Pitstop voor ambities
Detachering & recruitment

ICT architect | Den Haag

Werkniveau:
Senior
Standplaats:

Den Haag
Aanvraagnummer:
A2019-0416
Startdatum:
01-04-2019
Verwachte einddatum:
31-12-2020 met optie tot verlenging
Aantal uur per week:
36
Uurtarief:
n.o.t.k.
Sluitingsdatum aanvraag:
27 Mar 2019 8:00 AM
Contactpersoon Quest4:
Wendy van Ooijen
Telefoonnummer:
06 – 29 98 58 99

Functie omschrijving

Wij zijn voor de IND op zoek naar een Senior ICT architect -Taskforce IAM voor 36 uur per week. 

De directie Bedrijfsvoering heeft binnen de Taskforce Identity- en accesmanagement (Taskforce IAM) een functie beschikbaar van senior consultant, ter versterking van het beheerteam van de Identitymanagement-keten. De Taskforce is onderdeel van een breder programma met als doel het versterken van de compliency aan wet- en regelgeving (BIR, AVG).

Binnen de IND omvat Identitymanagement (IdM) het proces incl. alle technische hulpmiddelen voor het registreren, beheren en onderhouden van identiteitsgegevens, d.w.z. gegevens van elke persoon die voor of in opdracht van de IND werkzaamheden verricht en daarvoor toegang nodig heeft tot voorzieningen, hulpmiddelen en informatie van de IND. Het IdM-proces bestaat uit een keten van activiteiten, waaronder het registreren van identiteitsgegevens, het scannen van het WID-document (paspoort of ID-kaart), en het deels geautomatiseerd, deels handmatig doorgeleiden van de gegevens t.b.v. het toegang geven tot locaties (rijkspas), applicaties en andere IND-bedrijfsmiddelen. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een keten van diverse systemen, waaronder de BPI WID-scansoftware, SIMS, de identiteiten-administratie IBIS, DWR-AD en GCMS.

Doel van de functie:
Als consultant ben je verantwoordelijk voor het (door-) ontwerpen, beschrijven en implementeren van de IdM processen. De bestaande werkprocessen worden deels aangepast en deels opnieuw ontworpen, waarbij je een belangrijke voortrekkers rol hebt. Hetzelfde geldt voor het doorontwikkelen van de project startarchitectuur van de taskforce.
De nieuwe processen moeten ook volledig beschreven en vastgelegd worden, inclusief de verbindingen en afhankelijkheden met andere (bestaande) processen en afdelingen. Ook is voor de consultant ook een belangrijke rol weggelegd in de begeleiding bij het implementeren van de processen. De nadruk ligt daarbij op het veranderproces en het meenemen van het team en de interne klant (overige IND onderdelen) daarin.

In bredere context is de consultant betrokken bij het implementeren van het Privacy Compliency Framework waarbij o.a. de werkprocessen van de IND in kaart worden gebracht en beschreven en gedocumenteerd moeten worden.

Tenslotte ben je vanuit de IND aangesloten bij projecten op het gebied van toegangsdiensten die vanuit het Ministerie geleid worden.
Expertisebeschrijving (verplicht).

Functie eisen

Harde eisen:

 • Conceptueel en technisch inzicht federatieve authenticatie;
 • Breed identity management, procesverbetering voorstellen en doorvoeren;
 • Doorontwikkeling project start architectuur (PSA);
 • Security management, samenstellen requirements aan leveranciers;
 • Toepassen van de eisen uit BIO en AVG;
 • Goed inzicht in procesmatig werken, procesbeschrijvingen maken;
 • Relevante certificering, bijvoorbeeld CISSP;
 • Soft skills:
  – Dienstverlenend, prestatie gericht werken;
  – Communicatief vaardig, nieuwsgierig;
  – Nauwkeurig, doortastend.

Aanvullende informatie

 Opmaak cv

 • In het Nederlands;
 • In word;
 • Maximaal 5 pagina’s.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Wendy van Ooijen bereikbaar op het nummer: 06 – 29 98 58 99. Als je ge├»nteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2019-03-26 07:28:57Solliciteer nu


Aanmelden voor functie
NeeJa
Maximale uploadgrootte: 5MB
Status : Gesloten

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden