Informatie analist | Den Haag, Assen, Utrecht, Zwolle

Werkniveau:
Senior
Standplaats:

Den Haag, Assen, Utrecht, Zwolle
Aanvraagnummer:
A2020-0436
Startdatum:
14-09-2020
Verwachte einddatum:
31-01-2021 met optie tot verlenging
Aantal uur per week:
36
Uurtarief:
n.o.t.k.
Sluitingsdatum aanvraag:
9 Sep 2020 9:00 AM
Contactpersoon Quest4:
Marco Buitenhuis
Telefoonnummer:
06-29602668

Functieomschrijving

Wij zijn voor de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) op zoek naar een Informatie Analist op basis van 36 uur per week. 

Wij zoeken een analist die een prestatie neerzet. Die in samenwerking met een consultant de verantwoordelijkheid neemt voor het organiseren en structureren van de werkzaamheden binnen de gegeven kaders.

Om inzichtelijk te krijgen of onze huidige portalen potentie hebben onze klanten optimaal te faciliteren zal de analist:

 • Het meedenken over een ‘referentiemodel’ waar de portalen op kunnen worden ‘geplot’;
 • Het op een objectieve manier in kaart brengen (plotten) van de huidige situatie m.b.t. de portalen (IST-analyse) => Welke functionaliteiten bieden welke portalen (en wat zijn de specifieke kenmerken per portaal). => De sterke en zwakke punten per portaal op basis van objectieve criteria. => Tegen welke knelpunten lopen we in de huidige situatie aan;
 • Een bijdrage leveren aan een advies over de gewenste IV in SOLL;
 • Een bijdrage leveren aan het in kaart brengen van de no regret stappen van de no regret stappen die binnen de huidige context (en met relatief beperkte inspanningen) kunnen worden gerealiseerd (inclusief een globale inschatting van de impact van elk voorstel;
 • Een bijdrage leveren aan een advies over de noodzakelijke (langere) termijnacties om de SOLL te realiseren.

Achtergrond opdracht:
RVO heeft een IV agenda opgesteld voor de komende jaren. Onderdeel van deze agenda zijn een aantal onwikkelsporen. Een daarvan is het optimaal faciliteren van onze klanten. Onze klanten maken gebruik van portalen voor informatie en anderzijds voor het doen van transacties met RVO. Het is noodzakelijk inzicht te krijgen met welke portalen onze klanten optimaal gefaciliteerd kunnen worden. Voor de uitvoering van de opdracht is het belangrijk dat de aangeboden kandidaat in staat is om op een objectieve wijze de (on)mogelijkheden van de huidige portalen in beeld te brengen en op basis daarvan inzicht kan geven welke stappen gezet kunnen worden om tot een SOLL situatie te komen.

Organisatie en cultuur:
Kansen voor Nederland, kansen voor jou!

Een duurzame, economisch sterke samenleving: daar werken we aan bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Met nationale en internationale programma’s, van de energietransitie en voedselproductie tot ontwikkelingsprojecten in Afrika. Met voorlichting, advies, financiering, subsidies en hulp bij het vinden van zaken- of kennispartners. Door slim organiseren en maximaal gebruik van digitale communicatie zorgen we voor een soepele en optimale dienstverlening. Door elkaar op te zoeken en verbindingen te leggen bieden we nieuwe inzichten en mogelijkheden. Voor en achter de schermen zetten 4500 mensen zich in voor een economisch sterk, innovatief en duurzaam Nederland, op verschillende vestigingen in Nederland. Ook voor jou zijn er kansen!

Onze adviseurs weten als geen ander wat er nodig is om ondernemende Nederlanders vooruit te helpen. Beoordelaars nemen subsidie- en andere verzoeken onder de loep en helpen de aanvragers om nieuwe stappen te zetten. Inkopers benutten de inkoopkracht van de Rijksoverheid, ook om maatschappelijke doelen te bereiken. De medewerkers van de frontoffice staan iedereen te woord die vragen heeft. Functioneel beheerders ontwikkelen en onderhouden digitale loketten. Projectmanagers onderzoeken wat de mogelijkheden van big data zijn. Juristen zorgen dat we ons houden aan wet- en regelgeving. En communicatieadviseurs ontwikkelen toegankelijke websites voor voorlichting en advies.

Wie ondernemend Nederland een warm hart toedraagt, kan bij onze organisatie dus alle kanten op.

Eisen en wensen voor de functie

Harde eisen:

 • Opleiding bedrijfskunde, bedrijfskundige Informatica, ICT of andere relevante IV-opleiding op HBO+ niveau (meer dan 5 jaar);
 • Kennis en ervaring met requirements analyse, procesmodellering (BPMN2), datamodellering;
 • Kennis van transactionele portalen / websites;
 • Je hebt meer dan 5 jaar ervaring in het werken in een uitvoerende organisatie van de Rijksoverheid dan wel een grote publieke dienstverlener;
 • Je hebt meer dan 5 jaar aantoonbare ervaring als analist mbt : bedrijfsprocessen, informatiestromen en het opstellen van probleemanalyses, verandervoorstellen, gevolgenanalyses, gericht op web-omgevingen, inclusief de transactionele omgevingen.

Wensen:

 • Kennis van de AVG wet- en regelgeving en de hieruit voortvloeiende ontwerpeisen. Ervaring met het implementeren van deze regelgeving in applicaties;
 • Competenties: Zelfstandig kunnen werken, maakt zich materie snel eigen, analyseren, pragmatisch, helder communiceren en toont hier initiatief in, overtuigingskracht, stressbestendig, schakelen tussen business en IT, Netwerken.

Aanvullende informatie

Opmaak cv: in het Nederlands, in Word en maximaal 5 pagina’s.

Hoofdlocatie is Den Haag. Tegenwoordig wordt vooral vanuit huis (samen)gewerkt. Incidenteel is mogelijk een overleg nodig op een andere locatie Den Haag/Assen/Utrecht/Zwolle.  

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Marco Buitenhuis bereikbaar op het nummer: 06-29602668. Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2020-09-07 09:27:31

Opdracht delen

Past de opdracht (nu even) niet bij je, maar ken je iemand die er geknipt voor is? Deel hem gerust! 👌Solliciteer nu


Aanmelden voor functie
Maximale uploadgrootte: 5MB
Status : Gesloten

‘Ik kan ze aanbevelen als aangename en zeer correcte recruiters’

Eric Reitmaier – Support engineer Mobile Viewpoint

‘Jullie laten zien wat de meerwaarde van een bureau kan zijn’

Kandidaat voor de functie Senior Migratie Manager bij de overheid 

‘Altijd een snel en duidelijk antwoord op mijn vragen’

Jan Versluijs, HR professional

‘Nog nooit zo’n gedegen voorbereiding doorlopen’

Kandidaat voor de functie Senior Ketenbeheerder bij de overheid 

‘Fijne werkgever met oog voor de medewerker’

Bianca Ashruf (Logius)

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden