Functioneel ontwerper | Den Haag

Werkniveau:
Senior
Standplaats:

Den Haag
Aanvraagnummer:
A2019-0085
Startdatum:
18-02-2019
Verwachte einddatum:
30-09-2019 met optie tot verlenging
Aantal uur per week:
36
Uurtarief:
n.o.t.k.
Sluitingsdatum aanvraag:
28 Jan 2019 9:00 AM
Contactpersoon Quest4:
Wendy van Ooijen
Telefoonnummer:
06 – 29 98 58 99

Functie omschrijving

Wij zijn voor het Ministerie van Justitie van Veiligheid op zoek naar een Functioneel Ontwerper voor 36 uur in de week.

Uit te voeren werkzaamheden:
In deze rol is het jouw taak om vooraf gedefinieerde wijzigingen tot in verder detail uit te werken. Hiervoor sta je in nauw contact met de architect, informatiemanager en collega’s binnen de DevOps teams. Je analyseert de wijzigingen en stelt vragen om de belangrijke punten boven te krijgen. Je voert zelfstandig, en in overleg met de collega’s van team BIT, onderzoek uit naar de de impact van de wijziging binnen het systeem en vertaald dit naar ontwerpen die goed leesbaar zijn voor zowel ontwikkelaars, testers als functioneel beheerders. Indien nodig haal je aanvullende informatie op bij gebruikers uit het primair proces. Het uitwerken van procesdiagrammen en het maken van voorbeeld schermen zijn een onderdeel van de functionele ontwerpen. Daarnaast speel jij een rol in het overbrengen van kennis van IT aan de business, door mee te schrijven aan releasenotes die bij elke release met de medewerkers worden gedeeld. Voor het uitvoeren van de functie is het essentieel dat je in korte tijd een relevant netwerk kan opbouwen en dit netwerk onderhoud voor de uitwisseling van kennis, communiceren met verschillende disciplines en niveaus is hiervoor essentieel.

De afdeling Bedrijfsvoering bestaat vanaf 1 oktober 2016 uit zes teams:
Business Information Technology (BIT), Planning & Control (P&C), Regie, Beheer en Analyse (RBA), Communicatie (COM), Huisvesting, Facilitaire dienstverlening & Inkoop (HFI), Personeel, Organisatie en Ontwikkeling (PO&O).

Team BIT is verantwoordelijk voor de informatievoorzieningen binnen de DT&V. De werkzaamheden zijn verdeeld over vijf pijlers;

 • Informatiemanagement; analyseren van veranderingsprocessen met uitvoeringsconsequenties voor de infomatievoorzieningen;
 • ISTV; onderhouden en aanpassen van de primaire proces applicatie van de DT&V;
 • Business objects; onderhouden en aanpassen van BO, de analyse tool van de DT&V;
 • Leveranciersmanagement; afstemmen met leveranciers en onderhouden van de relatie;
 • Informatiebeveiliging; maatregelen treffen met betrekking tot beveiliging van systemen;
 • De functioneel ontwerper/informatie analist is in de pijler Informatiemanagement werkzaam samen met de architect, sr. adviseur informatiemanagement en informatie analisten.

Ministerie van Justitie en Veiligheid (MJenV) draagt zorg voor de rechtsstaat in Nederland, zodat mensen in vrijheid kunnen samenleven, ongeacht hun levensstijl of opvattingen. MJenV werkt aan een veiliger en rechtvaardiger samenleving door mensen rechtsbescherming te geven en waar nodig in te grijpen in hun leven. Soms is dat een ingrijpende maatregel: we ontzetten ouders uit de ouderlijke macht of sluiten veroordeelden in. Soms worden nieuwe perspectieven geopend: we begeleiden gedetineerden bij hun terugkeer naar de samenleving en ondersteunen slachtoffers. Altijd zijn het ingrepen die alleen MJenV kan en mag doen. Recht raakt mensen. 

Over de Dienst Terugkeer en Vertrek (DT&V):
De Dienst Terugkeer en Vertrek (DT&V) regisseert het daadwerkelijke vertrek van vreemdelingen die geen recht hebben op verblijf in Nederland. Als professionele uitvoerder van het terugkeerbeleid van de regering neemt de DT&V het initiatief om het vertrek zorgvuldig, waardig en tijdig te laten verlopen. De DT&V volgt in de uitvoering van zijn taken het vreemdelingenbeleid zoals dat is vastgesteld. Wij doen dit in nauwe samenwerking met (keten)partners. Samen streven we er naar dat zo veel mogelijk vreemdelingen zelfstandig vertrekken. Het directieberaad (DB) van de DT&V bestaat uit een algemeen directeur, uit drie directeuren, die elk verantwoordelijk zijn voor een aantal resultaatgebieden van het primaire proces: voorbereiden zelfstandig vertrek (OVT), effectueren van het gedwongen vertrek (TM) en de internationale samenwerking (DIA).

Daarnaast een hoofd Strategisch advies, dat verantwoordelijk is voor de inhoudelijke ondersteunende taken voor de algemeen directeur en politieke leiding, en een hoofd Bedrijfsvoering dat verantwoordelijk is voor de secundaire ondersteunende taken binnen de DT&V. 

Functie eisen

 • Je bent beschikbaar in week 5/6 voor een intake gesprek;
 • Je bent beschikbaar voor 36 uur in de week;
 • Je hebt een opleiding WO niveau richting ICT afgerond;
 • Je hebt aantoonbare ervaring met het opstellen van Functionele ontwerpen en het begeleiden van het functioneel ontwerp proces als functioneel ontwerper;
 • Je hebt kennis van UML, BPM, ASP.net;
 • Je hebt kennis van Sparx Enterprise Architect.

Competenties:

 • Analytisch vermogen;
 • Uitstekende communicatieve vaardigheden;
 • Teamspeler.

Aanvullende informatie

Opmaak cv:

 • In het Nederlands;
 • In word;
 • Maximaal 5 pagina’s.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Wendy van Ooijen bereikbaar op het nummer: 06 – 29 98 58 99. Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2019-01-23 10:03:55

Opdracht delen

Past de opdracht (nu even) niet bij je, maar ken je iemand die er geknipt voor is? Deel hem gerust! 👌Solliciteer nu


Aanmelden voor functie
Maximale uploadgrootte: 5MB
Status : Gesloten

‘Ik kan ze aanbevelen als aangename en zeer correcte recruiters’

Eric Reitmaier – Support engineer Mobile Viewpoint

‘Jullie laten zien wat de meerwaarde van een bureau kan zijn’

Kandidaat voor de functie Senior Migratie Manager bij de overheid 

‘Altijd een snel en duidelijk antwoord op mijn vragen’

Jan Versluijs, HR professional

‘Nog nooit zo’n gedegen voorbereiding doorlopen’

Kandidaat voor de functie Senior Ketenbeheerder bij de overheid 

‘Fijne werkgever met oog voor de medewerker’

Bianca Ashruf (Logius)

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden