Informatie Beveiliging Specialist | Den Haag

Werkniveau:
Senior
Standplaats:
Den Haag
Aanvraagnummer:
A2020-0313
Startdatum:
22-06-2020
Verwachte einddatum:
31-12-2020 met optie tot verlenging
Aantal uur per week:
20
Uurtarief:
n.o.t.k.
Sluitingsdatum aanvraag:
8 Jun 2020 5:00 PM
Contactpersoon Quest4:
Winhold Bartelink
Telefoonnummer:
06 – 46 12 98 22

Functieomschrijving

Team HR5 bestaat uit vrijwel alle informatiebeveiliging-specialisten en architecten van Logius. Je krijgt bij ons grote vrijheid, een informele sfeer en een helpende hand op elk gebied. Bij ons is de balans tussen werk en privé in evenwicht en wij investeren graag in jou. Niet alleen in je kennis maar vooral ook in jou als mens. – prestatiedoelstelling van de opdrachtWat ga je doen als IB specialist?Als IB Specialist ben jij van vele markten thuis. Je bent inzetbaar in meerdere teams tegelijk, komt op scrum- en SAFe-events zowel halen als brengen en draagt bij aan de samenhang tussen de Logius IB-ers.

Dit doet je vanuit drie hoofdtaken.

1. Operationele informatiebeveiliging verzorgen Bij vragen vanuit de scrum-teams weet jij met jouw expertise snel en adequaat antwoord te geven. Bij incidenten begrijp je de spoed maar hou je het hoofd koel; je antwoorden zijn kordaat en ruim voldoende om de incidentmanager verder te helpen.

2. Risico’s beheersen Je helpt jouw team en andere teams en productmanager risico’s te beheersen. Dit doe je door bondig en begrijpelijk de risico’s te schetsen en welke mogelijke oplossingen er zijn. Je helpt de andere teams om risico’s zo goed mogelijk te voorkomen en te beheersen met kennis, tooling, maatregelen, oplossingen. Jij weet met welk risico je naar welk niveau stapt en je adviseert of en hoe een risico gemitigeerd moet worden. Je anticipeert op risico’s door je ervaring en kennis toe te passen op het domein (domeinen) binnen Logius en initieert de juiste acties daarvoor. Daarbij weet je goed de verantwoordelijkheden in de gaten te houden die bij jou en bij de teams liggen.

3. Compliance Je bent op de hoogte van de normenkaders en je houdt het dossier bewijslast op orde. Wanneer de auditor komt (en die komt) is dit het dossier wat jij, samen met je team, hebt voorbereid. Daarnaast ondersteun je andere teams om hen in staat te stellen compliant te zijn en te blijven. Dit doe je door je kennis en ervaring te delen, tooling te (laten) ontwikkelen en te helpen bij de uitvoering. Met name bij het laatste is het belangrijk dat de uitvoering gebeurt volgens de verantwoordelijkheden en afspraken zoals die overeengekomen zijn.

Achtergrond opdracht

De Routeringsvoorziening is onderdeel van het programma eID. Midden 2020 wordt de eerste functionaliteit van de Routeringsvoorziening live gebracht en moeten de werkzaamheden minimaal zijn gestart. Het opzetten, uitvoeren en borgen van de volgende onderdelen.

 • PIA / AVG
 • BIR Compliancy
 • ISMS opzetten
 • IB-ondersteuning bij beheerwerkzaamheden RV Allen geheel conform Logius richtlijnen.

Eenvoudig, snel, groen en betrouwbaar zaken regelen tussen overheden, burgers en bedrijven. Met als doel eenbetere dienstverlening, kostenbesparing en administratieve lastenverlichting. Daar gaat de overheid voor. Logius vervult hierin een centrale en leidende rol met oog voor de samenhang in de infrastructuur van de e-overheid. Logius is de dienst digitale overheid en onderdeel van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. De diensten en standaarden van Logius zijn voor de gehele overheid ontwikkeld. Logius is verantwoordelijk voor het beheer, de doorontwikkeling en de overheidsbrede toepassingen van deze diensten en standaarden.

Eisen en wensen voor de functie

Eisen:

 1. Minimaal HBO opleiding-, werk- en denkniveau (3 jaar)
 2. Aantoonbare ervaring op het gebied van informatiebeveiliging.(3 jaar)
 3. Aantoonbare ervaring c.q. experise, bijvoorbeeld CISPP, CISM of CISA (2 jaar)

Wensen:

 1. Communicatief vaardig.
 2. Ervaring in het begeleiden van audits.
 3. Goede onderhandelingsvaardigheden
 4. Methodiek risico-analyses, bv IRAM.
 5. Het opzetten en onderhouden van een ISMS en navenante tools
 6. Kennis van BIR/BIO & AVG.
 7. Kennis van en inzicht in de organisatorische en functionele verhoudingen binnen de overheid en daarbuiten (flexibiliteit, beoordelingsvermogen,
 8. Ervaring met het borgen van informatiebeveiliging binnen een Scrum/AGILE omgeving.
 9. Je bent in bezit van functiegerelateerde (SAFe-Agile) certificeringen of bent bereid deze op korte termijn te behalen

Aanvullende informatie

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Winhold Bartelink bereikbaar op het nummer: 06 – 46 12 98 22. Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2020-06-04 13:42:03

Opdracht delen

Past de opdracht (nu even) niet bij je, maar ken je iemand die er geknipt voor is? Deel hem gerust! 👌Solliciteer nu


Aanmelden voor functie
Maximale uploadgrootte: 5MB
Status : Gesloten

‘Ik kan ze aanbevelen als aangename en zeer correcte recruiters’

Eric Reitmaier – Support engineer Mobile Viewpoint

‘Jullie laten zien wat de meerwaarde van een bureau kan zijn’

Kandidaat voor de functie Senior Migratie Manager bij de overheid 

‘Altijd een snel en duidelijk antwoord op mijn vragen’

Jan Versluijs, HR professional

‘Nog nooit zo’n gedegen voorbereiding doorlopen’

Kandidaat voor de functie Senior Ketenbeheerder bij de overheid 

‘Fijne werkgever met oog voor de medewerker’

Bianca Ashruf (Logius)

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden