Informatieanalist IAM Specialist | Utrecht

Werkniveau:
Senior
Standplaats:

Utrecht
Aanvraagnummer:
A2020-0443
Startdatum:
01-10-2020
Verwachte einddatum:
31-12-2020 met optie tot verlenging
Aantal uur per week:
40
Uurtarief:
n.o.t.k.
Sluitingsdatum aanvraag:
11 Sep 2020 7:00 AM
Contactpersoon Quest4:
Marco Buitenhuis
Telefoonnummer:
06-29602668

Functieomschrijving

Wij zijn voor de Kamer van Koophandel op zoek naar een Senior Informatieanalist IAM Specialist op basis van 40 uur per week. 

Binnen de Kamer van Koophandel is er een afdeling genaamd het IAM product Team en het SOC. Deze teams dragen zorg voor de gehele bedrijfsvoering voor medewerkers op het gebied van Identiteiten, authenticatie en autorisatie en de veiligheid van alle IT gerelateerde componenten. Daarnaast maken we gedegen rapportages voor Audit en controle doeleinden en zijn wij compliant conform de strakke regels van onze security afdelingen. We scannen voortdurend onze componenten en rapporteren op kwetsbaarheden.

Wij zijn opzoek naar een Senior informatie analist welke veel affiniteit heeft met IAM en SOC en enthousiasmerende ICT-ketendenker is met een voorkeur voor informatiebeveiligings-projecten heeft. Het doel hierachter is om de werkprocessen te beoordelen van deze teams en naar een hoger plan te brengen. De belangrijkste taak voor de senior informatie analist zal het opzetten en inregelen van een centrale log server. Hierbij vallen o.a. de taken “schrijven van een ontwerp”, “houden van interviews”, “bespreken van de technische componenten met specialisten” en “beargumenteren van de gekozen keuzes”. Het uiteindelijke doel is het neerzetten van een centrale logserver welke alle informatie bevat waar het IAM team en het SOC team gebruik van kunnen maken om de omgevingen veiliger te maken.

De kandidaat draagt er voor zorg dat de nieuwe intermediate CA op een correcte manier wordt geïmplementeerd met samenwerking van de technische specialisten van o.a. ZMM. Daarnaast hebben we een PKI omgeving die ge-upgrade moet worden, processen en procedures bijwerken. Het PKI landschap zal weer naar het nieuwe niveau moeten worden gebracht. De analist werkt aan het pro- en reactief neerzetten van de centrale log server. De kandidaat schrijft ontwerpen, houdt interviews, beschrijft de business waarde, bespreekt de oplossing met specialisten en architecten. Daarnaast bewaakt de informatie analist de snelheid en stabiliteit van de IAM en SOC processen en automatiseert zo veel mogelijk deze beheerprocessen.

Eisen en wensen voor de functie

Harde eisen:

 • Minimaal een afgeronde WO opleiding;
 • Je bent in het bezit van een certificering van ISC2 Certified Information System Security Professional en CISSP;
 • Minimaal 5 jaar aantoonbare en relevante ervaring als Informatieanalist;
 • Je hebt ervaring met het gestandaardiseerd opstellen van requirements met behulp van modellen als UML en BPMN;
 • Je hebt ervaring met werken binnen overheidsorganisaties.

Wensen:

 • Afgeronde opleiding is op het gebied van Informatie (of vergelijkbaar);
 • Je hebt een aantoonbare ervaring met specificeren van services: REST API en SOAP;
 • Hoeveel jaar heb je ervaring met aantoonbare ontwerpen geschreven voor verschillende IT projecten;
 • Hoeveel jaar heb je aantoonbare kennis (expert) in IAM en IAM gerelateerde stukken;
 • Hoeveel jaar aantoonbare kennis (expert) op strategisch niveau (opstellen Informatiebeveiliging beleid), tactisch niveau (vertalen beleid naar operationeel beleid) en operationeel niveau (meedraaien binnen een Security Operation Center) heb je.

Competenties:
Wij zoeken een senior Informatieanalist die ervaring heeft als IAM expert en die in staat is om analyses uit te voeren in een functioneel en technische complexe omgeving en (ontwerp) specificaties te schrijven voor de ontwikkelaars (backend en frontend) in het team. De informatieanalist kijkt ook over de grenzen van het team heen indien nodig. Het uiteindelijke doel is om het IAM en SOC team naar een hoger doel te brengen waarbij de centrale log server implementatie centraal staat.

 • Kwaliteitsgerichtheid: Hanteert hoge kwaliteitsnormen bij de uitvoering van het werk, bewaakt en verbetert deze waar mogelijk;
 • Verantwoordelijkheid nemen: Heeft plichtbesef en voelt zich er verantwoordelijk voor dat het afgeleverde werk of een beslissing aan bepaalde eisen voldoet. Is aanspreekbaar op resultaten van afgesproken acties;
 • Analytisch vermogen: Onderzoekt, herkent en begrijpt de belangrijkste elementen van vraagstukken en hun onderlinge samenhang;
 • Communiceren: Verwoordt gedachten helder en vlot, brengt mondeling en schriftelijk een boodschap begrijpelijk over aan anderen en weet hierbij hun aandacht vast te houden;
 • Samenwerken: Handelt vanuit het groepsbelang en levert samen met anderen een bijdrage aan het gemeenschappelijke resultaat en aan de relaties en sfeer in de groep.

De competenties worden tijdens het interview getoetst.

Aanvullende informatie

Opmaak cv: in het Nederlands, in Word en maximaal 5 pagina’s.

De selectiegesprekken vinden plaats tussen 15-09-2020 en 18-09-2020. Als je hiervoor wordt uitgenodigd, zorg dan dat je beschikbaar bent.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Marco Buitenhuis bereikbaar op het nummer: 06-29602668. Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2020-09-09 05:58:54

Opdracht delen

Past de opdracht (nu even) niet bij je, maar ken je iemand die er geknipt voor is? Deel hem gerust! 👌Solliciteer nu


Aanmelden voor functie
Maximale uploadgrootte: 5MB
Status : Gesloten

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden