Information Security Specialist Digital Workplace | Amsterdam

Werkniveau:
Senior
Standplaats:

Amsterdam
Aanvraagnummer:
A2020-0663
Startdatum:
04-01-2021
Verwachte einddatum:
04-01-2022 met optie tot verlenging
Aantal uur per week:
36
Uurtarief:
n.o.t.k.
Sluitingsdatum aanvraag:
10 Dec 2020 8:00 AM
Contactpersoon Quest4:
Marco Buitenhuis
Telefoonnummer:
06-29602668

Functieomschrijving

Wij zijn voor Waternet op zoek naar een Information Security Specialist Digital Workplace op basis van 36 uur per week. 

Binnen het team Digital Workplace zijn we op zoek naar een Information Security Specialist die ervaring heeft met het toepassen van het secure-by-design principe bij alles wat met IT werkplekken te maken heeft. We zoeken een hands-on persoon voor een uitvoerende functie. Het is dus niet de bedoeling dat je beleid gaat schrijven.

Beschrijving behoefte:
Bruikbaarheid van IT middelen en snel inspelen op veranderende wensen is essentieel voor de digitalisering van Waternet. De Solution Digital Workplace speelt hierin een belangrijke rol. De teams van de Solution Digital Workplace staan voor het beschikbaar stellen van flexibele, veilige en toekomstbestendige werkplekken. Waarmee de feature -en solutionteams businesswaarde realiseren door middel van het leveren van features en functionaliteiten voor de eindgebruikers van mobiele apparaten zoals laptops, telefoons, tablets, maar ook van onze virtuele desktops. We leveren veilige werkplekken voor ongeveer 2200 Waternetters.

Ben jij onze gepassioneerde expert die de IT-ontwikkelingen op de voet volgt én weet je ze in te zetten binnen onze organisatie? Als security specialist ben je verantwoordelijk voor het toepassen van het secureby-design principe bij alles wat met IT werkplekken te maken heeft. Daarnaast zorg je ervoor dat bestaande apparaten zoals laptops, telefoons, tablets en VDI veilig blijven door deze proactief en periodiek te controleren op kwetsbaarheden en voert mitigerende maatregelen door. Je bent analytisch sterk en kunt verbanden leggen tussen verdachte activiteiten die zich voordoen op systeem- en netwerkniveau. Jouw kennis over informatiebeveiliging wordt dagelijks getest door aanvragen voor nieuwe systemen en applicaties vanuit de organisatie. Je zult zelf de risico’s moeten identificeren van deze aanvragen en tijdig, maar toch gedegen security advies kunnen geven om risico’s te mitigeren. Je bent verantwoordelijk voor het adequaat en zorgvuldig coördineren van security incidenten en uitvoeren van onderzoek om de reikwijdte zo veel mogelijk vast te kunnen stellen.

Dit ga je doen:

 • Je bent hands-on;
 • Je geeft toekomstgericht security advies aan de Solution. Je voert de genomen beslissingen tevens uit;
 • Je levert alles secure-by-design op;
 • Je toetst proactief de security van bestaande middelen;
 • Je monitort security events en volgt deze op;
 • Je voert vulnerability management uit en rapporteert de bevindingen aan desbetreffende beheerders en/of de ISO;
 • Je onderzoekt security incidenten en voert de mitigerende acties uit;
 • Je actualiseert de security baselines;
 • Je deelt je kennis met je collega’s binnen de solution.

Beschrijving afdeling/team:
De digitaliseringsorganisatie van Waternet is onderverdeeld in Domeinen en IT Solutions. Er zijn 4 domeinen waarin IT en Business samen werken: Medewerker, Klant, Data en Assets. De IT-organisatie van Waternet is onderverdeeld in 3 Solutions: Cloud, Digital Workplace en Internet of Things. Binnen de gehele digitalisering wordt Agile gewerkt. Dit is zowel Scrum als Kanban. De Solution Digital Workplace werkt op dit moment met Kanban.

Solution Digital Workplace is verantwoordelijk voor het leveren van de digitale werkplek aan alle (circa 2000) medewerkers van Waternet. Hieronder valt ook de mobiele en vaste telefonie.

De Solution bestaat uit 3 teams namelijk: Customer Service, Support en Desktop. Het team Customer Service is er om vragen van collega’s te kunnen behandelen in de tweede lijn. Het team Customer Support is o.a. verantwoordelijk voor alle decentrale hardware binnen Waternet. Daarnaast leveren zij ook de dienstverlening rondom vaste en mobiele telefonie. Het team Customer Desktop is verantwoordelijk voor het leveren van de VDI-werkplek, mobile device management en het packagen van applicaties. De Solution Digital Workplace (DWP) bestaat uit ongeveer 40 collega’s samen met de scrummaster, solution architect en solution manager. 

Eisen en wensen voor de functie

Harde eisen:

 • In het bezit van een HBO Informatica diploma met één van de volgende of vergelijkbare profielen (Software development, System- Network engineering);
 • Ervaring in hacken (Web apps, O/S, IoT etc.) en je hebt ervaring met het vertalen van security risico’s en adviezen naar begrijpelijke taal;
 • Ervaring met Mobile device management met Intune en ABM;
 • Ervaring met Windows Defender Advanced Threat Protection. En je hebt ervaring met het beveiligen van werkplekken op VDIomgevingen, desktops & laptops;
 • Inhoudelijke kennis en ervaring met de werking van verschillende besturingssystemen en middleware producten;
 • Inhoudelijke kennis en ervaring met infrastructuurcomponenten zoals netwerk, storage, virtualisatie e.d.;
 • CEH, SANS, GIAC, OSCP of Certified Secure of vergelijkbaars;
 • Kennis en ervaring met Agile/Scrum werkwijze;
 • Goede beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift.
 • Competenties: – Jij bent een teamspeler en voelt je thuis in multidisciplinaire teams; – Je adviseert en brengt deze adviezen door jouw enthousiasme gemakkelijk over terwijl je schakelt tussen de verschillende lagen in de organisatie; – Jij weet waar je voor staat, gaat op je doel af en begrijpt wat er voor nodig is om dat doel te bereiken. Deze competenties worden getest in een gesprek.

Wensen:

 • Bekend met het testen van kwetsbaarheden op Mobile Devices;
 • Ervaring met het uitvoeren van vulnerability management van een complexe IT landschap. Geef aan hoeveel jaar ervaring;
 • Ervaring met incident response op laptops en mobile devices. Geef aan hoeveel jaar ervaring;
 • Ervaring met het analyseren van malware. Geef aan hoeveel jaar ervaring;
 • Verschillende programmeer- en scripting talen kunnen lezen;
 • Je kan in vaste dienst komen bij het Waternet na 1 jaar.

Aanvullende informatie

Opmaak cv: in het Nederlands, in Word en maximaal 5 pagina’s.

De selectiegesprekken vinden plaats op donderdag 17 december 2020 tussen 10:00-12:45 uur en vrijdag 18 december 2020 tussen 10:00 – 14:45 uur. Als je hiervoor wordt uitgenodigd, zorg dan dat je beschikbaar bent.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Marco Buitenhuis bereikbaar op het nummer: 06-29602668. Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2020-12-02 12:54:43

Opdracht delen

Past de opdracht (nu even) niet bij je, maar ken je iemand die er geknipt voor is? Deel hem gerust! 👌Solliciteer nu


Aanmelden voor functie
Maximale uploadgrootte: 5MB
Status : Gesloten

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden