DNS security engineer | Den Haag / Thuis ivm Corona maatregelen

Sorry, deze opdracht is niet meer beschikbaar

Bekijk hier alle beschikbare opdrachten en vacatures.

En, als je niets wilt missen: maak een gepersonaliseerde Job Alert aan. Daarmee ontvang je opdrachten binnen jouw expertise automatisch in je mailbox.

Maak Job Alert aan

Werkniveau:
Senior
Standplaats:

Den Haag / Thuis ivm Corona maatregelen
Aanvraagnummer:
A2021-1605
Startdatum:
01-07-2021
Verwachte einddatum:
31-12-2021 met optie tot verlenging
Aantal uur per week:
36
Uurtarief:
n.o.t.k.
Sluitingsdatum aanvraag:
29-06-2021 08:00
Contactpersoon Quest4:
Marco Buitenhuis
Telefoonnummer:
06-29602668

Functieomschrijving

Wij zijn voor DICTU op zoek naar een DNS security engineer op basis van 36 uur per week.

Inrichting, configuratie, beheer en onderhoud van Infoblox DDI met advanced DNS protection en Network Insight. Repeterende handelingen zoveel mogelijk te automatiseren met behulp van Python en Ansible. Consultancy taken voor rand systemen in DMZ zoals Firewalls, Loadbalancers en Proxies en applicaties flows die gebruik (willen) maken van de Infoblox platform.

Achtergrond opdracht:
De netwerksystemen van Dienst ICT Uitvoering in Den Haag maken cruciale processen in Nederland mogelijk. Zo ontvangen boeren subsidies waardoor ze voedsel kunnen produceren, worden onze data juist verwerkt in het donorregister en kunnen handelscertificaten worden afgeven.

Als senior e-mailsecurity engineer sta je aan de basis van onze infrastructuur. En draag je écht bij aan onze maatschappij.

Samen met je collega’s van team NaaS zorg jij dat de hoogwaardige netwerkdiensten van Dienst ICT Uitvoering (DICTU) altijd up-and-running zijn en continu worden verbeterd. Dit doen we onder meer voor het ministerie van Economische Zaken en Klimaat en het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit.

We werken agile en in een DevOps-squad. In tweewekelijkse sprints ga je aan de slag met het ontwikkelen van hét netwerksysteem van de toekomst. Uiteraard vieren we alle successen! Daarnaast voer je wijzigingen uit en los je incidenten op. Wanneer Email en/of DNS bijvoorbeeld niet goed functioneren, zorg je dat dit zo snel mogelijk in orde wordt gemaakt. Ook analyseer je issues en neem je maatregelen zodat die problemen in de toekomst niet meer voorkomen.

Doordat je in een zelf-organiserend team werkt, bepaal je met je collega’s welke richting jullie opgaan. En hoe bijvoorbeeld een nieuw product zo efficiënt mogelijk kan worden ontwikkeld. Ook proberen we repeterende handelingen zoveel mogelijk te automatiseren met behulp van Python en Ansible. Onze ambitie? Autoritieve data verzamelen, beveiligen en delen met de rest van de organisatie doormiddel van automatisering van onze diensten op Infoblox en Cisco Ironport/ESA platformen. Een mooie uitdaging, waarmee jij mee aan de slag kunt. Innovatie is een belangrijk deel van je werk.

Als senior DNS security engineer krijg je bij ons de kans om je kennis en ervaring goed toe te passen met verbetering en vernieuwing. Ook maak je meteen deel uit van een team van enthousiaste experts, van wie je ins en outs van DICTU on the job leert.

Organisatie:
DICTU levert ICT en digitale diensten voor EZK en een aantal andere ministeries. Ze zet haar kennis en ervaring in om de beleids- en organisatiedoelen van haar opdrachtgevers optimaal te ondersteunen. Daarbij speelt ze in op de nieuwste technologische ontwikkelingen, zoals de Cloud. Ook borgt ze een hoogwaardige beveiliging van de gegevens die ze technisch beheert en bewaart.

Eisen en wensen voor de functie

Harde eisen:

 • Alleen kandidaten die in loondienst zijn komen in aanmerking voor deze opdracht. Ben jij ZZP’er informeer dan naar onze mogelijkheden;
 • Infoblox DDI professional;
 • Ruime kennis en ervaring met inrichting, configuratie, beheer en onderhoud van Infoblox DDI platform, inclusief Advanced DNS protection en Network Insight;
 • Ruime kennis van: DNS, DHCP, IPAM en Email Security en laatste email beveiligingsstandaarden zoals DKIM, DMARC SPF en DANE;
 • Minimaal 5 jaar ervaring als technisch ICT’er in een Tier 2 of Tier 3 team bij een organisatie met ten minste vijfhonderd werkplekken.

Wensen:

 • Competenties: Je hebt uitstekende sociale vaardigheden, straalt enthousiasme uit en houdt van een goede sfeer. Je hebt een positieve uitstraling én leert graag nieuwe mensen kennen. Je streeft graag samen met je team naar een doel. Waar je dan ook honderd procent voor gaat. Je toont initiatief en gaat zelf op onderzoek uit. Je kunt kennis delen met anderen en vindt het leuk om dit te doen. Je denkt in oplossingen, weet van aanpakken en neemt altijd je verantwoordelijkheid;
 • Je hebt hbo/wo-niveau en bij voorkeur een technische ICT-opleiding afgerond;
 • Je hebt minimaal 5 jaar ervaring als technisch ICT’er in een Tier 2 of Tier 3 team bij een organisatie met ten minste vijfhonderd werkplekken;
 • Je hebt ruime kennis van: Routing, Switching, DNS, DHCP, IPAM en Email Security en laatste email beveiligingsstandaarden;
 • Je hebt ruime ervaring met inrichting, configuratie, beheer en onderhoud van Infoblox DDI en Network Insight;
 • Je hebt kennis rand systemen voor Email Security, zoals DMZ infrastructuur, firewalls, loadbalancers en proxies. Je hebt ervaring met DevOps-werken. Je hebt ervaring met Python3 en/of Ansible. Je hebt ervaring met GIT;
 • Ironport ESA, SMA en Threatgrid kennis is een pre.

Aanvullende informatie

Opmaak cv: in het Nederlands, in Word en maximaal 5 pagina’s.

De selectiegesprekken vinden zo spoedig mogelijk plaats. Als je hiervoor wordt uitgenodigd, zorg dan dat je beschikbaar bent.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Marco Buitenhuis bereikbaar op het nummer: 06-29602668. Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2021-06-25 11:04:49

Opdracht delen

Past de opdracht (nu even) niet bij je, maar ken je iemand die er geknipt voor is? Deel hem gerust! 👌Solliciteer nu


Aanmelden voor functie
Maximale uploadgrootte: 5MB
Status : Gesloten

‘Ik kan ze aanbevelen als aangename en zeer correcte recruiters’

Eric Reitmaier – Support engineer Mobile Viewpoint

‘Jullie laten zien wat de meerwaarde van een bureau kan zijn’

Kandidaat voor de functie Senior Migratie Manager bij de overheid 

‘Altijd een snel en duidelijk antwoord op mijn vragen’

Jan Versluijs, HR professional

‘Nog nooit zo’n gedegen voorbereiding doorlopen’

Kandidaat voor de functie Senior Ketenbeheerder bij de overheid 

‘Fijne werkgever met oog voor de medewerker’

Bianca Ashruf (Logius)

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden