ICT Manager | Amsterdam

Standplaats:

Amsterdam
Aanvraagnummer:
1769
Startdatum:
03-01-2018
Verwachte einddatum:
12-31-2018
Aantal uur per week:
40
Uurtarief:
n.o.t.k.
Sluitingsdatum aanvraag:
02-06-2018 12:00
Contactpersoon Quest4:
Wendy van Ooijen
Telefoonnummer:
06 – 29 98 58 99

Functie omschrijving

UWV is op zoek naar interim ICT manager binnen de afdeling ICT Services op het gebied van infrastructuur, die in staat is om 4 teams (security, applicatiebeschikbaarheid, infrabeschikbaarheid en technisch testen) met professionals aan te sturen. De focus van de teams is vooral gericht op de middellange termijn en de werkzaamheden begeven zich met name op tactisch niveau. De functie valt binnen de afdeling ICT Services binnen het C-ICT domein. De afdeling is verantwoordelijk voor de beschikbaarstelling van de volledige ICT-infrastructuur (hosting, kantoorautomatisering, telefonie en printing) van UWV. Binnen deze afdeling worden tevens een aantal cruciale ICT projecten uitgevoerd op het gebied van infrastructuur, migraties en applicatie uitrol. De opdrachtgeversrol voor een deel van de projecten wordt bij de betreffende manager belegd. De manager is de ‘linking pin’ naar alle stakeholders. Immers hij/zij zal het hoger management en directies tijdig en juist moeten kunnen informeren en adviseren alsmede een adequate regievoering naar de interne organisatie, leveranciers en hostingpartijen kunnen bewerkstelligen wanneer dit vereist wordt. Een hoge mate van zelfstandigheid en het kunnen nemen van beslissingen is een absolute must in deze functie. Daarnaast dient de ICT manager zijn sporen te hebben verdiend in het vakgebied zelf als het gaat om de te gebruiken technieken en hands-on werkervaring op het gebied van migraties, hosting, infrastructuur (telefonie, printing en kantoorautomatisering), software applicaties en koppelingen, opgedaan binnen grote complexe organisaties (ZBO) ten einde de juiste beslissingen te kunnen maken alsmede de inhoud te kunnen begrijpen. De gevraagde kandidaat is een senior manager, die rust en senioriteit uitstraalt en door middel van participatief leiderschap de teams kan begeleiden in de dynamische en veranderende omgeving. De manager is in staat een goede bijdrage te leveren aan het MT ICT Services. De manager weet wat het is om in een geoutsourcete en politieke omgeving te werken en is in staat als sparringpartner te acteren voor directies van UWV.

Doel van de functie

 • Het integraal leiding geven aan de afdeling Productie Management, bestaande uit ca. 170 ICT professionals.
 • Verantwoordelijk voor (ontwikkeling van) kwaliteit en kwantiteit van ICT Professionals in aandachtsgebied.
 • Mede verantwoordelijkheid voor het verder ontwikkelen van de kwaliteit en prestaties van ICT Services binnen de IV keten (IM bedrijfsonderdeel – Business Services – ICT Services – CIO organisatie).
 • Maakt binnen kaders afspraken met bedrijfsonderdelen en ICT leveranciers over dienstverlening op het vlak van beschikbaarheid.
 • Is verantwoordelijk voor de totale regie op de realisatie van de overeengekomen beschikbaarheid van de gehele technische en applicatieve infrastructuur van UWV voor nu en de toekomst met zo efficiënt mogelijk gebruik van de beschikbare middelen.
 • Hoofd Productie Management is in staat de andere hoofden binnen IS volledig te vervangen.
 • Heeft in geval van escalaties op het vlak van beschikbaarheid het mandaat alle niveaus binnen UWV te overrulen.
 • Draagt bij aan IV beschikbaarheidbeleid en (meer) jarenplannen van de bedrijfsonderdelen.
 • Adviseert Hoofden Informatie Management en CIO over IV beschikbaarheidbeleid en (meer) jaren plannen.

Functie eisen

 • Minimaal 10 jaar aantoonbare leidinggevende ervaring als ICT inframanager in een geoutsourcete omgeving en ervaring met complexe ICT-projecten in de afgelopen 12 jaar.
 • Minimaal 10 jaar aantoonbare werkervaring met het managen van omvangrijk/complex ICT projecten in de afgelopen 12 jaar.
 • Minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring in een politiek gevoelige omgeving in de publieke sector in de afgelopen 5 jaar.HBO/WO opleiding in bedrijfskunde, ICT of techniek.
 • HBO/WO opleiding in bedrijfskunde, ICT of techniek
 • Heeft minimaal 6 jaar leidinggevende ervaring
 • Heeft ervaring in meerdere managementrollen
 • Heeft ervaring met indirect leidinggeven.
 • Heeft kennis van kwaliteitssystemen en is in staat het gebruikte KMS van UWV te gebruiken.
 • Kent globaal de spelregels voor uitvoeringsorganisaties binnen het publieke domein (ZBO)  Kan adviseren op Directieniveau 7.2.2 Specifieke vakinhoudelijke competenties
 • Minimaal 5 jaar aantoonbare ervaring met regiefunctie in het ICT domein
 • Heeft kennis en overzicht van de architectuurprincipes van de verschillende aandachtsgebieden.
 • Gedegen kennis van toegepaste ICT binnen grote administratieve organisaties.
 • Kent en gebruikt de theorieën, methoden en instrumenten van zijn specialistisch vakgebied en heeft kennis van andere specialismen in beheer en exploitatie.

Aanvullende informatie

CV in het Nederlands, word en max 5 pagina’s 

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Wendy van Ooijen bereikbaar op het nummer: 06 – 29 98 58 99. Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2018-02-01 10:25:41

Opdracht delen

Past de opdracht (nu even) niet bij je, maar ken je iemand die er geknipt voor is? Deel hem gerust! 👌Solliciteer nu


Aanmelden voor functie
Maximale uploadgrootte: 5MB
Status : Gesloten

‘Ik kan ze aanbevelen als aangename en zeer correcte recruiters’

Eric Reitmaier – Support engineer Mobile Viewpoint

‘Jullie laten zien wat de meerwaarde van een bureau kan zijn’

Kandidaat voor de functie Senior Migratie Manager bij de overheid 

‘Altijd een snel en duidelijk antwoord op mijn vragen’

Jan Versluijs, HR professional

‘Nog nooit zo’n gedegen voorbereiding doorlopen’

Kandidaat voor de functie Senior Ketenbeheerder bij de overheid 

‘Fijne werkgever met oog voor de medewerker’

Bianca Ashruf (Logius)

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden