Enterprise Architect | Den Haag

Werkniveau:
Senior
Standplaats:

Den Haag
Aanvraagnummer:
A2020-0070
Startdatum:
02-03-2020
Verwachte einddatum:
31-12-2020 met optie tot verlenging
Aantal uur per week:
36
Uurtarief:
n.o.t.k.
Sluitingsdatum aanvraag:
10 Feb 2020 7:00 AM
Contactpersoon Quest4:
Wendy van Ooijen
Telefoonnummer:
06 – 29 98 58 99

Functie omschrijving

Wij zijn voor SSC-ICT op zoek naar een Enterprise Architect (Strategisch Adviseur) op basis van 36 uur per week. 

Doel en Beschrijving Algemeen:
Inrichting van Enterprise architectuur dat oa als doel heeft het terugdringen van grote diversiteit aan tooling en software en de zogenaamde technische schuld. Onderdeel hiervan is een kader stellende architectuurvisie (incl. security by design) met een uitwerking op de architectuurlagen bedrijfsarchitectuur, Informatie-, Technische- en beveiligingsarchitectuur over alle lagen heen. Dit resulteert in een inhoudelijke Enterprise Architectuur roadmap. In deze roadmap worden concrete acties, deliverables en resultaten beschreven. De visie moet jaarlijks kunnen worden geactualiseerd. Daarnaast wordt een architectuur governance gerealiseerd (structuur van rollen, taken en verantwoordelijkheden) gebaseerd op een architectuur framework (TOGAF) en referentie architecturen (NORA en IT4IT). Tevens wordt een architectuur “bibliotheek” opgeleverd met standaarden, richtlijnen en inrichtingsprincipes, met als uitgangspunt zo veel mogelijk hergebruik van bouwblokken.

Profiel:
Als Enterprise Architect help jij de toekomst van SSC-ICT verder vormgeven. Je bent verantwoordelijk voor het opzetten en uitdragen van de architectuur visie. Je ontwerpt de toekomstige architectuur van SSC-ICT en hebt een helder beeld van de weg daarnaar toe. Je houdt je bezig met het visualiseren en analyseren van complexe vraagstukken in hun samenhang vanuit verschillende stakeholdersperspectieven en bent verantwoordelijk voor het actueel houden van de enterprise architecturen. Hiervoor leef je je in de diverse businessvragen in. Je hebt kennis van en inzicht in de specifieke bedrijfsprocessen en strategie van SSC-ICT. Je weet de missie en visie en de business requirements te vertalen naar een integrale architectuur, rekening houdend met het integrale procesmodel. Je brengt in beeld waar de grootste uitdagingen zitten en vertaalt dat naar een enterprise architectuur roadmap. Van hieruit worden onder jouw regie de doelarchitecturen verder uitgewerkt. Je zorgt ervoor dat de architectuur principes, standaarden en richtlijnen worden uitgewerkt en bewaakt die nodig zijn voor een verdere standaardisering, automatisering en rationalisering van ons IT landschap. Je werkt hierbij samen met de strategisch service managers, de domein architecten, solution architecten, technische architecten, portfoliomanagers en projectmanagers.

Functie eisen en wensen

Harde eisen:

 • Afgeronde opleiding master in Computer Science, Engineering.Afgeronde opleiding TOGAF;
 • Minimaal 3 jaar ervaring met Service Oriented Architecture, agile methodieken en algemene referentie architecturen als NORA en EIF;
 • Minimaal 3 jaar ervaring in cloud services (IAAS/PAAS);
 • Ervaring als architect in een grote, complexe omgeving, vergelijkbare ICT-omgeving (5 jaar).

Wensen:

 • Autorititeit, snel en pragmatisch (geen model-ridder), productiegericht: noodzakelijk voor bedrijfsbrede adoptie;
 • Excellent conceptueel denkvermogen;
 • Pro-actief communicerend, goed schrijven, maar vooral overtuigend visualiseren en presenteren;
 • Gericht op complexiteitsreductie, voortdurend onnodige complexiteit challengen;
 • Harmonisatie en standaardisatie: noodzaak overtuigend kunnen onderbouwen, benefits overtuigend inzichtelijk maken;
 • Globaal inzicht in technische relaties, risico’s en afhankelijkheden, serieuze gesprekspartner voor hardcore techneuten;
 • In staat om de impact van veranderingen (changes) snel te duiden en in kaart te brengen;
 • Goed kostenbewustzijn – aantoonbaar in staat om met EA kostenbesparingen te realiseren;
 • Diep inzicht in de bedrijfsprocessen van een ICT organisatie;
 • Ervaring met grote transities / veranderingen;
 • Innovatief – blik vooruit en niet achteruit.

Je hebt een universitair werk- en denkniveau en professionele kennis op het gebied van Enterprise Architectuur. Je hebt ruime ervaring met een breed scala aan methoden en technieken en je kunt deze toepassen. Daarnaast beschik je over minimaal 5 jaar ervaring in soortgelijke functies, waarvan tenminste 2 jaar in een agile omgeving. Je hebt voor meerdere organisaties de architectuur en architectuurprocessen ingericht en architecten teams begeleid in hun rol. Je kent de actuele ontwikkelingen rondom architectuur en bent in staat je kennis en ervaring om te zetten in een visie en uitvoeringsplannen. Je hebt de overtuigingskracht en communicatieve vaardigheden om zowel de directie als de agile teams en gebruikers mee te nemen in jouw ideeën, zodat zij de toegevoegde waarde van goede architectuur inzien en gaan ervaren. Je bent kortom in staat veranderingen in de organisatie vorm te geven en door te voeren. Je beweegt je hierbij soepel op het scheidsvlak van business en informatievoorziening en speelt daarin een verbindende en toezichthoudende rol, waarbij je weet te opereren op zowel strategisch, tactisch en operationeel niveau. Je bent een generalist op strategisch niveau en kan ideeën en visie concretiseren in realistische ontwerpen van complete ondernemingen of grote delen daarvan. Je bent een architect, maar je denkt vanuit het businessperspectief.

Aanvullende informatie

Opmaak cv:

 • In het Nederlands;
 • In word;
 • Maximaal 5 pagina’s.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Wendy van Ooijen bereikbaar op het nummer: 06 – 29 98 58 99. Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2020-02-06 14:46:51

Opdracht delen

Past de opdracht (nu even) niet bij je, maar ken je iemand die er geknipt voor is? Deel hem gerust! 👌Solliciteer nu


Aanmelden voor functie
Maximale uploadgrootte: 5MB
Status : Gesloten

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden