Ketenbeheerder | Den Haag

Werkniveau:
Senior
Standplaats:

Den Haag
Aanvraagnummer:
A2020-0190
Startdatum:
01-05-2020
Verwachte einddatum:
30-04-2021 met optie tot verlenging
Aantal uur per week:
36
Uurtarief:
n.o.t.k.
Sluitingsdatum aanvraag:
1 Apr 2020 9:00 AM
Contactpersoon Quest4:
Winhold Bartelink
Telefoonnummer:
06 – 46 12 98 22

Functieomschrijving

Wij zijn voor Logius op zoek naar een Ketenbeheerder (in de rol van Sourcingadviseur) op basis van 36 uur per week. 

Logius realiseert oplossingen die bijdragen aan gegevensuitwisseling tussen overheidsinstanties onderling en met burgers en bedrijven. Op dit moment loopt een Europese aanbesteding voor een Raamovereenkomst op het gebied van applicatiediensten ten behoeve van het domein Gegevensuitwisseling.

Hiervoor zoeken we ervaren sourcingadviseurs die onderdeel worden van het team verantwoordelijk voor deze aanbesteding en de daaropvolgende minicompetities. De ondersteuning van de lopende aanbesteding behelst onder andere het opstellen van de Nota van Inlichtingen, waarbij vragen van leveranciers die deelnemen aan de aanbesteding worden beantwoord. Ook kan dit leiden tot aanpassingen op de bestaande aanbestedingsdocumenten of het opstellen van nieuwe documenten. De aanbesteding is voltooid wanneer de Raamovereenkomst gegund is aan meerdere raamcontractspartijen. Op dat moment worden diverse minicompetities georganiseerd waarin een Nadere overeenkomst (NOK) wordt gegund aan één van de raamcontractspartijen. Dit zijn specifieke opdrachten die door leveranciers worden uitgevoerd onder de overkoepelende Raamovereenkomst. In de NOK’s worden afspraken gemaakt over onderwerpen zoals dienstenniveaus, prijsafspraken, stuurmechanismen etc.

We vragen je een vertaalslag te maken van de behoeften van Logius naar concrete vereisten in de NOK’s en ondersteuning van de minicompetities. Dit doe je middels intensieve samenwerking met het team. Je bent als sourcingadviseur specialist wat betreft het vaststellen van de behoeften aan ICT-diensten en het vertalen daarvan naar advies over eisen die aan leveranciers en hun dienstverlening moeten worden gesteld. Je bent ook in staat zelfstandig aanbestedingsdocumenten op te stellen en de behoeften op te halen bij verschillende interne stakeholders. Ervaring met applicatie ontwikkeling en beheer in het algemeen, en agile applicatie ontwikkeling en beheer in het bijzonder, is een pre. Ook de vorm waarin de samenwerking tussen Logius en leverancier het beste vorm en inhoud kan worden gegeven, behoort tot de scope van de werkzaamheden van de sourcingadviseur. Logius realiseert oplossingen die bijdragen aan gegevensuitwisseling tussen overheidsinstanties onderling en met burgers en bedrijven. Op dit moment loopt een Europese aanbesteding voor een Raamovereenkomst op het gebied van applicatiediensten ten behoeve van het domein Gegevensuitwisseling.

Binnen de Agile Release Train Gegegevensuitwisseling maak je onderdeel uit van een van de teams, dit team is verantwoordelijk voor de lopende Europese aanbesteding voor applicatiediensten ten behoeve van het domein Gegevensuitwisseling.

Bij afnemers en gebruikers draagt het Platform gegevensuitwisseling bij aan lagere kosten van geautomatiseerd berichtenverkeer. Voor gebruikers leidt dat tot een lagere lastendruk als gevolg van regelgeving. Voor afnemers leidt dat tot lagere exploitatiekosten van de berichtuitwisseling die nodig is voor het uitoefenen van hun primaire taken. Niet financiële resultaten van het Platform gegevensuitwisseling voor afnemers zijn:

 • Veilige berichtverwerking;
 • Reductie van fouten;
 • Hogere kwaliteit van informatie;
 • Betrouwbaarheid en garanties.

Niet-financiële resultaten voor gebruikers zijn:

 • Systeem met hoge beschikbaarheid;
 • Eenduidige techniek;
 • Snelle berichtverwerking maakt snelle eigen bedrijfsprocessen mogelijk;
 • Zekerheid over voldoen aan verplichtingen;
 • Veilige toegang tot overheidsgegevens.

Functie-eisen en wensen

Harde eisen:

 • Minimaal HBO werk- en denkniveau (3 jaar);
 • Ervaring met (Europese) aanbestedingstrajecten (3 jaar). 

Wensen:

 • Competenties: plannen en organiseren, resultaatgerichtheid, analytisch vermogen;
 • Goede beheersing van Nederlandse en Engelse taal;
 • Ervaring met het werken op basis van de agile/scrum methodiek;
 • Ervaring met applicatie ontwikkeling en beheer in het algemeen, en agile applicatie ontwikkeling en beheer in het bijzonder;
 •  Ervaring met de overheid;
 • Organisatiesensitief.

Aanvullende informatie

Opmaak cv

 • In het Nederlands;
 • In word;
 • Maximaal 5 pagina’s.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Winhold Bartelink bereikbaar op het nummer: 06 – 46 12 98 22. Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2020-03-31 14:18:38

Opdracht delen

Past de opdracht (nu even) niet bij je, maar ken je iemand die er geknipt voor is? Deel hem gerust! 👌Solliciteer nu


Aanmelden voor functie
Maximale uploadgrootte: 5MB
Status : Gesloten

‘Ik kan ze aanbevelen als aangename en zeer correcte recruiters’

Eric Reitmaier – Support engineer Mobile Viewpoint

‘Jullie laten zien wat de meerwaarde van een bureau kan zijn’

Kandidaat voor de functie Senior Migratie Manager bij de overheid 

‘Altijd een snel en duidelijk antwoord op mijn vragen’

Jan Versluijs, HR professional

‘Nog nooit zo’n gedegen voorbereiding doorlopen’

Kandidaat voor de functie Senior Ketenbeheerder bij de overheid 

‘Fijne werkgever met oog voor de medewerker’

Bianca Ashruf (Logius)

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden