Informatie – Datamigratie Consultant | Amsterdam

Werkniveau:
Senior
Standplaats:

Amsterdam
Aanvraagnummer:
A2019-0767
Startdatum:
19-08-2019
Verwachte einddatum:
31-01-2020 met optie tot verlenging
Aantal uur per week:
32
Uurtarief:
n.o.t.k.
Sluitingsdatum aanvraag:
10 Jul 2019 9:00 AM
Contactpersoon Quest4:
Wendy van Ooijen
Telefoonnummer:
06 – 29 98 58 99

Functie omschrijving

Quest4 is voor de Gemeente Amsterdam op zoek naar een Informatie- Datamigratie Consultant voor 32 uur per week. 

Functieomschrijving:
Als Datamigratie consultant technisch houd jij je bezig met alle aspecten van datamigratie, van requirements-analyse, ontwerp tot en met de realisatie. Je biedt ondersteuning in het vaststellen van informatie- en transitie-architecturen en werkt mee aan het neerzetten van strategieën voor data-schoning en product-rationalisatie.

Over het Programma:
Bij de Stadsdelen wordt op dit moment gewerkt met een veelheid van applicaties die de processen Vergunningen, Toezicht en Handhaving binnen het domein Bouw en Gebruik ondersteunen. Een deel van de werkzaamheden wordt nog niet digitaal ondersteund.
De voornaamste doelstelling van het Programma is om alle (VTH) uit het Domein Bouw en Gebruik, effectief, efficiënt en rechtmatig digitaal te ondersteunen. Om dit doel te bereiken worden alle huidige applicaties die gebruikt worden voor VTH vervangen of heringericht.
Het Programma is onderverdeeld in 3 sporen (WABO, Overige Vergunningen en Toezicht) die ieder worden aangestuurd door een projectleider.

Het Programma is gestart op 1 januari 2019 en moet gereed zijn op 31 december 2019.

Over de Projecten:
Bij de Stadsdelen wordt momenteel gebruik gemaakt van een veelheid aan applicaties voor het verlenen van de vergunningen. Doel van het project is om al deze applicaties te vervangen door twee  nieuwe applicaties.
Daartoe moeten de dossiers vanuit de oude applicaties  bij de Stadsdelen gemigreerd worden naar de nieuwe applicaties.

Werkzaamheden:
Je bent verantwoordelijk voor het realiseren van scripts voor analyse, selectie, mapping en transformatie. Je bent een ervaren hands-on consultant en tevens verantwoordelijk voor het installeren en configureren van de Xillio software.
Je bent het aanspreekpunt voor de technisch architect en de ICT specialisten van de gemeente (DICT) inzake de technische inrichting van de test- en migratiestraat. Je ondersteunt het testteam bij het uitvoeren van de testscripts.
Je maakt onderdeel uit van het projectteam Migratie en werkt samen met de datamigratie specialisten van de leverancier van de nieuwe vergunningenapplicaties.

Gemeentelijke organisatie:
De gemeentelijke organisatie bestaat uit vier clusters, een bestuurs- en concernstaf en zeven bestuurscommissies (stadsdelen). De stadsdelen besturen samen met de gemeenteraad, burgemeester en wethouders de stad Amsterdam. De clusters Ruimte en Economie, Sociaal, Dienstverlening en Informatie en Interne Dienstverlening bestaan uit afdelingen die expertise hebben op een specifiek terrein, zoals sport, jeugd of parkeren. Zij werken beleid uit tot stadsbrede kaders waarbinnen de stadsdelen het uitvoerende werk kunnen doen. Ook bieden zij directe ondersteuning aan bewoners die dit nodig hebben, bijvoorbeeld op het gebied van participatie of werk. De stadsdelen houden zich onder andere bezig met de inrichting van straten en pleinen, groen en parken, inzamelen van huishoudelijk afval en welzijnswerk in de buurt. Ze zorgen ervoor dat wat ze doen, past bij de behoeften in hun stadsdeel en bij het beleid voor de hele stad. 

De opdrachtgever(s):
Je werkt voor de gezamenlijke stadsdelen,  opdrachtgever voor het Programma is de portefeuillehouder VTH Bouw en Gebruik die de  gezamenlijke stadsdelen  vertegenwoordigd. Opdrachtgever voor de IV is Hoofd IV Dienstverlening en Informatie.

Functie eisen

Harde eisen:

 • Minimaal 1 relevante referentie (organisatie – naam contactpersoon – telefoonnummer contactpersoon). Na afstemming met de kandidaat en na het gesprek kan de opdrachtgever besluiten om in contact te treden met de referentie;
 • Je hebt de afgelopen 2 jaar geen ambtelijke aanstelling gehad bij de gemeente Amsterdam;
 • Je bent in het bezit van een erkende Bachelor of Master in een IT-gerelateerde studierichting. Dit dient duidelijk te blijken uit het cv. Let op! Je moet het document meenemen naar het interview zodat de opdrachtgever kan controleren of deze voldoet. Indien het document niet aanwezig is of niet voldoet wordt het gesprek beëindigd en de offerte ter zijde gelegd;
 • Geef in maximaal 1 pagina aan dat uw aangeboden kandidaat kennis heeft van en ervaring heeft met (Waar de kennis is opgedaan dient tevens duidelijk te blijken uit het cv):
  • Het VTH-proces bij gemeenten;
  • Het toekennen van metadata en het koppelen van digitale documenten aan het juiste digitale dossier/de juiste locatie in de doelapplicatie;
  • Het zorgen voor en het realiseren van scripts voor selectie en mapping.
 • In het bezit van Xillio software certificering. Dit dient duidelijk te blijken uit het cv. Let op! Je moet het document meenemen naar het interview zodat de opdrachtgever kan controleren of deze voldoet. Indien het document niet aanwezig is of niet voldoet wordt het gesprek beëindigd en de offerte ter zijde gelegd;
 • In de afgelopen 10 jaar, minimaal 5 jaar aantoonbare ervaring opgedaan als IT-consultant. Dit dient duidelijk te blijken uit het cv;
 • Je hebt in de afgelopen 4 jaar, minimaal 2 jaar ervaring als migratieconsultant, waarbij hij/zij ervaring heeft opgedaan met het migreren van DMS of vergelijkbare systemen met behulp van Xillio software. Dit dient duidelijk te blijken uit het cv.

Wensen:

 • Je hebt kennis van en is de kandidaat in het bezit van het:
  – Business Information Management Foundation / Professional Functioneel beheer (BISL) certificaat;
  – Databases en SQL Foundation certificaat.
  Dit dient duidelijk te blijken uit het cv. Let op! Je moet het document meenemen naar het interview zodat de opdrachtgever kan controleren of deze voldoet. Indien het document niet aanwezig is of niet voldoet kan de score worden bijgesteld;
 • Je hebt ervaring bij de gemeente Amsterdam. Zo ja, dan dient dit duidelijk te blijken uit het cv;
 • Je hebt ervaring met en kennis van:
  – Ervaring met de inrichting van de duplicatie module van Xillio software;
  – Ervaring met de digitalisering;
  – Kennis van archivering.

Competenties:

 • Prestatiemotivatie: Het borgen van de kwaliteit van een omvangrijk en divers bestand aan data en gegevens vereist dat Gegevensmanagement;
 • Accuratesse: Het borgen van de kwaliteit van een omvangrijk en divers bestand aan data en gegevens vereist dat Gegevensmanagement beschikt over een hoog kwaliteitsbesef en een scherp oog voor het detail;
 • Initiatief: Vrijwel iedere medewerkers in een organisatie is betrokken in het proces van gegevensverzameling, bewerking en gebruik. In steeds meer organisaties zijn ook de klanten van de organisatie hierbij betrokken en maken organisaties ook gebruik van gegevens van andere organisaties. Tegelijkertijd is zichtbaar dat het belang van goede en betrouwbare gegevens nog niet herkend en erkend wordt. De informatiepositie van de overheid komt hiermee onder druk. Gegevensmanagement moet in staat zijn om het belang van betrouwbare en integere gegevens actief en met vasthoudendheid voor het voetlicht te brengen;
 • Vasthoudendheid: Vrijwel iedere medewerkers in een organisatie is betrokken in het proces van gegevensverzameling, bewerking en gebruik. In steeds meer organisaties zijn ook de klanten van de organisatie hierbij betrokken en maken organisaties ook gebruik van gegevens van andere organisaties. Tegelijkertijd is zichtbaar dat het belang van goede en betrouwbare gegevens nog niet herkend en erkend wordt. De informatiepositie van de overheid komt hiermee onder druk. Gegevensmanagement moet in staat zijn om het belang van betrouwbare en integere gegevens actief en met vasthoudendheid voor het voetlicht te brengen.

Aanvullende informatie

 Opmaak cv

 • In het Nederlands;
 • In word;
 • Maximaal 5 pagina’s.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Wendy van Ooijen bereikbaar op het nummer: 06 – 29 98 58 99. Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2019-07-02 06:51:31

Opdracht delen

Past de opdracht (nu even) niet bij je, maar ken je iemand die er geknipt voor is? Deel hem gerust! 👌Solliciteer nu


Aanmelden voor functie
Maximale uploadgrootte: 5MB
Status : Gesloten

‘Ik kan ze aanbevelen als aangename en zeer correcte recruiters’

Eric Reitmaier – Support engineer Mobile Viewpoint

‘Jullie laten zien wat de meerwaarde van een bureau kan zijn’

Kandidaat voor de functie Senior Migratie Manager bij de overheid 

‘Altijd een snel en duidelijk antwoord op mijn vragen’

Jan Versluijs, HR professional

‘Nog nooit zo’n gedegen voorbereiding doorlopen’

Kandidaat voor de functie Senior Ketenbeheerder bij de overheid 

‘Fijne werkgever met oog voor de medewerker’

Bianca Ashruf (Logius)

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden