Informatie analist | Almelo

Sorry, deze opdracht is niet meer beschikbaar

Bekijk hier alle beschikbare opdrachten en vacatures.

En, als je niets wilt missen: maak een gepersonaliseerde Job Alert aan. Daarmee ontvang je opdrachten binnen jouw expertise automatisch in je mailbox.

Maak Job Alert aan

Werkniveau:
Senior
Standplaats:

Almelo
Aanvraagnummer:
A2021-1622
Startdatum:
19-07-2021
Verwachte einddatum:
01-01-1970 met optie tot verlenging
Aantal uur per week:
36
Uurtarief:
n.o.t.k.
Sluitingsdatum aanvraag:
06-07-2021 10:00
Contactpersoon Quest4:
Winhold Bartelink
Telefoonnummer:
06 – 46 12 98 22

Functieomschrijving

Wij zijn voor Justid op zoek naar een Informatie analist op basis van 36 uur per week.

Het ‘beslagproces’ is een proces waarin veel partijen samenwerken om tot een correcte afhandeling van een in beslag genomen voorwerp te komen. Het huidige Beslagportaal dat de processen ondersteunt, is technisch verouderd en moet worden vernieuwd. Ketenpartijen binnen het beslagproces (Politie, KMar, Bijzondere Opsporingsdiensten, Domeinen en OM) hebben gezamenlijk de Ketenarchitectuur Beslag opgesteld. Vanuit die architectuur dient nu een nadere analyse te worden gemaakt, voorafgaand aan start van realisatie. De eerste fase van het traject beslaat ongeveer drie maanden waarin een nadere analyse wordt uitgevoerd naar de requirements (‘functional’ en ‘non-functional’) en de solution architectuur. We beschrijven de centrale voorziening beslag, bijbehorende (migratie-)koppelvlakken en de migratiestrategie. De producten die door Justid worden opgeleverd zijn: Globaal Functioneel Ontwerp, Solution Architectuur, Scope bepaling Pré-MVP, MVP en MVP+, PvA voor realisatiefase, Offerte realisatie en beheer en Cotractering DNO. 

Fasering: 1 week inlezen, 6 sprints van 2 werken inhoudelijke analyse, 1 sprint van 2 weken voor integreren en afronden.

Materiekennis wordt opgedaan aan de hand van een wekelijkse sessie met diverse materiedeskundigen uit het beslagproces.

De gezamenlijke sessies worden zoveel als mogelijk ingevuld aan de hand van fysieke bijeenkomsten. Dit met inachtneming van de coronamaatregelen en alleen op basis van vrijwilligheid van de deelnemers. 

Je houdt je bezig met de analyse van (keten)werkprocessen, de onderkende processtappen en de benodigde informatie ter ondersteuning van de uitvoering van de processen. Dit doe je vanuit een integrale blik. Als analist ben je in staat om bruggen te slaan tussen de bedrijfskant en ICT en weet je bedrijfsvraagstukken te vertalen naar procesmodellen en -specificaties (o.a. de informatiestromen en uit te wisselen informatieobjecten). 

Je werkt nauw samen met de Product Owner (PO) en overlegt met stakeholders vanuit het business domein, zoals business analist(en) / productspecialist(en). Je houdt je bezig met het in kaart brengen van de requirements, o.a. in de vorm van use cases. Ten behoeve van de realisatie vertaal je de use cases naar ‘Epics’ en ‘User Stories’ en verfijn je deze in sessies met de teamleden. Je hebt daarbij aandacht voor zowel de functional requirements als de non-functionals (zoals performance, en richtlijnen rondom secure software development). Je ontwikkelt datamodellen of past ze aan.

Je bijdrage conformeert zich aan de werkwijze van het team, en sprintmatig aan de invulling van de Definition of Ready en Done. Met de PO stem je de prioritering van je werkzaamheden af, in de context van het scrumteam. 

Achtergrond opdracht:
Het Openbaar Ministerie heeft Justid gevraagd een analyse uit te voeren met betrekking tot de Centrale Voorziening Beslag (CVB). Deze fase betreft alleen de analysefase. Na de analysefase wordt bepaald of Justid ook wordt gevraagd voor realisatie en beheer. De opdracht is aanvankelijk bedoeld voor deze analysefase – waar mogelijk en bij goede opvolging (zowel opdrachtinvulling-/uitvoering als ook akkoord opdrachtgever tbv. realisatie-fase) wordt de opdracht mogelijk verlengd.

Eisen en wensen voor de functie

Harde eisen:

  • Opleiding rondom business- en/of informatie-analyse (inclusief certificering);
  • IREB Foundation;
  • 4 jaar HBO;
  • 4 jaar aantoonbare kennis en ervaring met het uitvoeren van informatieanalyse en het opstellen van functioneel ontwerpen/requirements;
  • 4 jaar ervaring met het werken in een Agile- en/of DevOps-omgeving.

Wensen:

  • Competenties: – op de hoogte van relevante ontwikkelingen in je vakgebied (toe te lichten in intake); – flexibel meeveren met de analysefase en voortschrijdende inzichten; – je begrijpt de dynamiek die een agile team met zich mee brengt en welke krachten daarbij spelen; – je begrijpt dat je kwaliteit bij de bron moet realiseren, en dat fouten voorkomen aan het begin van het voortbrengingsproces essentieel is om zo vroeg mogelijk de kwaliteitseisen te kunnen invullen; – je bent een persoon die graag het contact opzoekt met je teamleden, dat doe je actief zelf; – je stemt regelmatig af met je opdrachtgevers en collega’s; – je signaleert verbetermogelijkheden en neemt initiatief om hierop voor te sorteren.
  • Je hebt ervaring met de tool TFS of Jira. Je hebt kennis van, en ervaring met berichtenverkeer op basis ebMS, SOAP en/of REST;
  • Kennis van en ervaring met het aspect user experience en tooling daaromtrent, zoals Axure;
  • Als grote pré geldt dat je een duidelijke T-shaped rol hebt gehad binnen het agile werken, bijvoorbeeld in de ondersteunende rol als Scrum Master of Tester. Dit blijkt uit praktijkervaring vanuit je CV op een concrete opdracht;
  • Tevens is een grote pré dat je aantoonbaar bekend bent met impact- en example mapping, met een praktijkverhaal vanuit je CV.

Aanvullende informatie

Opmaak cv: in het Nederlands, in Word en maximaal 5 pagina’s.

De selectiegesprekken vinden zo spoedig mogelijk plaats. Als je hiervoor wordt uitgenodigd, zorg dan dat je beschikbaar bent.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Winhold Bartelink bereikbaar op het nummer: 06 – 46 12 98 22. Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2021-07-01 09:25:18

Opdracht delen

Past de opdracht (nu even) niet bij je, maar ken je iemand die er geknipt voor is? Deel hem gerust! 👌Solliciteer nu


Aanmelden voor functie
Maximale uploadgrootte: 5MB
Status : Gesloten

‘Ik kan ze aanbevelen als aangename en zeer correcte recruiters’

Eric Reitmaier – Support engineer Mobile Viewpoint

‘Jullie laten zien wat de meerwaarde van een bureau kan zijn’

Kandidaat voor de functie Senior Migratie Manager bij de overheid 

‘Altijd een snel en duidelijk antwoord op mijn vragen’

Jan Versluijs, HR professional

‘Nog nooit zo’n gedegen voorbereiding doorlopen’

Kandidaat voor de functie Senior Ketenbeheerder bij de overheid 

‘Fijne werkgever met oog voor de medewerker’

Bianca Ashruf (Logius)

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden