Engineer IT Operations | Den Haag

Werkniveau:
Senior
Standplaats:

Den Haag
Aanvraagnummer:
A2020-0297
Startdatum:
01-09-2020
Verwachte einddatum:
01-09-2021 met optie tot verlenging
Aantal uur per week:
36
Uurtarief:
n.o.t.k.
Sluitingsdatum aanvraag:
5 Jun 2020 8:00 AM
Contactpersoon Quest4:
Marco Buitenhuis
Telefoonnummer:
06-29602668

Functieomschrijving

Wij zijn voor het Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC) op zoek naar een Engineer IT Operations op basis van 36 uur per week.

Functiebenaming en beschrijving werkzaamheden:
Als engineer IT operations werk je in DevOps verband samen met de solution engineers van het NCSC. Die zijn verantwoordelijk voor de implementatie, doorontwikkeling en het applicatief beheer van onze business applicaties. Jij vult de Ops taken in. Je werkt in verschillende scrum teams en zorgt er voor dat de voorzieningen die daar (door)ontwikkeld worden goed geïntegreerd worden en blijven met onze technische infrastructuur en KA. Met dit team verzorg je, zoveel mogelijk geautomatiseerd, de realisatie, test, implementatie en het beheer. Security-aspecten spelen hierbij een prominente rol. Hiervoor pas je de security-eisen vanuit wet- en regelgeving toe. Jouw grootste uitdaging? Bestaande regels vertalen naar technische oplossingen.

Samen met de betrokken solution engineers ben jij verantwoordelijk voor de beschikbaarheid van de verschillende applicaties en voorzieningen. Voor verschillende voorzieningen geldt een 24/7 beschikbaarheid. In dat kader werk je ook mee in een piketrooster samen met andere collega’s.

Je dagelijkse werkzaamheden bestaan onder meer uit het configureren van API’s, VPN’s, VM’s of middelware voorzieningen, het oplossen van incidenten (2e en 3e lijn), informeren van de organisatie omtrent verstoringen, adviseren over en toetsen van ontwikkelingen en toepassingen voor zowel nieuwe als bestaande diensten en toepassingen, voorbereiden en controleren van netwerkwijzigingen, uitvoeren en coördineren van configuratie aanpassingen en software-upgrades, beheer van netwerken en platformen. Al je werkzaamheden zijn er op gericht om onze infrastructuur en de applicaties die daarop draaien optimaal te laten functioneren.

Beschrijving omschrijving dienst, aanleiding en doel:
Binnen de Unit IV&T worden alle diensten geleverd ter ondersteuning van de IT en informatie verwerkingsprocessen binnen het NCSC. Dit zijn o.a. het leveren van kantoorautomatiseringsvoorzieningen, het leveren van een datamanagement diensten en het technisch ondersteunen van verschillende informatiesystemen, netwetwerken en ander oplossingen in een complex en gevarieerd IT landschap. Om deze diensten te kunnen leveren heeft IV&T verschillende teams waarin IT specialisten dagelijks werken aan het beheren en onderhouden van alle systemen. Eén van deze teams is het technisch beheerteam. Door het wegvallen van één van de vaste krachten en het versnellen van een aantal projecten is een tijdelijke behoefte ontstaan aan een engineer IT operations, om de doorloop van de going concern en een tijdige oplevering van projecten te garanderen.

Beschrijving Opdrachtgever:
Het Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC) is de centrale kennisautoriteit, responsorganisatie en het samenwerkingsplatform voor cybersecurity in Nederland. Het NCSC werkt samen met organisaties binnen de Rijksoverheid en vitale sectoren aan een versterking van de digitale weerbaarheid van Nederland. 

Beschrijving directie/afdeling:
Het NCSC is ingedeeld in verschillende units, ieder met hun specifieke takenpakket en verantwoordelijkheden. Dit zijn op hoofdniveau de Unit Operations, het onderdeel waarin cyber security specialisten verantwoordelijk zijn voor de dagelijkse operatie en bezig zijn met het beschermen van onze doelgroepen van cybergevaar en het actueel houden van het cyber dreigingsbeeld. Daarnaast de Unit S&K (Samenwerking en Kennisuitwisseling), die verantwoordelijk is voor het opbouwen en in stand houden van het netwerk van alle partijen waar het NCSC voor werkt of mee samenwerkt. Daarnaast worden er binnen S&K een aantal kennisproducten gemaakt met verdere analyses en trends op het gebied van cyber security die gedeeld worden met de verschillende doelgroepen. Als laatste is er de Unit IV&T, Informatievoorziening en Techniek. Deze unit heeft als taak alle ICT en informatie diensten te leveren waarop het NCSC als zelfstandige organisatie kan opereren en tevens het applicatie- en informatielandschap te onderhouden en verder door te ontwikkelen.

Eisen en wensen voor de functie

Harde eisen:

 • Je hebt een afgeronde opleiding op tenminste HBO-niveau;
 • Je overlegt, indien je wordt uitgenodigd voor het Interview, een kopie van het diploma van de HBO/WO opleiding en eventuele andere in de uitvraag genoemde certificaten of getuigschriften (zie onder wensen);
 • Je hebt vanaf 2015 minimaal 2 jaar aantoonbare werkervaring in een DevOps IT Operations functie;
 • Je hebt vanaf 2015 minimaal 2 jaar werkervaring met Linux serveromgevingen als beheerder/engineer;
 • Je hebt vanaf 2015 minimaal 2 jaar werkervaring met Windows server- en desktopomgevingen als beheerder/engineer;
 • Je hebt (basis)kennis en ervaring met het beheren van routers, switches, firewalls, VPN-oplossingen en WAN-verbindingen;
 • Je hebt recente ervaring (afgelopen 2 jaar) met het werken in een DevOps/Scrum-team;
 • Je bent beschikbaar voor 36 uur per week voor de duur van 1 jaar, met als uitgangspunt de periode van 1 september 2020 t/m 31 augustus 2021, met uitzondering van eventuele nog af te stemmen verlofdagen. De startdatum is echter niet eerder dan dat het veiligheidsonderzoek positief is afgerond;
 • Verklaring van Geen Bezwaar (VGB). De uitvraag betreft een vertrouwensfunctie op niveau AIVD A. Bij een voorgenomen gunning lever je binnen 1 werkweek de vereiste documenten aan voor het in gang zetten van de screening en kandidaat zal binnen het screeningstraject zijn volledige medewerking verlenen;
 • Bij eventuele gunning lever je een ingevulde en ondertekende geheimhoudingsverklaring in als bijgevoegd bij de overeenkomst.

Wensen:

 • In het bezit van een RHCE certificering, een MCSE certificering, een RHCSA certificering en een CCNA-certificering;
 • Aantoonbaar kennis van en ervaring met IT automation tooling, zoals bijvoorbeeld Ansible;
 • Aantoonbaar kennis van en ervaring met servervirtualisatie (VMWare) en storage;
 • Aantoonbaar kennis van en ervaring met hyper converged infrastructuur;
 • Aantoonbaar kennis van en ervaring met containertechnologieen (Docker e.d.);
 • Aantoonbaar kennis van en ervaring met cloud integratie;
 • Aantoonbaar kennis van en ervaring met Ubuntu-omgevingen;
 • Je hebt in de afgelopen 5 jaar opdrachten uitgevoerd binnen vertrouwelijke omgevingen waarvoor een AIVD-screening op niveau A of B vereist was. Geef aan hoeveel opdrachten dit waren.

Aanvullende informatie

Opmaak cv: in het Nederlands, in Word en maximaal 5 pagina’s.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Marco Buitenhuis bereikbaar op het nummer: 06-29602668. Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2020-05-27 10:27:13

Opdracht delen

Past de opdracht (nu even) niet bij je, maar ken je iemand die er geknipt voor is? Deel hem gerust! 👌Solliciteer nu


Aanmelden voor functie
Maximale uploadgrootte: 5MB
Status : Gesloten

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden