Pitstop voor succes
ICT detachering & recruitment

functioneel applicatiebeheer NS Security | Utrecht / Amersfoort

Werkniveau:
Senior
Standplaats:

Utrecht / Amersfoort
Aanvraagnummer:
A2019-0002
Startdatum:
01-02-2019
Verwachte einddatum:
30-05-2019 met optie tot verlenging
Aantal uur per week:
36
Uurtarief:
n.o.t.k.
Sluitingsdatum aanvraag:
4 Jan 2019 12:00 PM
Contactpersoon Quest4:
Winhold Bartelink
Telefoonnummer:
06 – 46 12 98 22

Functie omschrijving

NS zoekt per direct een tijdelijke collega die het functioneel applicatiebeheerteam dat IT-dienstverlening levert aan onze interne afdeling NS Security kan versterken. Met en voor NS Security werken we aan instandhouding, verbetering en doorontwikkeling van hun IT-functionaliteiten. Je gaat met name het beheer uitvoeren op de Ferranti-applicatie die gebruikt wordt op het Security Operations Center (SOC). Ferranti draait op high performance high available werkplekken en is een geïntegreerde oplossing voor het bekijken van camerabeelden, het op afstand openen en sluiten van de poorten op de stations en het afhandelen van alarmmeldingen vanaf alarmzuilen op de stations. Deze applicatie wordt op termijn vervangen; het migratietraject vindt in 2019 plaats. Tot die tijd beheer je de applicatie, voer je wijzigingen door (bijvoorbeeld in stationsplattegronden) en werk je in projecten. Je draait mee in het SOC-Procesteam, dat momenteel in oprichting is en waar IT en business op een agilewijze gaan samenwerken. Je bent secuur en alert, want je weet dat de kwaliteit van jouw werk direct impact kan hebben op de veiligheid van onze reizigers en personeel. Bij het SOC geldt: elke seconde telt!
Zo lever je een bijdrage aan het veilig zijn en houden van onze stations vanuit het principe ‘elke seconde telt!’.

Het is belangrijk dat je verantwoordelijkheid neemt voor onze dienstverlening, dat je tijdig mogelijke issues adresseert en dat je een flexibele, proactieve, op samenwerken gerichte houding hebt.

 • Je maakt makkelijk contact en je communicatie is helder en to-the-point, zowel mondeling als schriftelijk.
 • Je bent voorspelbaar en transparant: je zegt wat je doet en je doet wat je zegt.
 • Je bent goed in doorvragen om zo tot de kern van vraagstukken te komen.
 • Vervolgens stel je, in constructieve afstemming met je omgeving, een plan van aanpak op.
 • Je vindt het logisch om zaken goed te documenteren en administreren.
 • Je houdt van overzicht en planmatig werken. Je bent bereid om af en toe ook op onregelmatige tijden te werken.

Functie eisen

Om direct mee te kunnen draaien is het belangrijk dat je ervaring hebt met het werken met een command prompt en dat je affiniteit hebt met Linux/Redhat. Daarnaast is het fijn als je basiskennis hebt van Technisch applicatiebeheer (Windows/Microsoft) en werkplekken, zodat je samen met onze TAB-partijen en werkplekleveranciers kan werken aan het analyseren en oplossen van verstoringen. Heb je daarnaast nog kennis van Genetec, dan is dat mooi meegenomen.

Om succesvol te zijn in deze functie beschik je over:

 • Minimaal HBO-diploma, zoals Bedrijfskundige Informatica of vergelijkbaar
 • Minimaal drie jaar relevante werkervaring in een soortgelijke functie
 • Ervaring met het werken met een command prompt
 • Kennis van en ervaring met meldkamerprocessen en -tooling is een pré
 • Kennis van, ervaring met en geloof in Agile/scrum-werkwijze
 • Kennis van en ervaring met het werken volgens ITIL en Bisl

Aanvullende informatie

Een goede dienstverlening vraagt om continue afstemming van alle mensen, middelen, activiteiten en techniek binnen ons bedrijf. Onze missie is telkens meer reizigers veilig, op tijd en comfortabel te vervoeren. En dat alles via aantrekkelijke, gastvrije stations, waar je behalve voor je treinreis ook voor extra services terecht kunt. Met circa 11.000 medewerkers, van machinist tot conducteur, van logistiek medewerkers tot marketeers op kantoor, met z’n allen proberen we hier dagelijks ons steentje aan bij te dragen.

Als functioneel applicatiebeheerder Security werk je binnen NS-IT bij de afdeling BCVS (Beheer Centrale Verkoop & Service) binnen ITCO (IT Commercie & Ontwikkeling). ITCO levert IT-dienstverlening ten behoeve van interne afdelingen als de Klantenservice, Marketing en NS Security. NS Security werkt, samen met collega’s van andere afdelingen, aan een veilige omgeving voor onze reizigers en collega’s. Dit gebeurt onder andere op het SOC (Security Operations Center), waarin 7*24 proactieve en reactieve opvolging plaatsvindt als de veiligheid van reizigers of personeel in het geding is. De Ferranti-applicatie speelt een belangrijke rol in het processen op het SOC. Deze applicatie wordt in de loop van 2019 vervangen door een integraal meldkamersysteem. Je werkt afwisselend in Utrecht en Amersfoort.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Winhold Bartelink bereikbaar op het nummer: 06 – 46 12 98 22. Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2019-01-02 09:15:25Aanmelden voor functie

Aanmelden voor functie
Sleep je bestanden hierheen, of klik hier om ze te selecteren Kies bestand
Maximale uploadgrootte: 67.11MB
Status : Gesloten

Zoek opdrachten via Quest4

Aanmelden Job Alert

Plaats een opdracht op Quest4

Plaats een opdracht