Ketenbeheerder (3 FTE) | Den Haag

Werkniveau:
Senior
Standplaats:

Den Haag
Aanvraagnummer:
A2020-0620
Startdatum:
01-01-2021
Verwachte einddatum:
30-06-2021 met optie tot verlenging
Aantal uur per week:
36
Uurtarief:
n.o.t.k.
Sluitingsdatum aanvraag:
10 Dec 2020 8:00 AM
Contactpersoon Quest4:
Winhold Bartelink
Telefoonnummer:
06 – 46 12 98 22

Functieomschrijving

Wij zijn voor Logius op zoek naar 3 Senior Ketenbeheerders op basis van 36 uur per week. 

Opdrachtbeschrijving:
Als senior ketenbeheerder heb je een coordinerende rol aangaande de dienstverlening van Logius (en haar leveranciers) richting haar afnemers, te weten de (mede)overheden en haar achterban. Je handelt zelfstandig meldingen van de afnemers omtrent de dienstverlening af en communiceert proactief hierover. Cruciaal hierbij is de aansturing van de leveranciers. Je adviseert de product owner omtrent verbetertrajecten en je voert analyse- en implementatietrajecten uit en zorgt voor het beheer. Door jouw activiteiten draag je bij aan effectieve gegevensuitwisseling tussen bedrijven en overheden, harmoniseren van processen en standaarden binnen de Rijksoverheid. Je redeneert vanuit de dienstverlening van Logius, een wereld die 24/7 in beweging is. Continuïteit is daarbij het belangrijkste begrip. Het werk binnen onze keten en architectuur is complex. Je komt in aanraking met verschillende systemen, netwerken en partijen. We verwachten dat je zelfstandig kunt omgaan met diverse belanghebbenden, zoals Product Owners, testers, beheerders, gebruikers en ontwikkelaars. Kortom, je bent omgevingsbewust én communicatief vaardig. Omgaan met de dynamiek van een landschap en een continu veranderend technisch landschap is jou niet vreemd. Maar ook ben je bezig met bestaande dienstverlening waarbij je je enerzijds richt op een zo groot mogelijke bruikbaarheid en beschikbaarheid van de applicatie. In dat kader los je incidenten en problemen op, maar zorg je ook dat zaken vroegtijdig worden gesignaleerd.

De persoon die wij zoeken denkt mee en kan uitleggen wat wel mogelijk is. Je gaat goed om met hoge verwachtingen en deadlines en komt gevraagd en ongevraagd met alternatieven. Je weet informatie op te halen als dat nodig is, hebt een flexibele basishouding en bent toegankelijk. Je bent analytisch sterk. Je kunt informatie delen op diverse niveaus en bent daarbij politiek sensitief. Je organiseert zelfstandig je werk en onderneemt zelf actie. Je bent ambitieus, maar realistisch in de haalbaarheid en mogelijkheden van de dienstverlening. Tot slot ondersteun je je collega’s als dat nodig is.

Achtergrond Opdracht:
De directie Productiehuis van Logius is op zoek naar een senior ketenbeheerder voor ondersteuning ten aanzien van gegevensuitwisseling op het Digipoort domein (Standard Business Reporting (SBR), Sociaal, Financieel en EBV) alsmede voor de Generieke Logius Oplossing Berichtenbox Entry (GLOBE). Deze opdracht betreft de opvolging van opdrachten binnen verschillende teams. werkzaamheden.

Organisatorische context en cultuur:
Eenvoudig, snel, groen en betrouwbaar zaken regelen tussen overheden, burgers en bedrijven. Met als doel een betere dienstverlening, kosten-besparing en administratieve lastenverlichting. Daar gaat de overheid voor. Logius vervult hierin een centrale en leidende rol met oog voor de samenhang in de infrastructuur van de e-overheid. Logius is de dienst digitale overheid en onderdeel van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. De diensten en standaarden van Logius zijn voor de gehele overheid ontwikkeld. Logius is verantwoordelijk voor het beheer, de doorontwikkeling en de overheidsbrede toepassingen van deze diensten en standaarden.

Eisen en wensen voor de functie

Harde eisen:

  • Hbo of wo in een relevante richting;
  • Ruim 3 jaar HBO+;
  • Je hebt meer dan 3 jaar beheerervaring in een complexe ICT-omgeving, met het toetsen van beheercriteria en accepteren van nieuwe diensten;
  • Je hebt meer dan 3 jaar ervaring met de aansturing van (externe) leveranciers.

Wensen:

  • Competenties: – Je hebt geen 9-tot-5-mentaliteit, je bent proactief en resultaatgericht. Je kunt zo handelen dat je het vooraf vastgestelde doel, product of effect bereikt; – Je bent klantgericht. Je kunt de behoeften van de klant herkennen en hiermee rekening houden; – Je bent analytisch en in staat om complexe vraagstukken om te zetten in heldere oplossingen; – Je bent samenwerkingsgericht. Je kunt met anderen een gezamenlijk resultaat bereiken; – Je bent stress bestendig, en goed in staat om prioriteiten te stellen; – Je hebt goede schriftelijke en mondelinge communicatieve vaardigheden; – Je bent kwaliteitsgericht; – Je bent flexibel. Je kunt je snel en adequaat aanpassen aan veranderende omstandigheden en ontwikkelingen;
  • Ervaring op het gebied van gegevensuitwisseling en standaarden binnen de e-Overheid, kennis van Digipoort en Globe;
  • Ervaring met ICT-processen en -services op basis van berichtenverkeer, XML, webservices, kennis van berichtenuitwisseling dmv XML-gebaseerde bestanden;
  • Je bent in het bezit van functie-gerelateerde (SAFe-Agile) certificeringen of bent bereid deze op korte termijn te behalen.

Aanvullende informatie

Opmaak cv: in het Nederlands, in Word en maximaal 5 pagina’s.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Winhold Bartelink bereikbaar op het nummer: 06 – 46 12 98 22. Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2020-11-17 11:59:49

Opdracht delen

Past de opdracht (nu even) niet bij je, maar ken je iemand die er geknipt voor is? Deel hem gerust! 👌Solliciteer nu


Aanmelden voor functie
Maximale uploadgrootte: 5MB
Status : Gesloten

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden