Pitstop voor ambities
Detachering & recruitment

Information Security Officer | Amstelveen

Werkniveau:
Senior
Standplaats:

Amstelveen
Aanvraagnummer:
A2019-0254
Startdatum:
11-03-2019
Verwachte einddatum:
31-08-2019 met optie tot verlenging
Aantal uur per week:
36
Uurtarief:
n.o.t.k.
Sluitingsdatum aanvraag:
27 Feb 2019 9:00 AM
Contactpersoon Quest4:
Marco Buitenhuis
Telefoonnummer:
06-29602668

Functie omschrijving

Wij zijn voor de Sociale Verzekeringsbank op zoek naar een Information Security Officer voor 36 uur per week. 

De directie DSV is verantwoordelijk voor de uitvoering van verschillende Sociale wetten zoals de AOW en Kinderbijslag. Een belangrijk onderdeel bij de uitvoering is informatiebeveiliging, Privacy en Risicomanagement, waarbij zorg wordt gedragen voor het beschikbaar houden van aan de SVB toevertrouwde persoonsgegevens en het waarborgen van de vertrouwelijkheid en integriteit. 

De Information Security Officer (ISO) ontwikkelt, implementeert, onderhoudt en actualiseert het beveiligingsbeleid voor de directie DSV in samenspraak met de DSV Portefeuillehouder Informatiebeveiliging en de Chief Information Security Officer. Daarbij treed je op als het geweten van de directie op het gebied van informatiebeveiliging. Je bent in staat om zelfstandig en in goede samenwerking met collega’s knelpunten te signaleren en concrete voorstellen voor verbetering te doen. Je stemt daarbij af met collega’s zowel binnen als buiten de directie. 

Als ISO stel je voor de directie regels en richtlijnen op, voortvloeiend uit het beveiligingsbeleid. Tevens analyseer je risico’s, kwetsbaarheden en afhankelijkheden en werk je samen met de DSV proceseigenaren om business continuïteitsplannen op te stellen. Onderdeel van de functie is het bewaken en bevorderen van informatiebeveiligingsstandaarden in de primaire en secundaire bedrijfsprocessen en de ondersteunende IT. Je draagt actief bij aan het ontwikkelen, in standhouden en oefenen van cyber resilience processen voor de SVB en je kan betrokken worden bij cyber incident respons activiteiten. Je vervult een actieve rol bij business- en informatieanalyses en in de voorbereidings- en realisatiefase van projecten. Daarnaast adviseer je het MT van de directie op het gebied van informatiebeveiliging en riskmanagement. 

Je handelt incidenten af en bent samen met de collega’s van unit Informatiebeveiliging & Risicomanagement (IRM) verantwoordelijk voor de werkzaamheden in relatie tot de Meldplicht Datalekken. Je stuurt op blijvende bewustwording van informatiebeveiliging en op het compliant zijn met het SVB IB-beleid, ook voer je periodieke toetsen uit.

Als persoon ben je enthousiast, gedreven, stressbestendig, klantvriendelijk en op samenwerking gericht. Met overtuigingskracht kun jij mensen motiveren en beschik je over uitstekende sociale en communicatieve vaardigheden. Je bent dan ook in staat om jouw boodschap op een goede wijze te presenteren. Je bent flexibel, maar als het moet ook vasthoudend en je bent in staat om wijzigingen op het gebied van informatiebeveiliging door te voeren.

Functie eisen

Als ISO heb je een afgeronde opleiding op minimaal Academisch niveau en ruime werkervaring in een soortgelijke functie. Je hebt ervaring opgedaan in complexe organisaties, bij voorkeur in de (semi)overheid. Je hebt grondige kennis van informatiebeveiliging en ervaring met audits (EDP).

Daarnaast beschik je over de volgende kennis en vaardigheden:

  • Grondige technische ICT-kennis, waaronder kennis van diverse ICT infrastructuren en softwareontwikkeling is een pré;
  • Bij voorkeur kennis van bedrijfsprocessen, business continuity planning en ITIL-security management en COBIT;
  • Je bent in bezit van één van de certificeringen CISSP, CISM, CISA of daartoe bereid;
  • Gedegen kennis van ISO 27001 en BIR;
  • Ruime ervaring met het opstellen, bewaken en onderhouden van informatiebeveiligingsplannen en bedrijfscontinuïteit;
  • Je maakt deel uit van het IRM team (5 personen) dat gezamenlijk verantwoordelijk is voor het bepalen, uitdragen en implementeren van de SVB strategie en beleid op het gebied van informatiebeveiliging, bedrijfscontinuïteit, privacy en de digitale weerbaarheid.

Aanvullende informatie

Opmaak cv:

  • In het Nederlands;
  • In Word;
  • Maximaal 5 pagina.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Marco Buitenhuis bereikbaar op het nummer: 06-29602668. Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2019-02-26 07:11:23Solliciteer nu


Aanmelden voor functie
NeeJa
Maximale uploadgrootte: 5MB
Status : Gesloten

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden