een van de speerpunten in het team. Geautomatiseerd testen zal ook een onderdeel van deze pipelines moeten gaan worden. Naast functioneel en geautomatiseerd testen bestaat een deel van je werk uit het beheren van de applicaties.

De werkzaamheden omvatten:

 • Testvoorbereiding en -uitvoering en het verder realiseren van testautomatisering;
 • Geen testcoördinatie of testmanagement;
 • Uitvoeren van functionele en technische reviews;
 • Uitvoeren regressietest, functionele testen en systeemintegratiesten;
 • Het opstellen, ontwerpen en beheren van testautomatisering m.b.v. Java en Cucumber;
 • Bijhouden en onderhouden van testgevallen;
 • Schrijven van vrijgaveadviezen;
 • Vastleggen van eigen voortgang;
 • Technisch applicatiebeheer.

Achtergrond opdracht:
Burgers en bedrijven veilig en betrouwbaar digitaal toegang geven tot diensten en producten van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat. Als DevOps-tester test en bouw je daar letterlijk aan mee. En dat doe je bij DICTU: een van de grootste en meest vooruitstrevende ICT-dienstverleners van de Rijksoverheid.

Jij werkt mee aan de doorontwikkeling van eIDAS, dat staat voor electronic identity and trust services. Deze koppeling maakt de grensoverschrijdende authenticatie op overheidswebsites binnen de Europese Unie mogelijk. Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat heeft één moderne toegangspoort voor zijn diensten en inspecties. Enkele daarvan zijn dankzij eIDAS inmiddels voor burgers en bedrijven uit acht EU-landen veilig en betrouwbaar toegankelijk. Hiermee geven we invulling aan de rijksbrede plannen en Europese verordeningen voor het vaststellen van digitale identiteiten en bevoegdheden. Dat moet in de hele EU met gestandaardiseerde, veilige middelen gebeuren.

Je test en beheert eIDAS-koppelingen. Zodat bijvoorbeeld een Belg die in Nederland werkt, kan inloggen op mijnpensioenoverzicht.nl. De koppeling routeert de vragen en antwoorden tussen de Nederlandse overheidssite en de Belgische DigiD-service. Daardoor kan de zuiderbuur zich elektronisch legitimeren en gebruik maken van de Nederlandse overheidsdienst. Dit is maar een van de vele koppelingen die je samen met het team realiseert. Elk met eigen klantwensen en een diversiteit aan software waartussen je een brug bouwt. Soms bedenk je oplossingen voor aanvullende complexe vraagstukken. Wat doe je bijvoorbeeld met een verplicht invulveld voor een bsn?

Uiteraard bouw je ook mee aan de omgekeerde weg. Denk aan een Nederlander die via internet zijn boete voor een snelheidsovertreding in Duitsland wil betalen. De eIDAS-koppeling regelt dan het vraag- en antwoordverkeer tussen de Duitse overheidssite en DigiD. Voor beide eIDAS-stromen zorg je voor optimale invulling van de klantwensen door inhoudelijke, technische en functionele afstemming. Je voert testen uit en schrijft de technische documentatie. En als er incidenten zijn – denk aan een storing in een server of het niet kunnen inloggen vanuit een bepaald land – dan zoek jij mee naar de oplossing.

Organisatie:
DICTU levert ICT en digitale diensten voor EZK en een aantal andere ministeries. Ze zet haar kennis en ervaring in om de beleids- en organisatiedoelen van haar opdrachtgevers optimaal te ondersteunen. Daarbij speelt ze in op de nieuwste technologische ontwikkelingen, zoals de Cloud. Ook borgt ze een hoogwaardige beveiliging van de gegevens die ze technisch beheert en bewaart.

Eisen en wensen voor de functie

Harde eisen:

 • Alleen kandidaten die in loondienst zijn komen in aanmerking voor deze opdracht. Ben jij ZZP’er informeer dan naar onze mogelijkheden;
 • Testen Professional; TMap NEXT Advanced; ISTQB Advanced;
 • TMap NEXT Foundation, ISTQB;
 • Je hebt meer dan 3 jaar aantoonbare relevante testervaring (TMAP);
 • Je hebt meer dan 2 jaar aantoonbare relevante ervaring met testautomatisering;
 • Je hebt meer dan 3 jaar aantoonbare ervaring met Cucumber, Java en Selenium;
 • Je hebt meer dan 1 jaar ervaring met en kennis van securitytesten.

Wensen:

 • Ervaring binnen Rijksoverheidsorganisaties is een pré, – Technische kennis is een pré – ervaring met IDE is een pré – kennis en ervaring met SAML is een pré – kennis en ervaring met security is een pré – kennis en ervaring met Java is een pré – kennis en ervaring met Gitlab en CI/CD is een pré – Mondelinge en schriftelijke beheersing van Engels (documentatie is voornamelijk in het Nederlands, maar er is ook documentatie in het Engels);
 • Bekend met de DICTU organisatie en de systemen en architectuurlandschap bij het Ministerie van EZ is een pre. – In het project wordt gewerkt volgens de volgende methodieken: Agile / Scrum. – Nederlandse taal machtig (woord en geschrift).

Aanvullende informatie

Opmaak cv: in het Nederlands, in Word en maximaal 5 pagina’s.

De selectiegesprekken vinden zo spoedig mogelijk plaats. Als je hiervoor wordt uitgenodigd, zorg dan dat je beschikbaar bent.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Marco Buitenhuis bereikbaar op het nummer: 06-29602668. Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2021-05-28 10:14:54

Opdracht delen

Past de opdracht (nu even) niet bij je, maar ken je iemand die er geknipt voor is? Deel hem gerust! 👌Solliciteer nu


Aanmelden voor functie
Maximale uploadgrootte: 5MB
Status : Gesloten

‘Ik kan ze aanbevelen als aangename en zeer correcte recruiters’

Eric Reitmaier – Support engineer Mobile Viewpoint

‘Jullie laten zien wat de meerwaarde van een bureau kan zijn’

Kandidaat voor de functie Senior Migratie Manager bij de overheid 

‘Altijd een snel en duidelijk antwoord op mijn vragen’

Jan Versluijs, HR professional

‘Nog nooit zo’n gedegen voorbereiding doorlopen’

Kandidaat voor de functie Senior Ketenbeheerder bij de overheid 

‘Fijne werkgever met oog voor de medewerker’

Bianca Ashruf (Logius)

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden