Pitstop voor succes
ICT detachering & recruitment

Implementatiemanager | Utrecht

Standplaats:

Utrecht
Aanvraagnummer:
1744
Startdatum:
05-02-2018
Verwachte einddatum:
31-07-2018
Aantal uur per week:
36
Uurtarief:
n.o.t.k.
Sluitingsdatum aanvraag:
26-01-2018 17:00
Contactpersoon Quest4:
Wendy van Ooijen
Telefoonnummer:
06 – 29 98 58 99

Functie omschrijving

Het voorkomen en oplossen van problemen is een essentiële taak van de projectmanager (en/of implementatiemanager). Indien er afgeweken wordt van eerder vastgestelde afspraken dan is er de taak en verantwoordelijkheid om het project te sturen op budget, kwaliteit en leveringstijden. Een projectmanager (en/of implementatiemanager) is op de hoogte van alle informatie over het project en is verantwoordelijk voor klant-, contract, leveranciers- en teammanagement.
De projectmanager (en/of implementatiemanager) is in staat de verschillende belangen en belanghebbenden te onderkennen en mogelijke tegenstellingen om te zetten naar heldere beslispunten voor de verantwoordelijke bestuurders. De projectmanager (en/of implementatiemanager) organiseert de vertaalslag van business behoefte naar technische oplossingsrichting waarbij de (on)mogelijkheden in overeenstemming met geldende kwaliteitsrichtlijnen ter besluitvorming zijn voorgelegd aan de bestuurlijke gremia. In algemene zin begrijpt en beheerst de projectmanager (en/of implementatiemanager) het speelveld, het proces en de (nieuwste) technologie die van toepassing zijn op het project en staat daarmee garant voor de juiste inhoudelijke keuzes.
Een projectmanager (en/of implementatiemanager) bij PPM weet op een ondernemende en resultaatgerichte manier (complexe) projecten te laten slagen. Uitstekende organisatorische en communicatieve vaardigheden zijn daarbij onmisbaar. De projectmanager bij IVO rechtspraak is bij uitstek in staat om een brug te kunnen slaan tussen business en IT. Een groot analytisch vermogen en procesmatig inzicht maken het mogelijk om pro-actief te reageren op ontwikkelingen in verschillende projecten.

Als project/implementatiemanager wordt je verantwoordelijk voor de implementatie van de digitalisering van ‘Straf’ binnen de rechtspraak, in het bijzonder bij de rechtbanken (eerste lijn). In die hoedanigheid zet hij/zij ook inhoudelijk de lijnen uit van de aanpak van de implementatie binnen het project, in samenspraak met het Openbaar Ministerie. In de projectstructuur worden de afzonderlijke projectorganisaties van OM en Rechtspraak samengevoegd teneinde gezamenlijk op te trekken bij de implementatie in de arrondissementen. Eén van de uitgangspunten is dat de verantwoordelijkheid voor de lokale implementatie ook echt lokaal ligt. De gekozen aanpak van het oprichten een lokale projectgroep sluit aan op dit uitgangspunt. Om de lokale projectgroepen zowel te faciliteren als te begeleiden is gekozen voor een overkoepelende landelijke projectorganisatie. De projectmanager implementatie geeft leiding aan het landelijke team.

Functie eisen

  • Minimaal HBO werk- en denkniveau
  • Ervaring met implementeren van nieuwe systemen en bijkomende aanpassing van werkwijzen binnen Rechtspraak en Openbaar Ministerie
  • Beschikt over een relevant netwerk binnen de strafrechtketen
  • Het managen van de verwachtingen bij de betrokken stakeholders
  • Ervaring in complexe omgevingen met veel afhankelijkheden en partijen
  • Omgevingssensitief: weet binnen structuur en kaders in het oog te houden voor belangen van alle betrokken partijen en voortgang en planvorming zo 

Aanvullende informatie

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Wendy van Ooijen bereikbaar op het nummer: 06 – 29 98 58 99. Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2018-01-25 08:18:23Status : Gesloten

Aanmelden voor functie

Aanmelden voor functie
Sleep je bestanden hierheen, of klik hier om ze te selecteren Kies bestand
Maximale uploadgrootte: 67.11MB

Zoek opdrachten via Quest4

Aanmelden Job Alert

Plaats een opdracht op Quest4

Plaats een opdracht