Pitstop voor succes
ICT detachering & recruitment

Enterprise security architect | Utrecht

Werkniveau:
Senior
Standplaats:

Utrecht
Aanvraagnummer:
A2019-0026
Startdatum:
14-01-2019
Verwachte einddatum:
31-12-2019 met optie tot verlenging
Aantal uur per week:
28
Uurtarief:
n.o.t.k.
Sluitingsdatum aanvraag:
10 Jan 2019 11:00 AM
Contactpersoon Quest4:
Wendy van Ooijen
Telefoonnummer:
06 – 29 98 58 99

Functie omschrijving

Quest4 is voor de NS op zoek naar een senior enterprise security architect voor 28 uur in de week 

Hier gebeurt het
 
Bedrijfsonderdeel: NS/IT/BAS. 
BAS staat voor Beleid, Architectuur en Strategie. Het is een overkoepelende stafafdeling waar verschillende competenties bij zijn ondergebracht zoals bv. Information Risk Management (met de CISO), Architectuur, Project Management, Strategie en Innovatie, Portfolio Management.

Afdeling
Strategie en Innovatie werkt op NS-niveau en voor de lange termijn door het formuleren en uitdragen van enterprise-architecturen op IT-gebied. Eén daarvan betreft Security, inclusief identity- en Access Management.  Strategie en Innovatie ondersteunt management en (domein/project)architecten met visie en richting waarbij ook de relatie naar projecten en lijnafdelingen warm wordt gehouden zodat uitvoerbare en toepasbare strategieën gemaakt worden. 
 
Daarnaast wil NS/IT méér gaan werken met semi-formele werkvormen zoals een gilde. Een gilde is (let op:  gedachtengang) een brede beroepsgroep die management, projecten, afdelingen ondersteunt. Een gilde houdt haar competentie en actualiteit op orde door interne en externe samenwerking. De scope van dit gilde loopt van visiebepaling tot en met de borging in ontwikkel- en beheerprocessen en het op peil houden van de goede capaciteit en ervaring.

Zo werkt het als senior/enterprise security architect

In het kort

 1. Maak samen met de security architect een opzet voor de invulling van “Wij maken samen security architectuur een stabiel, geborgd en goed gebruikt vakgebied dat bijdraagt aan het bereiken van de NS-doelstellingen.”
 2. Implementeer dit.
 3. Bijdragen aan opstellen van security en IAM referentiearchitecturen voor NS en trainingen voor security voor diverse doelgroepen (zoals ontwikkelaars, architecten, testers)
 4. Ondersteun de NS-Security Architect met zijn overige werkzaamheden zoals het opstellen van security en IAM referentiearchitecturen voor NS en trainingen voor security voor diverse doelgroepen (ontwikkelaars, architecten, testers etc).

Wat je gaat doen, samen met de NS Security Architect:

 • Een opzet en invoeringsplan maken voor de doelstelling uit de titel “Wij maken samen security architectuur een stabiel, geborgd en goed gebruikt vakgebied dat bijdraagt aan het bereiken van de NS-doelstellingen”, mede door de inzet van een intern-extern gilde. Het externe deel maakt gebruik van kennis en community buiten NS.
 • Gaandeweg opdracht 1 borgen dat de interne en externe gildes zodanig worden opgezet dat de steun van het management van NS en de externe betrokken partij(en) verkregen wordt; voor alle partijen moet er een helder voordeel zijn. De gildes zullen zich in de loop van de tijd ontwikkelen en aanpassen aan de behoefte van NS.
 • Updaten referentiearchitecturen voor IAM op basis van business objectives (denk aan SABSA als hulpmiddel). Hierbij maken we vooralsnog onderscheid tussen IAM voor reizigers, medewerkers en (mogelijk) Internet of Things en OT security.
 • Pragmatisch (doen) implementeren van Security by Design als procesmaatregel in een zeer groot project en in een afdeling. Dit gaat in samenwerking met de afdeling Information Risk Management. Het vergt projectmanagement in houding en ervaring
 • Ondersteunen van de NS Analytics omgeving (1 dag/week) voor vragen op security-gebied en voor het opzetten van een autorisatiemechanisme dat meerdere tools/applicaties bedient.

‘Zo maak je samen met ons het reizen met de trein nog beter en leuker en veiliger voor onze reizigers. Elke dag weer. De reis van morgen begint bij jou!’

Functie eisen

 • Ruime ervaring-kennis-visie op het gebied van IAM: klanten-personeel-things
 • Idem voor het bredere gebied “Security-architectuur”: je hebt security-architecturen gemaakt tot op enterprise-niveau en redenerend vanuit de businessbehoeften
 • Coaching, flexibiliteit in werkveld en werkgebied. Op zijn tijd ook met de voeten in de modder kunnen staan. Natuurlijke senioriteit.
 • Plezier in het samenwerken in teamverbanden en een teamverband willen versterken.
 • Kandidaat gaat akkoord met een achtergrondonderzoek voor start van de opdracht (VOG, geheimhoudingsverklaring en vragenlijst) • Kandidaat heeft de afgelopen twee jaar geen arbeidscontract bij NS gehad
  • Kandidaat is in de afgelopen twee jaar niet aaneengesloten door NS ingehuurd (na een inhuurperiode van twee jaar eist NS een onderbreking van minimaal zes maanden)

Aanvullende informatie

CV in het Nederlands, MS word en max 5 pagina’s 

Intakegesprekken: 1 gesprek met de Security Architect 
Startdatum:             z.s.m.
Duur:                      tot 31-12-2019 met evaluatie na 3 maanden (omstreeks maart) 

 

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Wendy van Ooijen bereikbaar op het nummer: 06 – 29 98 58 99. Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2019-01-09 06:54:10Aanmelden voor functie

Aanmelden voor functie
Sleep je bestanden hierheen, of klik hier om ze te selecteren Kies bestand
Maximale uploadgrootte: 67.11MB
Status : Gesloten

Zoek opdrachten via Quest4

Aanmelden Job Alert

Plaats een opdracht op Quest4

Plaats een opdracht