Informatie analist | Assen

Werkniveau:
Senior
Standplaats:

Assen
Aanvraagnummer:
A2020-0482
Startdatum:
05-10-2020
Verwachte einddatum:
31-03-2021 met optie tot verlenging
Aantal uur per week:
36
Uurtarief:
n.o.t.k.
Sluitingsdatum aanvraag:
25 Sep 2020 11:00 AM
Contactpersoon Quest4:
Winhold Bartelink
Telefoonnummer:
06 – 46 12 98 22

Functieomschrijving

Wij zijn voor de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) op zoek naar een Informatie analist op basis van 36 uur per week. 

Wij zoeken een analist die een prestatie neerzet. Die eigenstandig verantwoordelijkheid neemt voor het organiseren en structureren van de werkzaamheden binnen de gegeven kaders. Een analist die ervoor zorgt dat de AVG een ‘way of work’ wordt.

De gezochte analist zal de volgende werkzaamheden moeten verrichten. Analyseren van eisen die door de AVG aan de verschillende applicaties, binnen het GEO domein, worden gesteld, het komen met verwezenlijkbare oplossingen en het bijwerken van documentatie.

Specifieke werkzaamheden zijn o.a.:

 • Afstemmen en opstellen van requirements, specificaties en (functionele) documentatie;
 • Goede afstemming van (wensen en) eisen met de verschillende stakeholders;
 • Ondersteunen en adviseren van product owners;
 • Ondersteunen scrumteam;
 • Afstemmen en opstellen van userstories;
 • Het in releases of sprints actueel houden van de ontwerpdocumentatie.

Achtergrond opdracht:
Voor het uitvoeren van het Europese Landbouwbeleid (GLB), Mestwetgeving en Landboutelling maakt RVO gebruik van o.a. de applicaties: GeoGegevensbeheer, Mijn Percelen en Gecombineerde Opgave (GO). Jaarlijks worden gegevens (alfanumeriek en geometrisch) ingewonnen en beoordeeld voor het uitvoeren van verschillende GLB regelingen. Ieder jaar worden hier wijzigingen in aangebracht als gevolg van bijvoorbeeld een nieuwe regeling die geimplementeerd moet worden, een valide gebruikerswens, een gewijzigd vereiste uit wet- en regelgeving.De werkzaamheden worden uitgevoerd in een agile ontwikkelomgeving volgens scrum. De werkzaamheden worden uitgevoerd op de RVO locatie Assen. Het betreft web-based informatiesystemen die ondersteund worden met Oracle en ESRI databases en software.

Organisatie:
Kansen voor Nederland, kansen voor jou!

Een duurzame, economisch sterke samenleving: daar werken we aan bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Met nationale en internationale programma’s, van de energietransitie en voedselproductie tot ontwikkelingsprojecten in Afrika. Met voorlichting, advies, financiering, subsidies en hulp bij het vinden van zaken- of kennispartners. Door slim organiseren en maximaal gebruik van digitale communicatie zorgen we voor een soepele en optimale dienstverlening. Door elkaar op te zoeken en verbindingen te leggen bieden we nieuwe inzichten en mogelijkheden. Voor en achter de schermen zetten 4500 mensen zich in voor een economisch sterk, innovatief en duurzaam Nederland, op verschillende vestigingen in Nederland. Ook voor jou zijn er kansen!

Onze adviseurs weten als geen ander wat er nodig is om ondernemende Nederlanders vooruit te helpen. Beoordelaars nemen subsidie- en andere verzoeken onder de loep en helpen de aanvragers om nieuwe stappen te zetten. Inkopers benutten de inkoopkracht van de Rijksoverheid, ook om maatschappelijke doelen te bereiken. De medewerkers van de frontoffice staan iedereen te woord die vragen heeft. Functioneel beheerders ontwikkelen en onderhouden digitale loketten. Projectmanagers onderzoeken wat de mogelijkheden van big data zijn. Juristen zorgen dat we ons houden aan wet- en regelgeving. En communicatieadviseurs ontwikkelen toegankelijke websites voor voorlichting en advies.

Wie ondernemend Nederland een warm hart toedraagt, kan bij onze organisatie dus alle kanten op.

Eisen en wensen voor de functie

Harde eisen:

 • Opleiding bedrijfskunde, bedrijfskundige Informatica, ICT of andere relevante IV-opleiding op HBO+ of WO niveau (5 jaar);
 • Je hebt kennis en ervaring met requirements analyse, procesmodellering (BPMN2), datamodellering;
 • Je hebt kennis en ervaring met Enterprise Architect (EA), Jira;
 • Ervaring als analist mbt bedrijfsprocessen, informatiestromen en het opstellen van analyses (o.a. Informatie-, probleem- en impact-), verandervoorstellen, userstories, functioneel ontwerp;
 • Kennis van GIS-systemen (ESRI);
 • Meer dan 2 jaar ervaring met de verschillende facetten van AVG;
 • Je hebt meer dan 4 jaar ervaring in het werken, in een agile scrum team, in een uitvoerende organisatie van de Rijksoverheid dan wel een grote publieke dienstverlener;
 • Je hebt meer dan 4 jaar aantoonbare ervaring als analist mbt : bedrijfsprocessen, informatiestromen en het opstellen van probleemanalyses, verandervoorstellen, gevolgenanalyses;
 • Je dient gedurende de gevraagde termijn beschikbaar te zijn voor het gevraagde aantal uren. Eventuele afbouw van huidige werkzaamheden is bespreekbaar voor een periode van maximaal twee weken waarin je minimaal 75% beschikbaar moet zijn voor RVO.

Wensen:

 • Competenties: – Zelfstandig kunnen werken, – Maakt zich materie snel eigen, – Resultaatgericht, – Pragmatisch, – Helder communiceren en toont hier initiatief in, overtuigingskracht, – Stressbestendig, – Schakelen tussen business en IT, Netwerken, – Analyseren;
 • Je hebt kennis van de AVG wet- en regelgeving en de hieruit voortvloeiende ontwerpeisen;
 • Je bent in staat om een eenduidige vertaling te maken van de AVG eisen naar de techniek;
 • Kennis en ervaring met Lean, SAFe en Agile werken.

Aanvullende informatie

Opmaak cv: in het Nederlands, in Word en maximaal 5 pagina’s.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Winhold Bartelink bereikbaar op het nummer: 06 – 46 12 98 22. Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2020-09-23 09:06:10

Opdracht delen

Past de opdracht (nu even) niet bij je, maar ken je iemand die er geknipt voor is? Deel hem gerust! 👌Solliciteer nu


Aanmelden voor functie
Maximale uploadgrootte: 5MB
Status : Gesloten

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden