Dynamics 365 CRM Consultant | Den Haag

Werkniveau:
Senior
Standplaats:

Den Haag
Aanvraagnummer:
A2019-0951
Startdatum:
06-11-2019
Verwachte einddatum:
31-01-2020
Aantal uur per week:
24
Uurtarief:
n.o.t.k.
Sluitingsdatum aanvraag:
30 Oct 2019 4:00 PM
Contactpersoon Quest4:
Wendy van Ooijen
Telefoonnummer:
06 – 29 98 58 99

Functie omschrijving

Wij zijn op zoek naar een Dynamics 365 CRM Consultant voor 24 uur in de week in Den Haag.

Als wereldwijd opererende organisatie is BZ sterk afhankelijk van een goede informatievoorziening en bijbehorende IT-dienstverlening. Zeker met de vernieuwingsagenda van BZ, zoals Modernisering Diplomatie, OS-agenda en hervorming van het personeelsbeleid, is een betrouwbare digitale informatievoorziening onmisbaar voor de innovatie van de BZ-organisatie. Actuele thema’s op dat gebied zijn: e-dienstverlening, digitalisering van processen en archieven, plaats-,tijd-en apparaat-onafhankelijk werken, digitaal samenwerken, clouddiensten en social media, big data analysis, open data.

Een van de takken van integrale bedrijfsvoering bij BZ is IT-regie. IT-regie is de verantwoordelijkheid van Cluster DBV/IV, dat zorgt voor een goede afstemming tussen de vraag naar en het aanbod van IT-diensten bij het ministerie, op zowel strategisch, tactisch als operationeel niveau. De vraag naar IT-diensten komt voort uit de ontwikkelingen en behoeften van dienstonderdelen en posten. Het aanbod van IT-diensten wordt geleverd door een palet van externe IT-leveranciers, waaronder het Rijksbrede SSC-ICT.

Om tot een goede IT-regie te komen werkt DBV/IV veel samen met dienstonderdelen en posten. Voor elke directie/post zijn er contactpersonen en adviseurs beschikbaar. Per BZ-sector fungeert een businessdomeinteam. Ook participeert DBV/IV actief in interdepartementale verandertrajecten en projecten om vanuit BZ bij te dragen aan het Rijksbrede IT-beleid. DBV/IV werkt veel samen met de andere clusters van DBV teneinde een meer integrale bedrijfsvoering voor BZ te bewerkstelligen.

Speerpunten van DBV/IV daarbij zijn: 

 • optimale bestuurbaarheid van de IT door de top;
 • adequate ondersteuning van de Chief Information Officer (CIO) van BZ;
 • professionele I-regie (processen en expertise);
 • wendbaarheid en innovatie in de informatievoorziening van BZ;
 • maximale synergie met andere ministeries.

Ter ondersteuning van de registratie van geprivilegieerden gebruikt het ministerie van Buitenlandse Zaken de zogenaamde Protocollaire Basisadministratie (Probas). Verschillende ketenpartners/ afnemers zoals de RDW, Gemeenten, KMAR en Belastingdienst hebben zijn afhankelijk van in de gegevens die hierin zijn vastgelegd voor de uitvoer van hun eigen processen t.a.v. de ondersteuning van geprivilegieerden. Om deze afnemers efficiënter dan tot op dit moment het geval is toegang tot de gevoelige persoonsgegevens in Probas te geven, is een project opgezet met als doel te deze gegevens veilig, gericht, real time en geautomatiseerd te ontsluiten.

Voor dit project genaamd “Ontsluiting Probas voor Afnemers” wordt gezocht naar een Dynamics 365 CRM-consultant die zich bezig zal gaan houden met het realiseren van deze generieke, gerichte, veilige en efficiënte ontsluiting van de gegevens uit Probas voor de afnemers, bezig met zo min mogelijke beheerlast voor “BZ/DPG”.

Hierbij dienen de volgende oplossingen worden gerealiseerd:

 • Real-time data opvragen: Een oplossing voor afnemers die real-time data van geprivilegieerden en/of internationale organisaties willen opvragen en real time zelf rapportages willen genereren;
 • Bulkbevragingen: Een oplossing voor afnemers die alle data van geprivilegieerden en/ of internationale organisaties willen op vragen in bulk;
 • Abonnementensysteem: Een oplossing voor afnemers die op de hoogte gehouden willen worden van updates op records van geprivilegieerden en/ of internationale organisaties.

Deel van deze opdracht is eveneens dat Probas qua structuur zo wordt ingericht dat het voldoet aan de generieke standaarden: He t datamodel in Probas dient hiertoe te worden omgevormd tot de structuur die qua veldtype/ indeling aansluit op de GBA en qua eis en voor bronregistraties personen compliant is aan ISO en NEN-normen. Het omvormen van het huidige datamodel brengt migratiewerkzaamheden mee. 

De Dynamics 365 consultant zal zich voorts bezighouden met het ontwerpen, configureren van Dynamics 365 en data migreren waar nodig. Verder zal de Dynamics 365 consultant zich ook gaan richten op het ontwerpen en instellen van het autorisatiemodel dat ten grondslag ligt aan de dataverstrekking met de afnemers vanuit Probas, dit op basis van onderliggende convenanten met deze partijen.

Werkzaamheden betreffen eveneens het configureren van aanvullende objecten, filtering voor verschillende afnemers en configureren van schermen met data voor deze afnemers.

WERKOMGEVING

Het ministerie van Buitenlandse Zaken is de spil in de communicatie tussen de Nederlandse regering en de regeringen van andere landen en tussen de Nederlandse regering en internationale organisaties. Het ministerie coördineert het buitenlands beleid van de Nederlandse regering en voert dit uit. Naast het departement in Den Haag opereert het ministerie vanuit ambassades, permanente vertegenwoordigingen en consulaten-generaal, verspreid over de hele wereld.

DE AFDELING

IT-regie is de verantwoordelijkheid van Cluster DBV/IV, dat zorgt voor een goede afstemming tussen de vraag naar en het aanbod vanI(CT)-diensten bij het ministerie, op zowel strategisch, tactisch als operationeel niveau. De vraag naar I(CT)-diensten komt voort uit de ontwikkelingen en behoeften van dienstonderdelen en posten. Het aanbod van ICT-diensten wordt geleverd door een palet van externe ICT- leveranciers, waaronder het Rijksbrede S(hared) S(ervice) C(enter)-ICT.

 

Binnen het project word je aangestuurd door de projectleider en zul je o.a. nauw samenwerken met de solution architect, business analist, senior developer, de functioneel beheerder en de afnemende partijen van de gewenste oplossing.

Functie eisen en wensen

Eisen:

 • Meerdere jaren intensieve praktijkervaring met het ontwerpen, ontwikkelen en implementeren van Dynamics 365-oplossingen (min 3 jaar);
 • Ruime ervaring met data migratie binnen Dynamics 365 (min 3 jaar);
 • Ruime ervaring met het uitlezen(querying) van Dynamics 365 (min 3 jaar).
 • Ruime ervaring binnen de Rijksoverheid (3 jaar);
 • Ruime ervaring met Azure (3 jaar);
 • Ruim ervaring met GIT (3 jaar);
 • Ruim ervaring met C# (Visual Studio) (3 jaar).

 

Competenties:

 • Gedreven;
 • Initiatief;
 • Goede communicatieve vaardigheden;
 • Teamplayer;
 • Hoge mate van zelfstandigheid;
 • Klantgericht, flexibel en stressbestendig.

Aanvullende informatie

 Opmaak cv

 • In het Nederlands;
 • In word;
 • Maximaal 5 pagina’s.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Wendy van Ooijen bereikbaar op het nummer: 06 – 29 98 58 99. Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2019-10-30 11:11:44

Opdracht delen

Past de opdracht (nu even) niet bij je, maar ken je iemand die er geknipt voor is? Deel hem gerust! 👌Solliciteer nu


Aanmelden voor functie
Maximale uploadgrootte: 5MB
Status : Gesloten

‘Ik kan ze aanbevelen als aangename en zeer correcte recruiters’

Eric Reitmaier – Support engineer Mobile Viewpoint

‘Jullie laten zien wat de meerwaarde van een bureau kan zijn’

Kandidaat voor de functie Senior Migratie Manager bij de overheid 

‘Altijd een snel en duidelijk antwoord op mijn vragen’

Jan Versluijs, HR professional

‘Nog nooit zo’n gedegen voorbereiding doorlopen’

Kandidaat voor de functie Senior Ketenbeheerder bij de overheid 

‘Fijne werkgever met oog voor de medewerker’

Bianca Ashruf (Logius)

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden