Pitstop voor ambities
Detachering & recruitment

Informatie Analist / Business Analist | Den Haag

Werkniveau:
Medior
Standplaats:

Den Haag
Aanvraagnummer:
2850
Startdatum:
11-02-2019
Verwachte einddatum:
11-02-2020 met optie tot verlenging
Aantal uur per week:
36
Uurtarief:
n.o.t.k.
Sluitingsdatum aanvraag:
20-12-2018 09:00
Contactpersoon Quest4:
Winhold Bartelink
Telefoonnummer:
06 – 46 12 98 22

Functie omschrijving

Quest4 is voor Dienst Justis op zoek naar een Informatie Analist. 

Dienst Justis zoekt op dit moment een Informatie Analist die, gezien de aard van de werkzaamheden, kan schakelen tussen (abstracte) theoretische modellen en het vertalen daarvan naar beschreven automatisering oplossingen.

Aanleiding:
Met het zicht op de ontwikkelingen binnen Justis en het kunnen voldoen aan wet- en regelgeving is er behoefte aan uitbreiding van informatie analyse capaciteit. Je wordt ingezet op het Digitaal Aanvragen en Digitaal Afgeven project. Afhankelijk van de voortgang van beide projecten kan de inhuurtermijn worden verlengd.

Doel:
Als gecertificeerd informatie analist stel je analyse documenten op samen met de business. Deze documenten vormen de basis voor de uiteindelijke oplossing die door een strategische partner wordt ontwikkeld.

Functiebenaming en beschrijving werkzaamheden:

Verantwoordelijkheden Informatie Analist (IA) of Business Analist (BA):
Je analyseert ontwikkelingen in de omgeving (wetgeving, technologische, bedrijfsvoering) en vertaalt deze naar een Analyse document eventueel met een Business Case onderbouwing. Op basis van deze door jou opgestelde documenten kan de strategische softwareontwikkelingspartner de software ontwikkelen en opleveren. Je helpt mee in het bepalen van oplossingsrichtingen. Je stuurt de leverancier mede rechtstreeks aan en bent ook op de vloer van de leverancier om de lijnen kort te houden. De werkzaamheden zijn hoofdzakelijk in Den Haag Turfmarkt/Rijnstraat en gedeeltelijk in Gouda. Kennis en ervaring met Agile SCRUM en BABOK is een pré. Ook ervaring met Digitale processen is een pré.

Binnen Justis is de informatievoorziening sterk in ontwikkeling. Na het digitaal aanvragen van de Verklaring Omtrent het Gedrag wordt het de komende tijd zaak om digitaal aanvragen voor andere producten van Justis mogelijk te gaan maken. Ook het digitaal afgeven van producten aan burgers en bedrijven is gestart. Het applicatielandschap van Justis bestaat deels uit legacy, die de komende jaren aan vervanging toe is. Op basis van de Visie voor Justis (2017-2020) is een I-strategie opgesteld.

De Informatie Analist werkt voor de projecten Digitaal Aanvragen/Afgeven en Digitaliseren Zaakverwerking. Dit laatste project zal bij één onderdeel van Justis starten waarna successievelijk de andere onderdelen één voor één opgepakt worden.

De Informatie Analist rapporteert rechtstreeks aan de Operationeel Manager IV Ontwikkeling en werkt nauw samen met de Businessarchitect, Informatiearchitect, Projectleiders, Procesontwerper en collega Informatieanalisten. Ook met andere onderdelen van Justis wordt afhankelijk van het onderwerp, nauw samengewerkt.

Beschrijving Opdrachtgever:
De screeningsautoriteit Justis valt onder het ministerie van Veiligheid en Justitie. Justis werkt aan een veiliger en rechtvaardiger samenleving door het screenen van personen en organisaties. Justis heeft toegang tot exclusieve bronnen, analyseert informatie uit deze bronnen en vormt zich een oordeel over de integriteit van personen en organisaties. Op basis van deze oordeelsvorming geeft Justis verklaringen, vergunningen, adviezen en risicomeldingen af. Justis adviseert organisaties over de inzet van zijn producten en laat daarbij ruimte voor maatwerk.

Bekende producten van Justis zijn de Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) en het Bibob-advies. Tot de taakgebieden van Justis behoren ook het toezicht op rechtspersonen, naamswijzigingen, de afhandeling van gratieverzoeken, het verlenen van vergunningen voor particuliere beveiliging, wapenbezit en buitengewone opsporingsambtenaren. In alle gevallen houden we ons bezig met zaken die direct van invloed zijn op het dagelijks leven van mensen. Dat maakt werken voor de dienst Justis zo bijzonder. Want recht raakt mensen. Bij Justis werken circa 280 mensen.

Functie eisen

 • Je bent minimaal beschikbaar voor 36 uur in de week voor een periode van 12 maanden na aanvang (KO);
 • Je hebt een afgeronde opleiding Universitaire Opleiding in Bedrijfseconomie, Technische Bestuurskunde, Bedrijfskunde of Toegepaste Informatica (allen WO) (KO);
 • Je overlegt indien je wordt uitgenodigd voor het Interview Kopie van de diploma’s (KO);
 • Je hebt minimaal 5 jaar ervaring met Informatie Analyse of Business Analyse. Dit blijkt uit de uitgevoerde opdrachten in het CV (KO);
 • Je hebt aantoonbare kennis van en ervaring met: methoden en technieken en hulpmiddelen binnen Informatie Analyse zoals bijv. BABOK (KO);
 • Referentie zijn opvraagbaar (KO);
 • Minimaal 3 jaar ervaring met het gebruik en/of heeft gewerkt in een omgeving met Oracle 11 of Microsoft Sharepoint, dit blijkt uit de CV (KO);
 • Je hebt minimaal 3 jaar aantoonbare kennis van en ervaring met het analyseren en ontwerpen van Digitale processen zoals uit de CV blijkt (KO);
 • Kennis van en ervaring met: minimaal 1 jaar gecertificeerd in Informatie Analyse, zoals bijvoorbeeld BABOK (KO);
 • Je hebt minimaal 1 jaar ervaring met Digitale Processen, is een pré;
 • Je hebt minimaal 3 opdrachten voor de rol van Informatie Analist uitgevoerd, is een pré;
 • Je hebt meerdere opdrachten in een regie-organisatie gewerkt, is een pré;
 • Je hebt meerdere opdrachten met digitale aanvraag processen gewerkt, is een pré;
 • Je bent BABOK gecertificeerd, is een pré.

Aanvullende informatie

 Opmaak cv

 • In het Nederlands;
 • In word;
 • Maximaal 5 pagina’s.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Winhold Bartelink bereikbaar op het nummer: 06 – 46 12 98 22. Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2018-12-12 13:26:27Solliciteer nu


Aanmelden voor functie
NeeJa
Maximale uploadgrootte: 5MB
Status : Gesloten

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden