Pitstop voor succes
ICT detachering & recruitment

Interaction Designer | Utrecht

Werkniveau:
Senior
Standplaats:

Utrecht
Aanvraagnummer:
A2019-0494
Startdatum:
01-05-2019
Verwachte einddatum:
01-05-2020 met optie tot verlenging
Aantal uur per week:
40
Uurtarief:
n.o.t.k.
Sluitingsdatum aanvraag:
22 Apr 2019 8:00 AM
Contactpersoon Quest4:
Wendy van Ooijen
Telefoonnummer:
06 – 29 98 58 99

Functie omschrijving

Quest4 is voor de Kamer van Koophandel op zoek naar een Interaction Designer voor 40 uur per week voor een duur van 1 jaar met optie op verlenging van 2 x 1 jaar. 

Korte beschrijving opdracht:
De Kamer van Koophandel (KvK) maakt zich klaar voor de toekomst! Wij willen sneller inspelen op de wensen van onze klanten en maken daarom onze dienstverlening flexibeler en onze IT up-to-date. De KvK zet vol in op digitalisering en innovatie en heeft zichzelf als doel gesteld om de beste digitale dienstverlener te worden binnen de Publieke sector.  De KvK is bezig met deze grote transformatie. Met onze Agile werkwijze spelen wij sneller in op de behoefte van onze klanten en producten, en maken we onze diensten toegankelijker voor ondernemers.

Omschrijving van de opdracht:
Wij zijn op zoek naar een Interactie Ontwerper voor de afdeling Online. Bij de KvK zijn 7 scrum teams continu bezig om de doelgroep een optimale online experience te bieden voor de producten en diensten van de KvK. Deze teams hebben elk hun eigen focus gebied, wat overeenkomt met een deel van de dienstverlening of segment van de doelgroep. Deze functie betreft het segment Start. Je maakt onderdeel uit van een scrum team van specialisten op het gebied van interaction design, visual design, back-end en front-end  development en test en content.

Dit is wat je doet:
Als Interaction Designer ontwerp je flows, navigatiesystemen, lay-outs voor de website. User centered ontwerpen zit in jouw DNA. Dat betekent dus ook dat je altijd kritisch bent of gebruikersbehoeften centraal staan, dat je ontworpen interactieflows en interfaces test met gebruikers en dat je ook over micro-interacties nadenkt die de user experience nog beter maken. Je bent de spil tussen de interne stakeholders, techniek en de gebruiker, dus denk je naast usability ook na over conversie en overleg je met developers over de beste manier om de door jou bedachte interfaces te implementeren. Met de Product Owner en stakeholders werk je aan visie en toekomstige functionaliteiten. Als vanzelfsprekend volg je de online (design) trends en deel je kennis en ideeën met je collega’s.

Een afgeronde opleiding op HBO niveau en minimaal 3 jaar werkervaring met online interaction design. Het is een pre als je in de afgelopen 2 jaar gewerkt hebt bij of voor een online / design bureau en je in staat bent om volgens die kwaliteits- en tijdmaatstaven te ontwerpen. Je hebt het vermogen om een vraagstuk of strategie in no-time om te zetten in ontwerp en let daarbij zowel op het grote plaatje als op de details. Ervaring met Sketch en prototyping tools. Je hebt ervaring met ontwerpen voor bedrijfskritische / high-traffic websites, responsive design. Je hebt uiteraard ook een aansprekend portfolio met je digital interaction design werk.

Je zorgt voor goede en toegankelijke documentering van de werkzaamheden en voor borging van de kennis bij de betrokken medewerkers. Tijdens en uiterlijk voor beëindiging van de opdracht zorgt de kandidaat voor een gestructureerde overdracht van het opgeleverde werk.

Functie eisen

Harde eisen:

 • Je bent beschikbaar op donderdag 25 april aanstaande voor een intake gesprek;
 • Je hebt een HBO opleiding op het gebied van visual design afgerond;
 • Minimaal 5 jaar ervaring met online interaction design;
 • Minimaal 5 jaar aantoonbaar en recente ervaring op het gebied van usability en interaction design met bedrijfskritische websites en hightraffic websites;
 • Je dient naast een cv ook een portfolio toe te voegen.

Wensen:

 • Je hebt kennis van Sketch, prototyping tools (zoals Invision, Axure, Framer, Principle);
 • Je hebt een opleiding op het gebied van met (online) graphic design afgrond;
 • Je hebt ervaring met Sketch, prototyping tools (zoals Invision, Axure, Framer, Principle);
 • In de afgelopen 2 jaar heb je bij of voor een online / design bureau gewerkt;
 • Ben je op basis van goed luisteren en kritische vragen te stellen in staat binnen no-time een design te realiseren.

Competenties:

 • Creativiteit;
 • Kwaliteitsgerichtheid;
 • Overzicht;
 • Resultaatgericht;
 • Samenwerken.

Aanvullende informatie

Opmaak cv

 • In het Nederlands;
 • In word;
 • Maximaal 5 pagina’s.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Wendy van Ooijen bereikbaar op het nummer: 06 – 29 98 58 99. Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2019-04-15 09:02:17Aanmelden voor functie

Aanmelden voor functie
Sleep je bestanden hierheen, of klik hier om ze te selecteren Kies bestand
Maximale uploadgrootte: 67.11MB
Status : Gesloten

Zoek opdrachten via Quest4

Aanmelden Job Alert

Plaats een opdracht op Quest4

Plaats een opdracht