ICT projectleider | Rotterdam

Werkniveau:
Senior
Standplaats:

Rotterdam
Aanvraagnummer:
A2020-0080
Startdatum:
24-02-2020
Verwachte einddatum:
23-02-2021 met optie tot verlenging
Aantal uur per week:
36
Uurtarief:
n.o.t.k.
Sluitingsdatum aanvraag:
17 Feb 2020 8:00 AM
Contactpersoon Quest4:
Wendy van Ooijen
Telefoonnummer:
06 – 29 98 58 99

Functie omschrijving

Quest4 is voor de Gemeente Rotterdam op zoek naar een ICT projectleider voor 36 uur in de week.

De Rotterdame gemeenteraad verbetert en vernieuwt haar informatievoorziening de komende jaren. Ben jij een energieke en ervaren IT-projectleider met gevoel voor digitale stukkenstromen en systeemintegratie? Ben je teamspeler en omgevingsbewust, en wil jij het hoogste bestuursorgaan van Rotterdam ondersteunen? Reageer dan op deze functie!

De raadsgriffie vormt een klein team van circa 30 personen dat de gemeenteraad (digitaal) ondersteunt. We hebben serieuze taken en grote ambities, ook op het gebied van IT. Om onze huidige IT-systemen te verbeteren, willen we onder andere de volgende zaken realiseren:

– Project 1: Een volwaardige webservice koppeling tussen ons documentmanagementsysteem (DMS; thans Corsa) en de diverse modules van het raadinformatiesysteem waarop we stukken publiceren (thans rotterdam.raadsinformatie.nl). Door dit project zullen onze systemen meer aansluiten bij onze zaakgewijze processen, waardoor we deze processen ‘leaner’ kunnen maken;
– Project 2: Een audittrailfunctie binnen DMS Corsa;
– Project 3: De overstap van MyCorsa naar MyCorsa Next.

Al deze zaken moeten projectmatig worden opgepakt. Het gaat om relatief kortlopende projecten, die al in meer of mindere mate lopen/zijn voorbereid. Je springt dus in sommige gevallen ‘op een rijdende trein’ Jij pakt al deze projecten moeiteloos zelfstandig op, bent scherp op de prioriteiten en werkt resultaatgericht. Omdat we een kleine afdeling zijn, ben je een echte ‘doe het zelf’ projectleider die niet vies is om zelf vragen uit te zoeken, desnoods zelf een deel van je testplan uit te voeren en het werk goed te documenteren. Je brengt kennis en aantoonbare ervaring mee m.b.t. DMS- en workflowsystemen en webservicekoppelingen. Ervaring met raads- of agenderingsprocessen (als onderdeel van de stukkenstroom) en actuele kennis van overheidsarchitecturen en –standaarden zijn een pre.”

Je werkt nauw samen met onze i-adviseur, onze functioneel beheerder, het hoofd informatievoorziening, andere collega’s binnen de gemeente en uiteraard onze leveranciers. Je neemt onze gebruikers op een prettige wijze mee door helder te plannen, input op te halen en regelmatig te informeren.

Te behalen resultaten/producten
Bij alle drie de hiervoor genoemde projecten worden de volgende producten opgeleverd:
– Een projectplan;
– Een projectstartarchitectuur;
– Een functioneel ontwerp
– Een lijst van functionele en non-functionele requirements (functioneel ontwerp, metadata- en koppelvlakspecificaties);
– Een testplan en testrapportages, en uiteindelijk een werkend en werkbaar product;
– Maandelijkse hoofdpuntenrapportages m.b.t. voortgang, projectrisico’s en kostenbeheersing;
– Handleidingen voor beheerder(s) en eindgebruikers (in samenwerking met de functioneel beheerde);
– Bij afwijkingen van de PSA een projecteindarchitectuur met functioneel eind-ontwerp en evt. afwijkende metadata/koppelvlak specificaties;
– Een overzicht van bevindingen in het project die relevant zijn bij een toekomstige doorontwikkeling/aanbesteding van systemen (DMS/RIS).
Al deze producten zijn getoetst en akkoord bevonden door onze i-adviseur, onze functioneel beheerder en het MT van de griffie.

Als projectleider van de drie voornoemde projecten ben je verantwoordelijk voor de volgende outcome:
– De huidige XML-koppeling tussen Corsa en het raadsinformatiesysteem bestaat niet meer (ontmanteld), er is een werkende webservicekoppeling die alle modules van het raadsinformatiesyteem verbindt met Corsa. Het agendabeheer vindt volledig vanuit Corsa plaats;
– Corsa full client wordt alleen nog door DIV-medewerkers en de functioneel beheerder gebruikt, alle andere medewerkers gebruiken uitsluitend MyCorsa Next;
– Er is bij de griffie een audittrailfunctie in Corsa gerealiseerd zodat we voldoen aan de archiefwet.

Mocht, vanwege voortschrijdend inzicht of andere omstandigheden, één of meer van deze projecten worden geherdefinieerd en leidt dat ook tot andere te verwachten resultaten, dan worden deze opnieuw afgestemd en beschreven.

Je bent géén algemeen informatiemanager, maar iemand met écht aantoonbaar verstand van IT en het leiden van projecten.

Onze organisatie

De raadsgriffie van de gemeente Rotterdam ondersteunt de gemeenteraad bij zijn kader stellende, controlerende en volksvertegenwoordigende rol. De griffiemedewerkers ondersteunen de raadsleden zo optimaal mogelijk om hun werk te doen en besluiten te nemen. Bij de griffie werken ruim 30 medewerkers. Er heerst een prettige, open en informele sfeer!

Functie eisen en wensen

Eisen
• Minimaal een afgeronde hbo-opleiding met hbo/wo werk- en denkniveau;
• Minimaal 5 jaar recente ervaring als IT-projectleider, opgedaan in de afgelopen 8 jaar;
• Aantoonbare ervaring met projecten gerelateerd aan (webservice koppelingen met een) DMSen en workflow applicaties, opgedaan in de afgelopen 5 jaar;
• Aantoonbaar omgevingsbewust en ervaring met werken in een ambtelijke omgeving, bijv. door werkervaring bij een gemeentelijke of rijksoverheidsorganisatie, opgedaan in de afgelopen 5 jaar;
• Uitstekende beheersing van de Nederlandse taal.

Competenties
Om in een klein team met grote uitdagingen effectief te zijn, moet je heel wat in huis hebben:

 • Projectmanagement zit in je hart en nieren. Je weet een doel te concretiseren, te vertalen naar de juiste tussenproducten, en bewaakt en rapporteert over de voortgang. Je coördineert de diverse activiteiten en inzet van betrokkenen effectief.
 • Je werkt resultaatgericht. Je bent in staat je eigen werkzaamheden te vertalen naar concrete doelen en je weet deze zelfstandig in te richten en uit te voeren op een manier waarop het doel bereikt wordt. Je gaat door tot het afgesproken resultaat is bereikt en handelt op eigen initiatief.
 • Jij ziet zelf wat er nodig is doordat je een sterk conceptueel vermogen Je kunt een situatie (werkveld, werkproces) of probleem snel begrijpen, overziet het totaal en komt zelfstandig met ideeën en oplossingen op basis van complexe informatie.
 • Je probleemanalyse is ijzersterk: je weet je hoofd en bijzaken te onderscheiden en hebt snel de essentie door van een complex probleem. Je kunt door je kennis, ervaring en competenties bijvoorbeeld snel achterhalen of een probleem te wijten is aan een functionele, technische, organisatorische of menselijke oorzaak.
 • Verder ben je een echte teamspeler en lever je actief een bijdrage aan onze resultaten door de samenwerking met je collega’s op te zoeken. Je komt afspraken na en communiceert helder en tactvol. Je houdt rekening met de behoeften en belangen van de ander, je stelt je open voor een gesprek door te luisteren en vragen te stellen. Verder kun je complexe zaken begrijpelijk uitleggen aan verschillende doelgroepen (gebruikers, management).
 • Je bent zeer zelfstandig, en kan zonder veel aansturing vanuit je eigen ervaring en capaciteiten de opdracht tot een goed einde brengen. Je hebt weinig hulp nodig van anderen en lost problemen op eigen kracht op.
 • Tot slot heb je overwicht: je weet vanuit jouw kennis van zaken en professionaliteit een team te overtuigen van een bepaalde keuze of oplossing. Je bent daarbij niet bang om op de voorgrond te treden of op mensen af te stappen.

Wensen

 • Ervaring met DMS Corsa
 • Ervaring in het begeleiden van de ontwikkeling van webservicekoppelingen ter ondersteuning van documentstromen
 • Ervaring bij een raadsgriffie
 • Ervaring met processen rondom bestuurlijke besluitvorming
 • Brede kennis van en ervaring met regelgeving, standaarden en best practices op het terrein van archivering/ recordsmanagement en koppelvlakken/architectuur (in de overheidscontext)

Aanvullende informatie

CV Vormvereisten:

– Volledige naam + voorletters kandidaat
– Beschikbaar voor x aantal uren vanaf startdatum
– Opleiding
– Werkervaring
– Specifieke kennis
– Systeem kennis
– Relevante nevenactiviteiten
– Gevraagde certificaten + naam instituut + datum behaald
– in het Nederlands
– maximaal 5 A4 enkelzijdig groot.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Wendy van Ooijen bereikbaar op het nummer: 06 – 29 98 58 99. Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2020-02-12 08:53:13

Opdracht delen

Past de opdracht (nu even) niet bij je, maar ken je iemand die er geknipt voor is? Deel hem gerust! 👌Solliciteer nu


Aanmelden voor functie
Maximale uploadgrootte: 5MB
Status : Gesloten

‘Ik kan ze aanbevelen als aangename en zeer correcte recruiters’

Eric Reitmaier – Support engineer Mobile Viewpoint

‘Jullie laten zien wat de meerwaarde van een bureau kan zijn’

Kandidaat voor de functie Senior Migratie Manager bij de overheid 

‘Altijd een snel en duidelijk antwoord op mijn vragen’

Jan Versluijs, HR professional

‘Nog nooit zo’n gedegen voorbereiding doorlopen’

Kandidaat voor de functie Senior Ketenbeheerder bij de overheid 

‘Fijne werkgever met oog voor de medewerker’

Bianca Ashruf (Logius)

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden