Engineer IT Operations | Den Haag

Werkniveau:
Senior
Standplaats:

Den Haag
Aanvraagnummer:
A2019-0535
Startdatum:
19-08-2019
Verwachte einddatum:
19-02-2020 met optie tot verlenging
Aantal uur per week:
36
Uurtarief:
n.o.t.k.
Sluitingsdatum aanvraag:
8 May 2019 8:00 AM
Contactpersoon Quest4:
Wendy van Ooijen
Telefoonnummer:
06 – 29 98 58 99

Functie omschrijving

Quest4 is voor het Nationaal Cyber Security Centrum op zoek naar een Engineer IT Operations voor 36 uur per week. 

Als engineer IT operations werk je in DevOps verband samen met de solution engineers van het NCSC. Die zijn verantwoordelijk voor de implementatie, doorontwikkeling en het applicatief beheer van onze business applicaties. Jij vult de Ops taken in. Je werkt in verschillende scrum teams en 6 zorgt er voor dat de voorzieningen die daar (door)ontwikkeld worden goed geïntegreerd worden en blijven met onze technische infrastructuur en KA. Met dit team verzorg je, zoveel mogelijk geautomatiseerd, de realisatie, test, implementatie en het beheer. Security-aspecten spelen hierbij een prominente rol. Hiervoor pas je de security-eisen vanuit wet- en regelgeving toe. Jouw grootste uitdaging? Bestaande regels vertalen naar technische oplossingen.

Samen met de betrokken solution engineers ben jij verantwoordelijk voor de beschikbaarheid van de verschillende applicaties en voorzieningen. Voor verschillende voorzieningen geldt een 24/7 beschikbaarheid. In dat kader werk je ook mee in een piketrooster samen met andere collega’s.

Je dagelijkse werkzaamheden bestaan onder meer uit het configureren van API’s, VPN’s, VM’s of middelware voorzieningen, het oplossen van incidenten (2e en 3e lijn), informeren van de organisatie omtrent verstoringen, adviseren over en toetsen van ontwikkelingen en toepassingen voor zowel nieuwe als bestaande diensten en toepassingen, voorbereiden en controleren van netwerkwijzigingen, uitvoeren en coördineren van configuratie aanpassingen en software-upgrades, beheer van netwerken en platformen. Al je werkzaamheden zijn er op gericht om onze infrastructuur en de applicaties die daarop draaien optimaal te laten functioneren.

Beschrijving Opdrachtgever:
Het Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC) is de centrale kennisautoriteit, responsorganisatie en het samenwerkingsplatform voor cybersecurity in Nederland. Het NCSC werkt samen met organisaties binnen de Rijksoverheid en vitale sectoren aan een versterking van de digitale weerbaarheid van Nederland.

Beschrijving directie/afdeling:
Het NCSC is ingedeeld in verschillende units, ieder met hun specifieke takenpakket en verantwoordelijkheden. Dit zijn op hoofdniveau de Unit Operations, het onderdeel waarin cyber security specialisten verantwoordelijk zijn voor de dagelijkse operatie en bezig zijn met het beschermen van onze doelgroepen van cybergevaar en het actueel houden van het cyber dreigingsbeeld. Daarnaast de Unit S&K (Samenwerking en Kennisuitwisseling), die verantwoordelijk is voor het opbouwen en in stand houden van het netwerk van alle partijen waar het NCSC voor werkt of mee samenwerkt. Daarnaast worden er binnen S&K een aantal kennisproducten gemaakt met verdere analyses en trends op het gebied van cyber security die gedeeld worden met de verschillende doelgroepen.

Als laatste is er de Unit IV&T, Informatievoorziening en Techniek. Deze unit heeft als taak alle ICT en informatie diensten te leveren waarop het NCSC als zelfstandige organisatie kan opereren en tevens het applicatie- en informatielandschap te onderhouden en verder door te ontwikkelen.

Beschrijving omschrijving dienst, aanleiding en doel:
Binnen de Unit IV&T worden alle diensten geleverd ter ondersteuning van de IT en informatie verwerkingsprocessen binnen het NCSC. Dit zijn o.a. het leveren van kantoorautomatiseringsvoorzieningen, het leveren van een datamanagement diensten en het technisch ondersteunen van verschillende informatiesystemen, netwetwerken en ander oplossingen in een complex en gevarieerd IT landschap. Om deze diensten te kunnen leveren heeft IV&T verschillende teams waarin IT specialisten dagelijks werken aan het beheren en onderhouden van alle systemen. Eén van deze teams is het technisch beheerteam. Door het wegvallen van één van de vaste krachten en het versnellen van een aantal projecten is een tijdelijke behoefte ontstaan aan een engineer IT operations, om de doorloop van de going concern en een tijdige oplevering van projecten te garanderen.

 

Functie eisen

Harde eisen:

 • De uitvraag betreft een vertrouwensfunctie op niveau AIVD A. Bij een voorgenomen gunning lever je de vereiste documenten aan voor het in gang zetten van de bijbehorende screening en kandidaat zal binnen het screeningstraject zijn volledige medewerking verlenen. NB: Bij een eventuele weigering van de VGB mag je niet ingezet worden op deze opdracht. In dat geval zal gunning geschieden aan de eerstvolgende aanbieder met de hoogste score;
 • Bij eventuele gunning lever je een ingevulde en ondertekende geheimhoudingsverklaring in als bijgevoegd bij de overeenkomst;
 • Je bent beschikbaar voor 36 uur per week voor de periode van 19 augustus 2019 t/m 29 februari 2020 (met uitzondering van eventuele nog af te stemmen verlofdagen). De startdatum is niet eerder dan dat het veiligheidsonderzoek positief is afgerond;
 • Je hebt een afgeronde opleiding op tenminste HBO-niveau;
 • Je overlegt, indien je wordt uitgenodigd voor het Interview, een kopie van het diploma van de HBO/WO opleiding en eventuele andere in de uitvraag genoemde certificaten of getuigschriften (zie onder wensen);
 • Je hebt minimaal 2 jaar aantoonbare werkervaring in een soortgelijke functie;
 • Je hebt minimaal 2 jaar werkervaring met Linux serveromgevingen;
 • Je hebt minimaal 2 jaar werkervaring met Windows server- en desktopomgevingen;
 • Je hebt basis kennis en ervaring met het beheren van routers, switches, firewalls, VPN-oplossingen en WAN-verbindingen;
 • Je hebt recente ervaring (afgelopen 2 jaar) met het werken in een DevOps/Scrum-team.

Wensen:

 • In het bezit van een RHCE certificering;
 • In het bezit van een MCSE certificering;
 • In het bezit van een RHCSA certificering;
 • In het bezit van een CCNA-certificering;
 • Je hebt aantoonbaar kennis van en ervaring met IT automation tooling, zoals bijvoorbeeld Ansible;
 • Je hebt aantoonbaar kennis van en ervaring met servervirtualisatie (VMWare) en storage;
 • Je hebt aantoonbaar kennis van en ervaring met hyper converged infrastructuur;
 • Je hebt aantoonbaar kennis van en ervaring met containertechnologieen (Docker e.d.);
 • Je hebt aantoonbaar kennis van en ervaring met cloud integratie;
 • Je hebt aantoonbaar kennis van en ervaring met Ubuntu-omgevingen. Geef aan hoeveel jaar;
 • Je hebt in de afgelopen 5 jaar opdrachten uitgevoerd binnen vertrouwelijke omgevingen waarvoor een AIVD-screening op niveau A of B vereist was. Geef aan hoeveel opdrachten. 

Aanvullende informatie

 Opmaak cv

 • In het Nederlands;
 • In word;
 • Maximaal 5 pagina’s.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Wendy van Ooijen bereikbaar op het nummer: 06 – 29 98 58 99. Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2019-04-29 07:18:51

Opdracht delen

Past de opdracht (nu even) niet bij je, maar ken je iemand die er geknipt voor is? Deel hem gerust! 👌Solliciteer nu


Aanmelden voor functie
Maximale uploadgrootte: 5MB
Status : Gesloten

‘Ik kan ze aanbevelen als aangename en zeer correcte recruiters’

Eric Reitmaier – Support engineer Mobile Viewpoint

‘Jullie laten zien wat de meerwaarde van een bureau kan zijn’

Kandidaat voor de functie Senior Migratie Manager bij de overheid 

‘Altijd een snel en duidelijk antwoord op mijn vragen’

Jan Versluijs, HR professional

‘Nog nooit zo’n gedegen voorbereiding doorlopen’

Kandidaat voor de functie Senior Ketenbeheerder bij de overheid 

‘Fijne werkgever met oog voor de medewerker’

Bianca Ashruf (Logius)

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden