Informatiemanager | Assen

Sorry, deze opdracht is niet meer beschikbaar

Bekijk hier alle beschikbare opdrachten en vacatures.

En, als je niets wilt missen: maak een gepersonaliseerde Job Alert aan. Daarmee ontvang je opdrachten binnen jouw expertise automatisch in je mailbox.

Maak Job Alert aan

Werkniveau:
Senior
Standplaats:

Assen
Aanvraagnummer:
A2021-1031
Startdatum:
01-02-2021
Verwachte einddatum:
31-12-2021 met optie tot verlenging
Aantal uur per week:
36
Uurtarief:
n.o.t.k.
Sluitingsdatum aanvraag:
19-01-2021 07:00
Contactpersoon Quest4:
Winhold Bartelink
Telefoonnummer:
06 – 46 12 98 22

Functieomschrijving

Wij zijn voor de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) op zoek naar een Informatiemanager op basis van 36 uur per week. 

Wij zijn op zoek naar een enthousiaste Informatiemanager die als geen ander een IV-regisseursrol kan vervullen voor het business domein Data binnen de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Als primaire taak is het aan jou om, vanuit de afdeling Informatiemanagement en procesontwerp (IMP), het businessdomein Data van RVO te faciliteren op het gebied van beheer en vernieuwing van de benodigde informatievoorziening. Daarnaast geef je functioneel sturing aan de betrokken medewerkers van de afdeling IMP.

Je bent als Informatiemanager (intern IMP-regisseur genoemd) verantwoordelijk voor het adviseren en faciliteren van de business met betrekking tot de relevante informatievoorziening. Je zorgt ervoor dat de besluitvorming over wijziging en vernieuwing van hun informatievoorziening verloopt op een professionele manier en volgens de governance die binnen RVO is afgesproken. Je zorgt ervoor dat de informatievoorziening beheerst en in goede samenwerking met de Dienst ICT Uitvoering (DICTU) gerealiseerd wordt en je zorgt ervoor dat de business in staat is om tijdig de business eisen&wensen scherp te stellen en de daarvoor benodigde financiële middelen te verwerven. Als echte netwerker houd je op verschillende niveaus binnen de business contact met teammanagers, deelportefeuillehouders en de gedelegeerd portefeuillehouder. Bij het voorbereiden en faciliteren van de besluitvorming en de realisatie stuur je analisten, projectleiders en functioneel beheerders functioneel aan. Je werkt daartoe nauw samen met de kennisteammanagers (de HR-verantwoordelijke lijnmanagers) van IMP, het CIO-Office en Bedrijfsvoering (BV) IMP.

Oftewel, je vindt niet alleen de ICT-kant interessant, maar vindt het bovenal leuk om als een spin in het web op meerdere borden te schaken, de business te snappen en met verschillende mensen samen te werken aan het behalen van resultaten binnen de gestelde termijnen. Dit alles binnen een dynamische organisatie met een interessant en uitdagend krachtenveld, waar er ook volop ruimte is voor jouw eigen ontwikkeling.

Heel in het bijzonder zijn we op zoek naar een informatiemanager die ons gaat helpen om de datavisie van RVO ‘werkend te krijgen’. We zullen als afdeling IMP, samen met het businessdomein data, moeten zorgen dat nieuwe organisatiestructuren, processen en IVvoorzieningen zodanig worden ingericht dat deze het datagedreven werken maximaal ondersteunen.

Achtergrond opdracht:
De afdeling Informatiemanagement en procesontwerp (IMP) ondersteunt de inrichting van de informatievoorziening van primaire en ondersteunende processen van RVO.

Dat doen we tijdig, deskundig, duurzaam en kostenefficiënt. IMP is de schakel met Dictu, onze leverancier van de ICT infrastructuur. De aandachtsgebieden van IMP zijn: CIO-Office, Informatiemanagement, Gebruikersondersteuning, Analyse&Ontwerp, Projecten en Beheer. We dragen ons steentje bij aan duurzame ontwikkelingsdoelen en zoeken met elkaar de beste oplossingen voor klanten, opdrachtgevers en netwerkpartners.

Organisatie:
Kansen voor Nederland, kansen voor jou!

Een duurzame, economisch sterke samenleving: daar werken we aan bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Met nationale en internationale programma’s, van de energietransitie en voedselproductie tot ontwikkelingsprojecten in Afrika. Met voorlichting, advies, financiering, subsidies en hulp bij het vinden van zaken- of kennispartners. Door slim organiseren en maximaal gebruik van digitale communicatie zorgen we voor een soepele en optimale dienstverlening. Door elkaar op te zoeken en verbindingen te leggen bieden we nieuwe inzichten en mogelijkheden. Voor en achter de schermen zetten 4500 mensen zich in voor een economisch sterk, innovatief en duurzaam Nederland, op verschillende vestigingen in Nederland. Ook voor jou zijn er kansen!

Onze adviseurs weten als geen ander wat er nodig is om ondernemende Nederlanders vooruit te helpen. Beoordelaars nemen subsidie- en andere verzoeken onder de loep en helpen de aanvragers om nieuwe stappen te zetten. Inkopers benutten de inkoopkracht van de Rijksoverheid, ook om maatschappelijke doelen te bereiken. De medewerkers van de frontoffice staan iedereen te woord die vragen heeft. Functioneel beheerders ontwikkelen en onderhouden digitale loketten. Projectmanagers onderzoeken wat de mogelijkheden van big data zijn. Juristen zorgen dat we ons houden aan weten regelgeving. En communicatieadviseurs ontwikkelen toegankelijke websites voor voorlichting en advies.

Wie ondernemend Nederland een warm hart toedraagt, kan bij onze organisatie dus alle kanten op.

Eisen en wensen voor de functie

Harde eisen:

  • HBO-IV;
  • Je hebt meer dan 5 jaar academisch werk en denkniveau binnen het IV-domein.

Wensen:

  • Competenties: – Netwerkvaardigheid; – Creativiteit; – Motiveren; – Overtuigingskracht; – Resultaatgericht; – Organisatiesensitiviteit; – Oordeelsvorming; – Omgevingsbewustzijn; – Plannen en organsieren;
  • Ruime kennis van en ervaring met het maken van de omslag naar een data-gedreven organisatie en de concrete invulling van wat dat betekent voor de organisatie en haar IV;
  • Vertrouwd zijn met het domein Informatiemanagement en kennis/ervaring hebben van en met ICT;
  • Het inzicht in een ketengerichte organisatie en het vermogen deze te kunnen overzien;
  • Tactisch kunnen opereren in een omgeving met veel verschillende krachtenvelden;
  • Diplomatie en verbindend vermogen, plannen en organiseren;
  • Sturende kwaliteiten, op inhoud, besluitvorming en richting;
  • Binnen RVO vinden we het belangrijk dat medewerkers klantgericht zijn, deskundig en kostenefficiënt werken en streven naar optimale inen externe samenwerking.

Aanvullende informatie

Opmaak cv: in het Nederlands, in Word en maximaal 5 pagina’s.

De werkzaamheden worden met name verricht op de vestiging Assen. De kandidaat moet er rekening mee houden dat meerdere keren per mnd reizen naar andere vestiging nodig is om daar werkzaamheden te verrichten.

Na opheffing Corona beperkingen 1 dag per 2 weken naar Den Haag en wekelijks 1 dag in Zwolle.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Winhold Bartelink bereikbaar op het nummer: 06 – 46 12 98 22. Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2021-01-14 09:14:27

Opdracht delen

Past de opdracht (nu even) niet bij je, maar ken je iemand die er geknipt voor is? Deel hem gerust! 👌Solliciteer nu


Aanmelden voor functie
Maximale uploadgrootte: 5MB
Status : Gesloten

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden