Pitstop voor ambities
Detachering & recruitment

Informatie analist | Utrecht

Werkniveau:
Senior
Standplaats:

Utrecht
Aanvraagnummer:
A2019-0921
Startdatum:
28-10-2019
Verwachte einddatum:
31-01-2020 met optie tot verlenging
Aantal uur per week:
40
Uurtarief:
n.o.t.k.
Sluitingsdatum aanvraag:
9 Oct 2019 10:00 AM
Contactpersoon Quest4:
Marco Buitenhuis
Telefoonnummer:
06-29602668

Functie omschrijving

Wij zijn voor de Belastingdienst op zoek naar een Senior Informatie analist voor 40 uur per week. 

Opdrachtomschrijving:
De IV- organisatie van de Belastingdienst is verantwoordelijk voor en verzorgt de ICT- voorzieningen. Het merendeel van de applicaties wordt op dit moment door de IV- organisatie zelf ontwikkeld, onderhouden en beheerd in het eigen data center.

Naast de zorg voor continuïteit op de massale heffing- en inningsprocessen die plaatsvinden binnen een degelijke, stabiele omgeving, wordt er tevens volop gewerkt aan modernisering van het IV- landschap. Dit gebeurt deels intern door gebruik te maken van de expertise die intern aanwezig is, maar ook door het aantrekken van (kant-en-klaar) oplossingen en expertise uit de markt.

Voor Klant Interactie & Services zijn we op zoek naar 5 slimme, energieke en proactieve Informatie Analist met als voornaamste aandachtsgebied berichtenstromen. Ben je in staat om proactief en resultaatgericht te werken en daarbij ook het grotere belang te overzien? Kun jij de brug vormen tussen het IV ontwikkelteam en de business vertegenwoordigers, de behoefte ophalen, specificeren en categoriseren? Ben jij klantgericht zowel naar de business als naar de IV ontwikkelteams, dan zijn wij op zoek naar jou!

In jouw rol van Informatie Analist (5x) inventariseer je in afstemming met de business, de berichtenstromen in relatie tot productieplanning, onderliggende systemen en de klantreis. Jij stemt met de interne organisatie en de collega’s af over de specificatie van de berichten, briefmodellen, huisstijl en de samenhang met andere business onderdelen. Daarnaast draag je in het team bij aan het uitwerken van de product backlog, prioritering en migratieplannen van het project.

 Je bent in staat de berichtenstromen te rangschikken in complexiteitsniveaus, afhankelijkheden en business processen. Tijdens de ontwikkeling zie je toe op naleving van de specificaties in de ontwerpen en acceptaties. Je uniformeert en standaardiseert de aanleveringen, begeleid de business vertegenwoordigers bij het specificeren van de berichten en systemen. Je toegevoegde waarde voor de kwaliteitswaarborging is zowel op conceptueel als detail niveau, je begrijpt de onderliggende technische aspecten zoals aanleveringsmechanismen(XML, XBRL, batch, etc.) en bent een volwaardige gesprekspartner voor zowel de business als ontwikkelteams. Je organiseert samen met andere leden van het project workshops voor de business vertegenwoordigers en neemt je collega’s en interne klanten mee in de samenhangende visie ten aanzien van de projectdoelstellingen. Je focus ligt op de projectdoelstellingen. 

Als Informatie Analist zorg je voor kennisborging en kennisdeling en weet je anderen te enthousiasmeren. Je beschikt dan ook over vakinhoudelijke kennis en kunde van elektronische berichtenverkeer.

Functie eisen

Harde eisen:

 • Minimaal 5 jaar ervaring met vergelijkbare informatieanalyse;
 • Kennis en ervaring met informatie anlyse, ophalen en verwerken van informatie /gegevens;
 • Meer dan 5 jaar informatieanalyse / business analyse;
 • Meer dan 3 jaar ervaring met werken tussen de business en IT ontwikkelstraten waarbij vertaalslag plaatsvindt van de requirements naar het product. 

Wensen:

 • Electronische berichtenverkeer, document creatie, Outputmanagement, DMS;
 • Ervaring met grote administratieve organisaties.

Competenties:

 • Proactief;
 • Snelle starter;
 • Gestructureerd;
 • Stress bestendig;
 • Communicatief.

Aanvullende informatie

 Opmaak cv

 • In het Nederlands;
 • In word;
 • Maximaal 5 pagina’s.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Marco Buitenhuis bereikbaar op het nummer: 06-29602668. Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2019-10-08 12:25:57Solliciteer nu


Aanmelden voor functie
NeeJa
Maximale uploadgrootte: 5MB
Status : Gesloten

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden