Informatie analist | Den Haag

Werkniveau:
Senior
Standplaats:

Den Haag
Aanvraagnummer:
A2020-0408
Startdatum:
01-09-2020
Verwachte einddatum:
01-09-2021 met optie tot verlenging
Aantal uur per week:
36
Uurtarief:
n.o.t.k.
Sluitingsdatum aanvraag:
27 Aug 2020 8:00 AM
Contactpersoon Quest4:
Winhold Bartelink
Telefoonnummer:
06 – 46 12 98 22

Functieomschrijving

Wij zijn voor de Rijksdienst voor Identiteitsgegeven op zoek naar een Senior Informatie analist op basis van 36 uur per week. 

Opdrachtomschrijving:
In het kader van het programma verbeteren van het Reisdocumentenstelsel (VRS) is op dit moment behoefte aan een senior informatieanalist voor het opstellen van programma’s van eisen (PVE).

Deze persoon ondersteunt het programmateam VRS vanuit verschillende invalshoeken welke sterk afhankelijk zijn van het object en de wijze waarop tot realisatie wordt gekomen. Invalshoek daarbij kan zijn een “klassieke” aanpak waarbij we gebruik maken van bestaande concepten of een bestaand traditioneel programma van eisen (PVE). In andere gevallen wordt gekozen voor een nieuw PVE op basis van requirements of op een meer modernere manier op basis van een backlog en Agile ontwikkeling. De senior informatieanalist is op beide gebieden bekend en heeft aantoonbare ervaring op deze vlakken.

De werkzaamheden bestaan op hoofdlijnen bestaan uit:

 • Het in kaart brengen van de stakeholders en hun requirements via een Agile wijze of meer klassiek georiënteerd;
 • Het uitvoeren van informatieanalyses/ functionele decomposities;
 • Het vertalen van de behoefte van de stakeholders in een functioneel ontwerp,procesbeschrijvingen of een backlog (storymap);
 • Het opstellen van programma’s van eisen naar aanleiding van de bovengenoemde methoden.

Opdrachtgever:
De kernwaarden van de democratie: het ministerie van BZK zorgt ervoor dat die gewaarborgd zijn. BZK staat voor een goed en slagvaardig openbaar bestuur en een overheid waar burgers op kunnen vertrouwen. Het ministerie draagt eraan bij dat burgers kunnen wonen in betaalbare, veilige en energiezuinige woningen in een buurt waar iedereen meedoet en het prettig leven is. Daarnaast werkt BZK aan een kleinere en efficiëntere overheid, zodat die met een minimum aan middelen het maximale voor burgers en bedrijven kan bereiken. ‘Samenleven en wonen, in een democratische rechtsstaat, met een slagvaardig bestuur. BZK, duidelijk voor mensen.’

De Rijksdienst voor Identiteitsgegevens is dé uitvoeringsorganisatie op het gebied van persoonsgegevens en reisdocumenten voor het Koninkrijk der Nederlanden. We werken aan een goed en veilig beheer en gebruik van de Basisregistratie Personen, het Burgerservicenummer en aan het terugdringen van adres- en identiteitsfraude. Ook zijn we verantwoordelijk voor het stelsel van reisdocumenten (paspoorten en identiteitskaarten). We doen dit werk voor gemeenten en andere betrokken overheidsinstanties en koepelorganisaties, zoals de Belastingdienst, het UWV, de pensioenfondsen en de SVB. Ook in het Caribische deel van het Koninkrijk bouwen we samen aan een betrouwbare persoonsinformatievoorziening.

Het programma Verbeteren Reisdocumentenstelsel (VRS):
In het kader van het verbeteren van het Reisdocumentenstelsel wordt op dit moment gewerkt aan de plannen voor het programma Verbeteren Reisdocumentenstelsel (VRS). Het reisdocumentenstelsel omvat een groot aantal systemen en koppelingen met het identiteitsstelsel en externe partijen. Binnen het reisdocumentenstelsel, de bestaande systemen en de visie voor de komende jaren is een aantal uiteenlopende objecten geïdentificeerd op verschillende toepassingsgebieden. Enkele objecten zijn bestaand en enkele zijn nieuw te ontwikkelen. Om de functie van de objecten op de juiste wijze te beschrijven en te implementeren is binnen het programma behoefte aan ondersteuning op het vlak van requirements/in kaart brengen van functionaliteiten. Dat is nodig om te komen tot een aanbesteding of andere wijze van realisatie van de benodigde functionaliteiten. Voor deze ondersteuning zijn wij op zoek naar een senior requirement-engineer/ senior informatieanalist met een brede ontwikkeling in methoden en technieken, passend bij de vorm van aanbesteding of realisatie.

Eisen en wensen voor de functie

Harde eisen:

 • Minimaal HBO werk en denkniveau;
 • Je hebt aantoonbaar minimaal 5 jaar relevante ervaring als informatieanalist / requirements-engineer;
 • Kennis van en ervaring met de standaarden (NORA e.d.) van de Rijksoverheid;
 • Je hebt ervaring met werken bij de Rijksoverheid;
 • Je hebt kennis/ervaring met: – Agile ontwikkeling van informatiesystemen (o.a. Scrum, Kanban…etc.) – SDM/ Yourdon – RUP – Modelleringstechnieken (proces / gegevens) bijvoorbeeld ERD en Archimate.

Competenties:

 • Je kan zaken vlot doorgronden;
 • Analytisch;
 • Samenwerkingsgericht;
 • Communicatief;
 • Sociaal vaardig.

Aanvullende informatie

Opmaak cv: in het Nederlands, in Word en maximaal 5 pagina’s.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Winhold Bartelink bereikbaar op het nummer: 06 – 46 12 98 22. Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2020-08-25 12:38:54Solliciteer nu


Aanmelden voor functie
Maximale uploadgrootte: 5MB
Status : Gesloten

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden