Junior Projectleider | Den Haag

Werkniveau:
Junior
Standplaats:

Den Haag
Aanvraagnummer:
A2020-0018
Startdatum:
03-02-2020
Verwachte einddatum:
31-07-2020 met optie tot verlenging
Aantal uur per week:
32
Uurtarief:
n.o.t.k.
Sluitingsdatum aanvraag:
14 Jan 2020 10:00 AM
Contactpersoon Quest4:
Winhold Bartelink
Telefoonnummer:
06 – 46 12 98 22

Functie omschrijving

Wij zijn voor Logius op zoek naar een Junior projectleider voor 32 uur per week. 

De junior projectleider gaat de projectleiders eIDAS ondersteunen. eIDAS is een multidisciplinair project wat bestaat uit verschillende deelprojecten. De belangrijkste in 2020 zijn:- realisatie van de eiDAS bouwblokken zodat het mogelijk wordt met eHerkenning en DigiD bij een EU dienst in te – prestatiedoelstelling van de opdrachtloggen- notificatie van DigiD De realisatie is een multidisciplinair project waarbij zowel het ministerie van EZ (RVO/DICTU) als het ministerie van BZK (Logius en RVIG) direct betrokken zijn. Daarnaast zijn eTD marktpartijen betrokken in een publiek-private samenwerking. BZK is opdrachtgever en de besluitvorming over de functionalitiet van eHerkenning vindt plaats in een publiek-private samenwerking. Het programma eID wat onder andere zorgt voor een wettelijke basis voor eHerkenning brengt veranderingen met zich mee en bepaalt mede de context waarin de projecten worden uitgevoerd. Daarnaast is er een project Gezamelijk Overstappen waarin een aantal grote publieke dienstverleners eHerkenning gaan gebruiken als inlogmethode wat invloed heeft op de implementatie van eIDAS. De junior projectleider maakt de voortgang van de bouwblokken inzichtelijk, zorgt voor regulier overleg met de projectleiders van de bouwblokken en rapporteert over de voortgang.

Logius zoekt een persoon die in deze bestuurlijke context kan coordineren, verbinden, organiseren en rapporteren. Deze persoon kan alleen succesvol zijn wanneer de inhoudelijke kennis aanwezig is of aantoonbaar voldoende interesse in het onderwerp bestaat om zich in zeer kort tijdsbestek de materie eigen te maken. De persoon moet in hoge mate zelfstandig en zorgvuldig kunnen werken. Kennis van identitymanagement is een vereiste. Werkzaamheden vinden bij Logius op locatie in Den Haag plaats. De projectleider eIDAS is het directe aanspreekpunt. De junior projectleider werkt in het eIDAS project nauw samen met de communicatie medewerker(s) en bu-consultant(s) en met de projectleiders/implemenatiemanagers/testmanagers van de afzonderlijke bouwblokken. In het notificatieproces met de verantwoordelijke beleidsmederwerker van BZK.

Achtergrond opdracht:
De eIDAS-verordening (EU Nr. 910/2014) is op 29 september 2018 in werking getreden. Burgers en bedrijven uit andere EU-lidstaten moeten vanaf dat moment bij Nederlandse publieke dienstverleners kunnen inloggen met een door Europa erkend (ofwel: genotificeerd) nationaal inlogmiddel. Nederland bereid zich hierop voor door:

Het mogelijk te maken dat een natuurlijke persoon of rechtspersoon uit een andere EU-lidstaat toegang kan krijgen tot de digitale overheidsvoorzieningen in Nederland zodra deze genotificeerd zijn. De infrastructuur is hiervoor sinds oktober 2018 gereed.
Het mogelijk te maken dat Nederlandse personen en bedrijven met een Nederlands middel terecht kunnen bij de overige EU-lidstaten. Hiervoor is erkenning door de Eu of te wel notificatie van het middel noodzakelijk evenals het realiseren van de infrastructuur die het mogeijk maakt vanuit Nederland naar de andere EU lidstaten te komen.

Organisatorische context en cultuur:
Eenvoudig, snel, groen en betrouwbaar zaken regelen tussen overheden, burgers en bedrijven. Met als doel eenbetere dienstverlening, kostenbesparing en administratieve lastenverlichting. Daar gaat de overheid voor. Logius vervult hierin een centrale en leidende rol met oog voor de samenhang in de infrastructuur van de e-overheid. Logius is de dienst digitale overheid en onderdeel van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. De diensten en standaarden van Logius zijn voor de gehele overheid ontwikkeld. Logius is verantwoordelijk voor het beheer, de doorontwikkeling en de overheidsbrede toepassingen van deze diensten en standaarden.

 

Functie eisen en wensen

Harde eisen:

  • Afgeronde academische opleiding;
  • Meer dan 3 jaar ervaring als projectsecretaris of jr projectleider in een bestuurlijk complexe omgeving;
  • Meer dan 1 jaar kennis van (federatief) Identity- and Accessmanagement.

Wensen:

  • Analystisch, omgevingsbewust, resultaatgericht, samenwerken en verbinden;
  • Goede schriftelijke en mondelinge communicatieve vaardigheden (Nederlands en Engels);
  • Je bent in het bezit van functie-gerelateerde (SAFe-Agile) certificeringen of bent bereid deze op korte termijn te behalen.

Aanvullende informatie

Opmaak cv

  • In het Nederlands;
  • In word;
  • Maximaal 5 pagina’s.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Winhold Bartelink bereikbaar op het nummer: 06 – 46 12 98 22. Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2020-01-13 09:57:02

Opdracht delen

Past de opdracht (nu even) niet bij je, maar ken je iemand die er geknipt voor is? Deel hem gerust! 👌Solliciteer nu


Aanmelden voor functie
Maximale uploadgrootte: 5MB
Status : Gesloten

‘Ik kan ze aanbevelen als aangename en zeer correcte recruiters’

Eric Reitmaier – Support engineer Mobile Viewpoint

‘Jullie laten zien wat de meerwaarde van een bureau kan zijn’

Kandidaat voor de functie Senior Migratie Manager bij de overheid 

‘Altijd een snel en duidelijk antwoord op mijn vragen’

Jan Versluijs, HR professional

‘Nog nooit zo’n gedegen voorbereiding doorlopen’

Kandidaat voor de functie Senior Ketenbeheerder bij de overheid 

‘Fijne werkgever met oog voor de medewerker’

Bianca Ashruf (Logius)

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden