Enterprise Architect | Groningen

Werkniveau:
Senior
Standplaats:

Groningen
Aanvraagnummer:
A2020-0518
Startdatum:
19-10-2020
Verwachte einddatum:
30-04-2021 met optie tot verlenging
Aantal uur per week:
36
Uurtarief:
n.o.t.k.
Sluitingsdatum aanvraag:
13 Oct 2020 8:00 AM
Contactpersoon Quest4:
Winhold Bartelink
Telefoonnummer:
06 – 46 12 98 22

Functieomschrijving

Wij zijn voor de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) op zoek naar een Enterprise Architect op basis van 36 uur per week. 

RVO is op zoek naar een Enterprise Architect en voor werkzaamheden op de vestiging van het Instutuut Mijnbouwschade Groningen (IMG). Binnen IMG is de implementatie van de primaire schadeprocessen gestart op basis van een architectuur en met de toen geldende organisatie inrichting, met name de applicatie architectuur is daarvoor opgesteld. Deze architectuur moet worden bijgewerkt en uitgebreid op basis van de nieuwe organisatie, de huidige functionele behoefte en het applicatie landschap dat is ontstaan.

Deze beschrijvingen moeten onder andere de rol van de verschillende stakeholders duidelijk maken, de benodigde functionaliteit en waarde stromen inzichtelijk maken en een kapstok bieden voor de bestaande en nog te realiseren functionaliteit. De architect ondersteund bij het organiseren van de backlog en bepalen van de klantwaarde voor de op de backlog genoemde epics en features en kan helpen in de rapportage daarvan richting de stuurgroep. In TOGAF termen wordt gevraagd om een architect die de architectuur visie, de business architectuur en de applicatie architectuur kan opstellen danwel de bestaande beschrijvingen kan updaten. Deze architect heeft bij voorkeur ook ervaring binnen agile werkende omgevingen.

Binnen het RVO/IV domein zijn we op zoek naar een Enterprise Architect voor het IMG. Als Enterprise Architect vervul je de rol van een strategische spin in het organisatieweb.

Kansen voor Nederland, kansen voor jou!

Een duurzame, economisch sterke samenleving: daar werken we aan bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Met nationale en internationale programma’s, van de energietransitie en voedselproductie tot ontwikkelingsprojecten in Afrika. Met voorlichting, advies, financiering, subsidies en hulp bij het vinden van zaken- of kennispartners. Door slim organiseren en maximaal gebruik van digitale communicatie zorgen we voor een soepele en optimale dienstverlening. Door elkaar op te zoeken en verbindingen te leggen bieden we nieuwe inzichten en mogelijkheden. Voor en achter de schermen zetten 4500 mensen zich in voor een economisch sterk, innovatief en duurzaam Nederland, op verschillende vestigingen in Nederland. Ook voor jou zijn er kansen!

Onze adviseurs weten als geen ander wat er nodig is om ondernemende Nederlanders vooruit te helpen. Beoordelaars nemen subsidie- en andere verzoeken onder de loep en helpen de aanvragers om nieuwe stappen te zetten. Inkopers benutten de inkoopkracht van de Rijksoverheid, ook om maatschappelijke doelen te bereiken. De medewerkers van de frontoffice staan iedereen te woord die vragen heeft. Functioneel beheerders ontwikkelen en onderhouden digitale loketten. Projectmanagers onderzoeken wat de mogelijkheden van big data zijn. Juristen zorgen dat we ons houden aan weten regelgeving. En communicatieadviseurs ontwikkelen toegankelijke websites voor voorlichting en advies.

Wie ondernemend Nederland een warm hart toedraagt, kan bij onze organisatie dus alle kanten op.

Eisen en wensen voor de functie

Harde eisen:

  • TOGAF Practitioner, NORA (geen certificering);
  • HBO Bedrijfskunde/informatica;
  • Ontwerp en Ontwikkeling Informatiesystemen, Applicatiemanagement, Information Security, Incremental / Agile systeemontwikkelingmethode;
  • ITIL basiskennis;
  • Meer dan 5 jaar ruime kennis en ervaring op het gebied van informatie-, proces-, apllictie-, business-architectuur;
  • Meer dan 5 jaar kennis van de Rijksoverheid en (on-)mogelijkheden van samenwerking binnen de rijksdienst;
  • Meer dan 5 jaar werkervaring met Enterprise architectuur.

Wensen:

  • Competenties: – Zelfstandig kunnen werken, – Maakt zich materie snel eigen, – Resultaatgericht, – Pragmatisch, – Helder communiceren en toont hier initiatief in, – Stressbestendig, – Initiatiefrijk, – Teamspeler, – Klantgericht;
  • Ervaring met Agile/ Scrum/ Safe ontwikkelmethodieken;
  • Ervaring op het gebied van I.B. en AVG in relatie tot de achitectuur.

Aanvullende informatie

Opmaak cv: in het Nederlands, in Word en maximaal 5 pagina’s.

De werkzaamheden worden met name verricht op de vestiging Groningen (IMG) en indien noodzakelijk voor overleg in Assen of den Haag. Circa 1 dag per twee weken.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Winhold Bartelink bereikbaar op het nummer: 06 – 46 12 98 22. Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2020-10-09 12:57:47

Opdracht delen

Past de opdracht (nu even) niet bij je, maar ken je iemand die er geknipt voor is? Deel hem gerust! 👌Solliciteer nu


Aanmelden voor functie
Maximale uploadgrootte: 5MB
Status : Gesloten

‘Ik kan ze aanbevelen als aangename en zeer correcte recruiters’

Eric Reitmaier – Support engineer Mobile Viewpoint

‘Jullie laten zien wat de meerwaarde van een bureau kan zijn’

Kandidaat voor de functie Senior Migratie Manager bij de overheid 

‘Altijd een snel en duidelijk antwoord op mijn vragen’

Jan Versluijs, HR professional

‘Nog nooit zo’n gedegen voorbereiding doorlopen’

Kandidaat voor de functie Senior Ketenbeheerder bij de overheid 

‘Fijne werkgever met oog voor de medewerker’

Bianca Ashruf (Logius)

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden