Informatie Architect | Den Haag

Werkniveau:
Senior
Standplaats:

Den Haag
Aanvraagnummer:
A2021-1017
Startdatum:
01-02-2021
Verwachte einddatum:
31-01-2022 met optie tot verlenging
Aantal uur per week:
36
Uurtarief:
n.o.t.k.
Sluitingsdatum aanvraag:
11 Jan 2021 8:00 AM
Contactpersoon Quest4:
Marco Buitenhuis
Telefoonnummer:
06-29602668

Functieomschrijving

Wij zijn voor Logius op zoek naar een Senior Informatie Architect op basis van 36 uur per week.

We zoeken een architect die ervaring heeft met datamodelleren, linked data en metadata. Je moet in staat zijn om een expertgroep overleg te leiden, dus we zoeken kwaliteiten als leiderschap, flexibiliteit en ervaring op meerdere onderelen zoals aansluiten, infrastructuur en beveiliging. Daarnaast dient de architect bekend te zijn met standaarden en protocollen zoals RDF/TTL, SKOS, SHACL, DCAT en OWL en dient de architect ervaring en expertise te hebben rondom semantische modellering, annotatie, het ontsluiten van linked data bronnen doormiddel van verschillende technieken zoals SPARQL, REST API, HTML, GraphQL en JSON(-LD en het ontwikkelen van taxonomieën. De architect dient een vertaalslag te kunnen maken van data naar de techniek zodat het ontwikkelteam dit daadwerkelijk kan implementeren.

Achtergrond Opdracht:
Je komt te werken in team HR 5 van Logius. In dit team zitten alle architecten en informatiebeveiligers, die vanuit dit team ingezet worden in verschillende treinen. De trein waarvoor deze opdracht wordt uitgevoerd is de trein GU (Gegevensuitwisseling).

Organisatorische context en cultuur:
Eenvoudig, snel, groen en betrouwbaar zaken regelen tussen overheden, burgers en bedrijven. Met als doel een betere dienstverlening, kosten-besparing en administratieve lastenverlichting. Daar gaat de overheid voor. Logius vervult hierin een centrale en leidende rol met oog voor de samenhang in de infrastructuur van de e-overheid. Logius is de dienst digitale overheid en onderdeel van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. De diensten en standaarden van Logius zijn voor de gehele overheid ontwikkeld. Logius is verantwoordelijk voor het beheer, de doorontwikkeling en de overheidsbrede toepassingen van deze diensten en standaarden.

Eisen en wensen voor de functie

Harde eisen:

  • Ontsluiting van Data via bijvoorbeeld SPARQL, TOGAF en Archimate gecertificeerd;
  • Je hebt meer dan 5 jaar ervaring met ontsluiting van data en linked data;
  • Je hebt meer dan 4 jaar ervaring in overheidsorganisaties;
  • Je hebt meer dan 3 jaar ervaring met grote beheerorganisaties;
  • Opleiding Informatiemanagement is een pré.

Wensen:

  • We zoeken een architect die in staat is te kunnen leiden en door middel van kritische vragen goed de diepte te kunnen;
  • Een brede ervaring is absoluut een pré, de trein GU beslaat grote onderdelen van Informatiemanagement;
  • Je bent in het bezit van functie-gerelateerde (SAFe-Agile) certificeringen of bent bereid deze op korte termijn te behalen.

Aanvullende informatie

Opmaak cv: in het Nederlands, in Word en maximaal 5 pagina’s.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Marco Buitenhuis bereikbaar op het nummer: 06-29602668. Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2021-01-07 12:47:10

Opdracht delen

Past de opdracht (nu even) niet bij je, maar ken je iemand die er geknipt voor is? Deel hem gerust! 👌Solliciteer nu


Aanmelden voor functie
Maximale uploadgrootte: 5MB
Status : Gesloten

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden