Eindredacteur Digitaal Ondernemersplein | Rotterdam

Werkniveau:
Senior
Standplaats:

Rotterdam
Aanvraagnummer:
A2020-0509
Startdatum:
01-11-2020
Verwachte einddatum:
01-11-2021 met optie tot verlenging
Aantal uur per week:
32
Uurtarief:
n.o.t.k.
Sluitingsdatum aanvraag:
14 Oct 2020 9:00 AM
Contactpersoon Quest4:
Marco Buitenhuis
Telefoonnummer:
06-29602668

Functieomschrijving

Wij zijn voor de Kamer van Koophandel op zoek naar een Eindredacteur Digitaal Ondernemersplein op basis van 32 uur per week. 

Wij zoeken een senior (meeschrijvend) eindredacteur die ruime ervaring heeft in de dienstverlenende sector. Je bent een topper in het voeren van eindredactie, bewaakt en verbetert de kwaliteit van onze content, je coacht en ondersteunt het redactieteam. Daarnaast vind je het leuk om ook zelf teksten te schrijven. De Nederlandse taal beheers je uitstekend, dat spreekt voor zich. Maar je kunt ook strategisch denken, een visie ontwikkelen en deze samen met de hoofdredactie vertalen naar de praktijk. Hierbij krijg je je collega’s altijd mee, want je kunt ook verkopen waarvoor je staat. Je bent, tot slot, niet bang van techniek. Je leert snel en praat net zo makkelijk met backenders als met redacteuren.

Wat ga je doen?

 • Je controleert en verbetert de teksten van de redacteuren van Ondernemersplein en geeft eindredactioneel advies. Daarnaast schrijf je ook zelf teksten als de werkdruk daarom vraagt;
 • Je bewaakt de balans tussen de wensen en behoeften van de ondernemers en de belangen van de betrokken partnerorganisaties;
 • Je verbetert samen met UX, de contentstrateeg en development het contentaanbod zodat dit beter is afgestemd op de wensen van zowel de ondernemers als de partners. En zorgt dat het contentaanbod aansluit bij de visie van de ContentHub;
 • Je onderhoudt nauw contact met UX-ers en het development team en begeleidt efficiencyslagen in het CMS-systeem.

Eisen en wensen voor de functie

Harde eisen:

 • Minimaal een afgeronde hbo opleiding. Afgeronde opleiding is op het gebied van Communicatie of Journalistiek;
 • Je hebt aantoonbare kennis en ervaring met SEO;
 • Je hebt aantoonbare kennis van en ervaring (het werken met en verder uitbouwen van een) metTaxonomie;
 • Minimaal 5 jaar relevante werkervaring in een dienstverlenende omgeving;
 • Je hebt ruime ervaring met werken in een CMS (bij voorkeur Tridion);
 • Minimaal 2 jaar bij een vergelijkbare overheidsorganisatie gewerkt.

Wensen:

 • Kennis en ervaring van Agile/Scrum werken (evt. certificering);
 • Competenties: – Communiceren (Verwoordt gedachten helder en vlot, brengt mondeling en schriftelijk een boodschap begrijpelijk over aan anderen en weet hierbij hun aandacht vast te houden), – Creativiteit (Bekijkt situaties vanuit verschillende invalshoeken. Kan vaststaande interpretatiekaders loslaten, komt tot alternatieve, oorspronkelijke en vernieuwende ideeën), – Kwaliteitsgericht (Hanteert hoge kwaliteitsnormen bij de uitvoering van het werk, bewaakt en verbetert deze waar mogelijk), – Deskundigheid (Het ontwikkelen van eigen kennis over het vakgebied en deze kennis effectief benutten voor de eigen functie of organisatie), – Overzicht (Overziet de delen en het geheel van ontwikkelingen, vraagstukken, gegevens, opdrachten en projecten en begrijpt hoe deze elementen met elkaar samenhangen kan dit inzicht op effectieve manier vertalen naar handelen)De competenties worden tijdens het interview getoetst.

Aanvullende informatie

Opmaak cv: in het Nederlands, in Word en maximaal 5 pagina’s.

De selectiegesprekken vinden plaats tussen 19-10-2020 en 23-10-2020. Als je hiervoor wordt uitgenodigd, zorg dan dat je beschikbaar bent.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Marco Buitenhuis bereikbaar op het nummer: 06-29602668. Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2020-10-06 14:22:23Solliciteer nu


Aanmelden voor functie
Maximale uploadgrootte: 5MB
Status : Gesloten

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden