Informatiespecialist | Den Haag

Werkniveau:
Senior
Standplaats:

Den Haag
Aanvraagnummer:
A2020-0581
Startdatum:
23-11-2020
Verwachte einddatum:
22-05-2021 met optie tot verlenging
Aantal uur per week:
36
Uurtarief:
n.o.t.k.
Sluitingsdatum aanvraag:
4 Nov 2020 8:00 AM
Contactpersoon Quest4:
Marco Buitenhuis
Telefoonnummer:
06-29602668

Functieomschrijving

Wij zijn voor het Staatstoezicht op de Mijnen is een onderdeel van het Ministerie van Economische Zaken op zoek naar een Informatiespecialist Parlementaire Enquete Groninger Aardgas op basis van 36 uur per week. 

De Tweede Kamer heeft besloten een parlementaire enquête te houden over de Groninger aardgaswinning (hierna: PEGA). De tijdelijke commissie is inmiddels gestart met een vooronderzoek om de scope van de enquête te bepalen. Gezien haar rol als toezichthouder op de gaswinning in Groningen en op de versterking van gebouwen in Groningen wordt ook van SodM gevraagd om bij te dragen aan de enquête en informatie aan te leveren.

Het ministerie van EZK coördineert de voorbereidingen voor de parlementaire enquête voor de betrokken partijen van EZK.

SodM vormt een eigen team, dat de informatie van SodM voor PEGA aanlevert. SodM zoekt een informatiespecialist voor het ordenen en ontsluiten van informatie ten behoeve van de aanstaande parlementaire enquête over de gaswinning in Groningen. De sleutelwoorden voor de project manager zijn: “verbinden, structureren, verwachtingen managen, leveren”

De belangrijkste taken van de informatiespecialist zijn het:

 • Inventariseren welke informatie waar en in welke hoedanigheid (papier of digitaal) beschikbaar is (brononderzoek);
 • Met de inhoudelijk deskundigen vasstellen een feitenrelaas op met tijdpad van belangrijke gebeurtenissen;
 • Vasstellen van een ordeningsstructuur en plaatsten van documenten in deze ordening;
 • Komen tot de juiste documenten middels diverse zoekvragen t.b.v. de vraagstelling die voor ligt;
 • Toepassen van tooling ten behoeve van de ordening;
 • Toengankelijk maken van de ordening voor collega’s binnen SodM.

De informatiespecialist rapporteert functioneel aan de projectleider PEGA en in de lijn aan het hoofd Informatiemanagement.

Achtergrond opdracht:
Staatstoezicht op de Mijnen (SodM) is de Rijkstoezichthouder op de winning, opslag en transport van delfstoffen, zoals olie, gas, zout maar ook aardwarmte en wind op zee. SodM maakt zich sterk voor de veiligheid van de mens en de bescherming van het milieu bij de energiewinning en het benutten van de ondergrond, nu en in de toekomst. Op grond van haar toezichthoudende taken heeft SodM ook de taak om de Minister van Economische Zaken en Klimaat (EZK) te adviseren. SodM baseert dit advies op haar gespecialiseerde kennis en inzichten uit toezicht en onderzoek met betrekking tot de verschillende sectoren. Als derde taak verleent SodM een beperkt aantal vergunningen. SodM opereert in een maatschappelijk en bestuurlijk bewogen context. Dit hangt onder andere samen met de ontwikkeling van nieuwe energiebronnen zoals geothermie en wind op zee als onderdeel van de energietransitie, en met de aardbevingsproblematiek in Groningen. Bij SodM werken momenteel ruim 100 medewerkers.

Organisatie:
Missie SodM Staan voor veiligheid en gezondheid van burgers en werknemers, bescherming van het milieu en zorg voor onze natuurlijke hulpbronnen. Dat is de missie voor het toezicht dat SodM houdt op de delfstoffenwinning in Nederland.

Eisen en wensen voor de functie

Harde eisen:

 • Archief- en informatiewetgeving; ordenings- en ontsluitingsmethodieken; zoek- technieken: Opleiding SOD2 of certificaat IDM;
 • Minimaal hbo werk- en denkniveau.

Wensen:

 • Beschikt over de volgende overige competenties: – analytisch, – planmatig, – accuraat, – resultaatgericht, – uitstekende communicatieve vaardigheden, -mondeling en schriftelijk, – kan goed samenwerken als onderdeel van een team informatiespecialisten;
 • Ervaring met een parlementaire enquête of onderzoekscommissie;
 • SodM is een kleine organisatie met korte lijnen, beperkte mankracht en expertise. Een hands-on mentaliteit is een must.

Aanvullende informatie

Opmaak cv: in het Nederlands, in Word en maximaal 5 pagina’s.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Marco Buitenhuis bereikbaar op het nummer: 06-29602668. Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2020-11-02 13:49:37

Opdracht delen

Past de opdracht (nu even) niet bij je, maar ken je iemand die er geknipt voor is? Deel hem gerust! 👌Solliciteer nu


Aanmelden voor functie
Maximale uploadgrootte: 5MB
Status : Gesloten

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden