Interaction designer | Den Haag

Werkniveau:
Senior
Standplaats:

Den Haag
Aanvraagnummer:
A2020-0587
Startdatum:
01-12-2020
Verwachte einddatum:
31-05-2021 met optie tot verlenging
Aantal uur per week:
36
Uurtarief:
n.o.t.k.
Sluitingsdatum aanvraag:
5 Nov 2020 8:00 AM
Contactpersoon Quest4:
Marco Buitenhuis
Telefoonnummer:
06-29602668

Functieomschrijving

Wij zijn voor Logius op zoek naar een Interaction designer op basis van 36 uur per week.

Logius zoekt een ervaren UX Designer die bijdraagt aan de doorontwikkeling van DigiD Machtigen. Logius werkt agile, volgens het SAFe raamwerk. Je wordt deel van het designteam in de Agile Release Train ‘Authenticatie & Machtigen’, samen met andere UX designers en architecten.

We zoeken een echte teamspeler. We werken agile: je werkt nauw samen met het ontwikkelteam, maar ook met andere specialisten binnen en buiten Logius. Je helpt mee om onze producten steeds beter en gebruiksvriendelijker te maken. Je werkt ook samen met andere UX designers en researchers om het UX-vakgebied binnen Logius naar een hoger plan te brengen.

De werkzaamheden van de UX designer zullen onder andere bestaan uit:

 • Het maken en aanpassen van schermontwerpen en flows. Uiteraard zijn je ontwerpen responsive en voldoen ze aan de WCAG-richtlijnen voor toegankelijkheid;
 • Meedenken over processen, concepten en ideeën waarmee we onze diensten kunnen verbeteren;
 • Je verdiepen in de details van de gebruikerservaring: zoals de layout van een pagina of component, of de precieze inhoud van een foutmelding;
 • Meewerken aan gebruikersonderzoek, en de bevindingen uit onderzoek doorvertalen naar concrete verbeteringen;
 • Het maken van interactieve prototypes;
 • Het verbeteren van onze workflow en ontwerpdocumenten;
 • Een bijdrage leveren aan het opzetten en doorontwikkelen van een design system.

Achtergrond Opdracht:
Het programma Machtigen heeft tot doel verbetering en samenhang aan te brengen in het huidige machtigingslandschap, dat gekenmerkt wordt door een veelheid aan machtigingsvormen en -relaties. Tegelijkertijd ontbreken specifieke machtigingsvormen en functionaliteiten die maatschappelijk zeer gewenst zijn. Kernbegrippen voor het programma zijn het gebruiksgemak voor burgers en organisaties (zoals bedrijven, instellingen en professionals) en de ontzorging van dienstaanbieders. Een van de doelen van het programma Machtigen is om het voor gebruikers (burgers en ondernemers) makkelijker te maken om namens iemand anders zaken te doen met de overheid. Er wordt hiervoor een oplossing ontwikkeld die, op termijn, door de gehele (semi)publieke sector gebruikt gaat worden. Gebruikers moeten eenvoudig een machtiging kunnen registreren en gebruiken. Ook moeten wettelijk vertegenwoordigers (bewindvoerders, ouders van minderjarige kinderen) makkelijk namens een ander zaken kunnen doen met de overheid. Het programma is gestart in de zomer van 2017.

Organisatorische context en cultuur:
Eenvoudig, snel, groen en betrouwbaar zaken regelen tussen overheden, burgers en bedrijven. Met als doel een betere dienstverlening, kosten- besparing en administratieve lastenverlichting. Daar gaat de overheid voor. Logius vervult hierin een centrale en leidende rol met oog voor de samenhang in de infrastructuur van de e-overheid. Logius is de dienst digitale overheid en onderdeel van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. De diensten en standaarden van Logius zijn voor de gehele overheid ontwikkeld.

Logius is verantwoordelijk voor het beheer, de doorontwikkeling en de overheidsbrede toepassingen van deze diensten en standaarden.De directie Productiehuis zorgt voor het beheer en de doorontwikkeling van alle voorzieningen en de infrastructuur van Logius volgens de Scaled Agile Framework (SAFe) methodiek. In het Productiehuis zijn drie Agile Release Trains: Authenticatie & Portalen, Gegevensuitwisseling en Platform & Connectiviteit. Samen met de directie Strategie & Regie en de directie Bedrijfsvoering & Organisatieontwikkeling wordt het afgestemde portfolio waargemaakt. Samenwerking binnen Logius is daarom essentieel. Denk bijvoorbeeld aan samenwerking tussen architecten en samenwerking tussen productmanagers, inkoop en portfolio- en relatiemanagement. We zorgen zo gezamenlijk voor een maximale toegevoegde waarde van onze dienstverlening.Op basis van je brede kennis en je flexibiliteit draag je continue bij aan het ontwikkelen en beheren van de voorzieningen en de infrastructuur. In het Productiehuis werken ongeveer 250 enthousiaste medewerkers, die zijn ingedeeld in kennisteams.

Eisen en wensen voor de functie

Harde eisen:

 • Business Information Management Foundation;
 • Minimaal HBO werk- en denkniveau;
 • Goede beheersing van Sketch en Vision;
 • Kennis van grafisch/visueel ontwerp;
 • Aantoonbare kennis van toegankelijkheidseisen (WCAG);
 • Uitstekende beheersing van de Nederlandse taal;
 • Online portfolio met voorbeelden van vergelijkbare ontwerpuitdagingen.

Wensen:

 • Competenties: – Zelfstandig, je haalt proactief informatie op en beweegt je makkelijk tussen verschillende disciplines; – Adviesvaardigheden, je kunt bondig en helder uitvoerbaar advies geven en jouw adviezen onderbouwen; – Flexibel, je kunt werken in een omgeving waarbij UX/Research relatief nieuw in de organisatie is. Oplossingsgericht, je komt met de best mogelijke resultaat binnen de eventuele (technische) beperkingen. Je bent nauwkeurig;
 • Kennis van en ervaring in de elektronische overheid;
 • Je hebt ervaring met Design Systems;
 • Je hebt basiskennis van Front end technieken.

Aanvullende informatie

Opmaak cv: in het Nederlands, in Word en maximaal 5 pagina’s.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Marco Buitenhuis bereikbaar op het nummer: 06-29602668. Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2020-11-03 18:16:17

Opdracht delen

Past de opdracht (nu even) niet bij je, maar ken je iemand die er geknipt voor is? Deel hem gerust! 👌Solliciteer nu


Aanmelden voor functie
Maximale uploadgrootte: 5MB
Status : Gesloten

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden