Integratiespecialist Axway | Den Haag

Werkniveau:
Senior
Standplaats:

Den Haag
Aanvraagnummer:
A2020-0542
Startdatum:
02-11-2020
Verwachte einddatum:
30-04-2021 met optie tot verlenging
Aantal uur per week:
36
Uurtarief:
n.o.t.k.
Sluitingsdatum aanvraag:
20 Oct 2020 12:00 PM
Contactpersoon Quest4:
Winhold Bartelink
Telefoonnummer:
06 – 46 12 98 22

Functieomschrijving

Wij zijn voor SSC-ICT op zoek naar een Senior Integratiespecialist Axway op basis van 36 uur per week. 

Opdrachtbeschrijving:
Op het gebied van Axway B2Bi is een van je grootste klanten het Rijksvastgoedbedrijf. Daar gebruikt vrijwel iedereen een of meer applicaties in zijn dagelijkse werk. Jij ontwikkelt, test en beheert de Axway middleware, zodat ambtenaren hun werk vlot kunnen uitvoeren. Door de datakoppelingen die jij bouwt, komt bijvoorbeeld een ingevoerde e-factuur op de juiste plek bij de financiële administratie van het Rijksvastgoedbedrijf terecht. Of hoeft een medewerker maar één keer in te loggen om van meerdere applicaties gebruik te maken. Je bent niet alleen voor de klant het technische aanspreekpunt. Dat ben je ook voor de beheerders, ontwikkelaars en een collega integratiespecialist in je team. Samen beheren jullie in devops vorm zowel verschillende B2Bi koppelingen als file transfer koppelingen. En als het even kan, leer je ook de beheerders de fijne kneepjes van jouw vak. Op het gebied van filetransfer heb je veel interne en externe klanten waarbij je zorgt dat deze ketens optimaal beschikbaar zijn, waarbij je onder andere life cycle management toepast oude ketens op te ruimen en nieuwe ketens te creëren.

Achtergrond Opdracht:
Jij werkt achter de schermen bij de Rijksoverheid. Als senior integratiespecialist middleware Axway bij SSC-ICT zorgje dat duizenden medewerkers van ministeries en overheidsdiensten hun werk goed kunnen doen. En dat alles in een uitdagendewerkomgeving met een diversiteit aan systemen, projecten, richtlijnen en regelgeving. Het zwaartepunt van jouw functie ligt op het doorontwikkelen van datakoppelingen. Het applicatielandschap verandert continu en klanten hebben functionele wensen. Regelmatig zit jij met hen om de tafel om wijzigingen te bespreken en later door te voeren. Je probeert het proces bij de klant te doorgronden. Hierbij wil je niet alleen weten welke data van A naar B moet, maar ook waarom, wanneer en hoe. Want als je het proces begrijpt, dan kun je daar de technische oplossing op toesnijden. Zo maak je de combinatie tussen techniek en business, binnen de kaders die de architect heeft bepaald. Vervolgens test je de koppeling en draag je zorg dat de koppeling in beheer genomen kan worden. Je stelt daarbij de documentatie met specificaties op.

Organisatorische context en cultuur:
Wij zijn SSC-ICT, het Shared Service Centrum ICT van en voor het rijk, onderdeel van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. We zijn een van de grootste fullservice ICT-dienstverleners binnen het rijk en servicen de gehele rijksdienst met onder meer rijksbrede IT-services. Ons shared service centrum ondersteunt meer dan 50.000 werkplekken en mobiele devices in Nederland en op 160 ambassadeposten over de gehele wereld. Daarnaast beheren en ontwikkelen we ruim 1000 applicaties, verzorgen housing en hosting in het state of the art overheidsdatacenter (ODC), bieden IT- diensten met extra hoge beveiligingsniveaus en voeren jaarlijks zo’n 260 ICT-projecten uit, waaronder internationale evenementen als het EU- voorzitterschap. Zo zorgen we dat ambtenaren hun belangrijke werk in dienst van de samenleving altijd, overal en veilig kunnen doen.

Eisen en wensen voor de functie

Harde eisen:

 • Minimaal 3 jaar ervaring met de ESB-technologie, zoals XML, XSD, XSLT, webservices en REST en Axway B2BI in het bijzonder;
 • Minimaal 3 jaar kennis van en ervaring met Java, daarnaast vind je gemakkelijk je weg in Linux en Windows;
 • Minimaal 3 jaar jaar kennis van de filetransfer technologie met Axway-filetransfer;
 • De principes van middleware worden goed verstaan;
 • Je beschikt over een afgeronde hbo- dan wel wetenschappelijke opleiding op ICT-gebied, bij voorkeur op basis van een opleiding bedrijfskundige informatica;
 • Je bent vaardig in het opstellen en beoordelen van beheerdocumentatie (3 jaar ervaring mee);
 • Je hebt meer dan 3 jaar kennis van en ervaring met Ansible, Python/Django en PostgreSQL;
 • Je hebt meer dan 3 jaar kennis van en ervaring met devops beheermethodieken.

Wensen:

 • Competenties: – Analyseren, – Klantgerichtheid, – Omgevingsbewustzijn, – Plannen en Organiseren, – Samenwerken, – Voortgangscontrole, – Zelfontwikkeling;
 • Je hebt ervaring met werken onder (servicegerichte) architectuur;
 • Werken met agile en scrum is je geheel niet vreemd.

Aanvullende informatie

Opmaak cv: in het Nederlands, in Word en maximaal 5 pagina’s.

De selectiegesprekken vinden plaats op dinsdag 27 oktober 2020. Als je hiervoor wordt uitgenodigd, zorg dan dat je beschikbaar bent.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Winhold Bartelink bereikbaar op het nummer: 06 – 46 12 98 22. Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2020-10-19 14:06:57

Opdracht delen

Past de opdracht (nu even) niet bij je, maar ken je iemand die er geknipt voor is? Deel hem gerust! 👌Solliciteer nu


Aanmelden voor functie
Maximale uploadgrootte: 5MB
Status : Gesloten

‘Ik kan ze aanbevelen als aangename en zeer correcte recruiters’

Eric Reitmaier – Support engineer Mobile Viewpoint

‘Jullie laten zien wat de meerwaarde van een bureau kan zijn’

Kandidaat voor de functie Senior Migratie Manager bij de overheid 

‘Altijd een snel en duidelijk antwoord op mijn vragen’

Jan Versluijs, HR professional

‘Nog nooit zo’n gedegen voorbereiding doorlopen’

Kandidaat voor de functie Senior Ketenbeheerder bij de overheid 

‘Fijne werkgever met oog voor de medewerker’

Bianca Ashruf (Logius)

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden