Pitstop voor ambities
Detachering & recruitment

Ketenbeheerder (2FTE) | Den Haag

Werkniveau:
Senior
Standplaats:

Den Haag
Aanvraagnummer:
A2019-0866
Startdatum:
14-10-2019
Verwachte einddatum:
30-09-2020 met optie tot verlenging
Aantal uur per week:
36
Uurtarief:
n.o.t.k.
Sluitingsdatum aanvraag:
18 Sep 2019 8:00 AM
Contactpersoon Quest4:
Winhold Bartelink
Telefoonnummer:
06 – 46 12 98 22

Functie omschrijving

Wij zijn voor Logius op zoek naar 2 Senior Ketenbeheerders voor 36 uur per week. 

ls senior ketenbeheerder heb je een coordinerende rol aangaande de dienstverlening van Logius (en haar leveranciers) richting haar afnemers, te weten de (mede)overheden en haar achterban. Je handelt zelfstandig meldingen van de afnemers omtrent de dienstverlening af en communiceert proactief hierover. Cruciaal hierbij is de – prestatiedoelstelling van de opdrachtaansturing van de leveranciers. Je adviseert de product owner omtrent verbetertrajecten en je voert analyse- en implementatietrajecten uit en zorgt voor het beheer. Door jouw activiteiten draag je bij aan effectieve gegevensuitwisseling tussen bedrijven en overheden, harmoniseren van processen en standaarden binnen de Rijksoverheid. Je redeneert vanuit de dienstverlening van Logius, een wereld die 24/7 in beweging is. Continuïteit is daarbij het belangrijkste begrip.

Het werk binnen onze keten en architectuur is complex. Je komt in aanraking met verschillende systemen, netwerken en partijen. We verwachten dat je zelfstandig kunt omgaan met diverse belanghebbenden, zoals Product Owners, testers, beheerders, gebruikers en ontwikkelaars. Kortom, je bent omgevingsbewust én communicatief vaardig. Omgaan met de dynamiek van een landschap en een continu veranderend technisch landschap is jou niet vreemd. Maar ook ben je bezig met bestaande dienstverlening waarbij je je enerzijds richt op een zo groot mogelijke bruikbaarheid en beschikbaarheid van de applicatie. In dat kader los je incidenten en problemen op, maar zorg je ook dat zaken vroegtijdig worden gesignaleerd. De persoon die wij zoeken denkt mee en kan uitleggen wat wel mogelijk is. Je gaat goed om met hoge verwachtingen en deadlines en komt gevraagd en ongevraagd met alternatieven. Je weet informatie op te halen als dat nodig is, hebt een flexibele basishouding en bent toegankelijk. Je bent analytisch sterk. Je kunt informatie delen op diverse niveaus en bent daarbij politiek sensitief. Je organiseert zelfstandig je werk en onderneemt zelf actie. Je bent ambitieus, maar realistisch in de haalbaarheid en mogelijkheden van de dienstverlening. Tot slot ondersteun je je collega’s als dat nodig is.

Achtergrond opdracht:
De directie Productiehuis van Logius is op zoek naar een senior ketenbeheerder voor ondersteuning ten aanzien van gegevensuitwisseling op het Digipoort domein (Handel & Transport, Standard Business Reporting (SBR), Sociaal, Financieel en EBV) alsmede voor de Generieke Logius Oplossing Berichtenbox Entry (GLOBE). Deze opdracht betreft de uitbreiding van het team in verband met de toename van werkzaamheden.

Organisatorische context en cultuur:
Eenvoudig, snel, groen en betrouwbaar zaken regelen tussen overheden, burgers en bedrijven. Met als doel eenbetere dienstverlening, kostenbesparing en administratieve lastenverlichting. Daar gaat de overheid voor. Logius vervult hierin een centrale en leidende rol met oog voor de samenhang in de infrastructuur van de e-overheid. Logius is de dienst digitale overheid en onderdeel van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. De diensten en standaarden van Logius zijn voor de gehele overheid ontwikkeld. Logius is verantwoordelijk voor het beheer, de doorontwikkeling en de overheidsbrede toepassingen van deze diensten en standaarden. De directie Productiehuis zorgt voor het beheer en de doorontwikkeling van alle voorzieningen en de infrastructuur van Logius volgens de Scaled Agile Framework (SAFe) methodiek.

In het Productiehuis zijn drie Agile Release Trains:

 • Authenticatie;
 • Portalen, Gegevensuitwisseling en Platform;
 • Connectiviteit.

Samen met de directie Strategie & Regie en de directie Bedrijfsvoering & Organisatieontwikkeling wordt het afgestemde portfolio waargemaakt. Samenwerking binnen Logius is daarom essentieel. Denk bijvoorbeeld aan samenwerking tussen architecten en samenwerking tussen productmanagers, inkoop en portfolio- en relatiemanagement. We zorgen zo gezamenlijk voor een maximale toegevoegde waarde van onze dienstverlening.

Functie eisen

Harde eisen:

 • HBO+ werk en denkniveau;
 • Meer dan 3 jaar beheerervaring in een complexe ICT-omgeving, met het toetsen van beheercriteria en accepteren van nieuwe diensten;
 • Meer dan 3 jaar ervaring met de aansturing van (externe) leveranciers;
 • Je bent beschikbaar in de week van 23 september aanstaande voor een intake gesprek. 

Wensen:

 • Je hebt geen 9-tot-5-mentaliteit, je bent proactief en resultaatgericht. Je kunt zo handelen dat je het vooraf vastgestelde doel, product of effect bereikt;
 • Je bent klantgericht. Je kunt de behoeften van de klant herkennen en hiermee rekening houden;
 • Je bent analytisch en in staat om complexe vraagstukken om te zetten in heldere oplossingen;
 • Je bent samenwerkingsgericht. Je kunt met anderen een gezamenlijk resultaat bereiken;
 • Je bent stress bestendig, en goed in staat om prioriteiten te stellen;
 • Je hebt goede schriftelijke en mondelinge communicatieve vaardigheden;
 • Je bent kwaliteitsgericht;
 • Je bent flexibel. Je kunt je snel en adequaat aanpassen aan veranderende omstandigheden en ontwikkelingen;
 • Ervaring op het gebied van gegevensuitwisseling en standaarden binnen de e-Overheid, kennis van Digipoort en Globe;
 • Ervaring met ICT-processen en -services op basis van berichtenverkeer, XML, webservices, kennis van berichtenuitwisseling dmv XML-gebaseerde bestanden.

Aanvullende informatie

 Opmaak cv

 • In het Nederlands;
 • In word;
 • Maximaal 5 pagina’s.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Winhold Bartelink bereikbaar op het nummer: 06 – 46 12 98 22. Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2019-09-02 13:54:32Status : Gesloten

Aanmelden voor functie

Aanmelden voor functie
NeeJa
Maximale uploadgrootte: 5MB

Conform de AVG-wetgeving verwijzen wij naar ons privacy statement.

Zoek opdrachten via Quest4

Aanmelden Job Alert

Wordt gevonden door Quest4

CV aanbieden