Functioneel Beheerder | Gouda

Werkniveau:
Senior
Standplaats:

Gouda
Aanvraagnummer:
A2019-0015
Startdatum:
01-02-2019
Verwachte einddatum:
30-11-2019 met optie tot verlenging
Aantal uur per week:
36
Uurtarief:
n.o.t.k.
Sluitingsdatum aanvraag:
11 Jan 2019 9:00 AM
Contactpersoon Quest4:
Winhold Bartelink
Telefoonnummer:
06 – 46 12 98 22

Functie omschrijving

Wij zijn voor DJI op zoek naar een Senior Functioneel Beheerder voor 36 uur in de week.

Functieomschrijving Functioneel Beheerder (3e lijn):
Een functioneel beheerder verzorgt voor DJI het optimaal, tijdig en zo efficiënt mogelijk ondersteunen van de bedrijfsprocessen d.m.v. informatievoorziening. Binnen deze functie zijn de volgende kerntaken te benoemen: gebruiksbeheer (gebruikersondersteuning, verzorgen van handleidingen, begeleiden van acceptatietesten door gebruikers) en wijzigingenbeheer (adviseren van de gebruikersorganisatie, opstellen van functionele specificaties, in beheer nemen van applicaties). Een functioneel beheerder is werkzaam op het scharnierpunt van business en ICT en zorgt ervoor dat d.m.v. informatievoorziening vraag en aanbod op elkaar worden afgestemd.

De Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI) is niet alleen verantwoordelijk voor het uitvoeren van vrijheidsstraffen en vrijheidsbenemende maatregelen, maar ook voor de dagelijkse zorg van mensen die dit ondergaan. Als portfoliomanager werk je voor de directie Informatievoorziening en denk je mee over de ICT-projecten waar DJI mee te maken krijgt. Belangrijk dat dit goed gebeurt, want met deze projecten zijn vaak miljoenen euro’s gemoeid. Projectportfoliomanagement. We passen het als DJI toe om ervoor te zorgen dat het projectportfolio van de directie Informatievoorziening (IV) optimaal bijdraagt aan de doelen van DJI en de I-strategie.

De directie Informatievoorziening (IV) is dé expert die zorgt voor informatievoorziening voor collega’s bij de Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI), justitiabelen en ketenpartners. Zo realiseert en beheert de directie oplossingen die aansluiten bij de ambitie van DJI. De directie zorgt er door middel van kaders en sturing voor dat de informatievoorziening van DJI een hoge kwaliteit heeft en toekomstbestendig is en blijft. Belangrijk, want de directie voert de regie van het ICT-budget van DJI. Een budget van bijna honderd miljoen euro. Binnen de directie IV is de CIO-office gepositioneerd ter ondersteuning van de rol van de chief information officer (CIO) van DJI. Met als taak de ambtelijke leiding gevraagd en ongevraagd te adviseren over de doelstellingen, uitvoering, kosten en risico’s van beleid waar dit ICT raakt en grote ICT-projecten. In ieder geval adviseert en oordeelt de CIO over projecten met een ICT-component van meer dan vijf miljoen euro.

Directie Informatievoorziening:
Directie Informatievoorziening (DI) is de ICT regie organisatie voor DJI. De directie zorgt voor een toekomstvaste en samenhangende informatievoorziening in de volledige breedte van de DJI organisatie. Derhalve ligt de aansturing van leveranciers en de integratie van de oplossingen (architectuur en procesintegratie) bij deze directie. De directie staat ten dienste van haar (zeer diverse) opdrachtgevers. Overall aansturing van de gehele projectportfolio vindt plaats in de IT portfolioboard, die op het niveau van de hoofddirectie de voortgang, ontwikkelrichting en financiering van de diverse projecten goed in de gaten houdt. Belangrijkste leverancier voor DI is SSC-I, de interne ICT project- en beheerorganisatie van DJI.

Functie eisen

Specifieke kennis:

 • Ervaring met het inbeheernames en het inrichten van functioneel beheer van nieuwe applicaties;
 • Kennis van en gecertificeerd in BiSL;

Algemene vaardigheden:

 • Goed kunnen plannen;
 • Klantgerichte houding;
 • Initiatiefrijk;
 • Probleemoplossend;
 • Goed kunnen samenwerken;
 • Goede schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid;
 • Humor;
 • Om kunnen gaan met tegenstrijdige belangen;
 • Servicegericht en dienstverlenend ingesteld;
 • Communicatief sterk en een hands-on mentaliteit;
 • Uitstekend analytisch denkvermogen;
 • Een flinke dosis organisatiesensitiviteit;
 • Teamspeler, met een voldoende mate van zelfstandigheid;
 • Voldoende mate van zelfreflectie;
 • Stressbestendig;
 • Zuiver empathisch vermogen.

Onmisbare eigenschappen:
Binnen het team Functioneel Beheer wordt gezocht naar mensen die een brede kijk hebben of kunnen krijgen op de functionele vragen van de DJI organisatie en die in staat zijn om die vragen met ICT perspectief te kunnen weergeven, zodat de ICT leverancier die vragen goed kan oppakken. Snel in staat complexe materie te overzien.

Aanvullende informatie

 Opmaak cv

 • In het Nederlands;
 • In word;
 • Maximaal 5 pagina’s.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Winhold Bartelink bereikbaar op het nummer: 06 – 46 12 98 22. Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2019-01-08 10:02:05

Opdracht delen

Past de opdracht (nu even) niet bij je, maar ken je iemand die er geknipt voor is? Deel hem gerust! 👌Solliciteer nu


Aanmelden voor functie
Maximale uploadgrootte: 5MB
Status : Gesloten

‘Ik kan ze aanbevelen als aangename en zeer correcte recruiters’

Eric Reitmaier – Support engineer Mobile Viewpoint

‘Jullie laten zien wat de meerwaarde van een bureau kan zijn’

Kandidaat voor de functie Senior Migratie Manager bij de overheid 

‘Altijd een snel en duidelijk antwoord op mijn vragen’

Jan Versluijs, HR professional

‘Nog nooit zo’n gedegen voorbereiding doorlopen’

Kandidaat voor de functie Senior Ketenbeheerder bij de overheid 

‘Fijne werkgever met oog voor de medewerker’

Bianca Ashruf (Logius)

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden