Ketenbeheerder | Den Haag

Werkniveau:
Senior
Standplaats:

Den Haag
Aanvraagnummer:
A2021-1013
Startdatum:
01-03-2021
Verwachte einddatum:
31-07-2021 met optie tot verlenging
Aantal uur per week:
36
Uurtarief:
n.o.t.k.
Sluitingsdatum aanvraag:
7 Jan 2021 10:00 AM
Contactpersoon Quest4:
Winhold Bartelink
Telefoonnummer:
06 – 46 12 98 22

Functieomschrijving

Wij zijn voor Logius op zoek naar een Senior Ketenbeheerder op basis van 36 uur per week. 

Ben jij goed in analyses, vind je het leuk om technische vraagstukken te onderzoeken en eigen te maken en kun je die ook overbrengen naar collega’s?

Als senior ketenbeheerder bij Logius is jouw antwoord daarop nadrukkelijk ja. In jouw werk draait alles om dienstverlening. Met jouw inzet en Can Do mentaliteit lever je een belangrijke bijdrage aan de digitale dienstverlening van de overheid. Als senior ketenbeheerder bij Logius heb je afwisselend werk in een dynamische omgeving. Je hebt te maken met een technisch landschap dat continu verandert en met een wereld die 24/7 in beweging is. Continuïteit is daarbij cruciaal. Je komt in aanraking met verschillende systemen, netwerken en partijen. Zo heb je te maken met Product Owners, opdrachtgevers, maar ook met ontwikkelaars, testers, beheerders, leveranciers en gebruikers.

Enerzijds richt je je op toekomstige dienstverlening, waarbij je participeert in een scrumteam. Je coördineert daarbij belangrijke technische trajecten die in beheer genomen moeten worden, je adviseert de Logius Product Owner over impact en risico’s van de trajecten en je deelt regelmatig kennis met collega ketenbeheerders. Je doet verbetervoorstellen om de omgeving beter beheersbaar te maken.

Daarnaast denk je mee over technische oplossingsrichtingen. Je schrijft werkinstructies en voert voortdurend verbeteringen door, bijvoorbeeld in processen of werkwijzen. Daarnaast ben je bezig met bestaande dienstverlening. Daarbij richt je je op een zo groot mogelijke betrouwbaarheid en beschikbaarheid van onze applicaties. Dat betekent dat je niet alleen incidenten en problemen in de derde lijn oplost, maar er ook voor zorgt dat de kwaliteit voortdurend wordt bewaakt en verstoringen vroegtijdig worden gesignaleerd. Je optimaliseert de exploitatie door beheer zo veel mogelijk te automatiseren. Optimale dienstverlening, dat is waar jij aan werkt.

Het betreft een opdracht in verband met de vervanging van ervaren senior Ketenbeheerders ten behoeve van het systemteam DigiD.

Achtergrond Opdracht:
De directie Productiehuis zorgt voor het beheer en de doorontwikkeling van alle voorzieningen en de infrastructuur van Logius volgens de Scaled Agile Framework (SAFe) methodiek. In het Productiehuis zijn vijf Agile Release Trains: Authenticatie & Machtigen, Gegevens & Berichten, 4Logius Gegevensuitwisseling en Platform & Connectiviteit. Samen met de directie Strategie & Regie en de directie Bedrijfsvoering & Organisatieontwikkeling wordt het afgestemde portfolio waargemaakt. Samenwerking binnen Logius is daarom essentieel. Denk bijvoorbeeld aan samenwerking tussen architecten en samenwerking tussen productmanagers, inkoop en portfolio- en relatiemanagement. We zorgen zo gezamenlijk voor een maximale toegevoegde waarde van onze dienstverlening. Op basis van je brede kennis en je flexibiliteit draag je continue bij aan het ontwikkelen en beheren van de voorzieningen en de infrastructuur. In het Productiehuis werken ongeveer 250 enthousiaste medewerkers, die zijn ingedeeld in kennisteams.

Organisatorische context en cultuur:
Eenvoudig, snel, groen en betrouwbaar zaken regelen tussen overheden, burgers en bedrijven. Met als doel een betere dienstverlening, kosten- besparing en administratieve lastenverlichting. Daar gaat de overheid voor. Logius vervult hierin een centrale en leidende rol met oog voor de samenhang in de infrastructuur van de e-overheid. Logius is de dienst digitale overheid en onderdeel van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. De diensten en standaarden van Logius zijn voor de gehele overheid ontwikkeld. Logius is verantwoordelijk voor het beheer, de doorontwikkeling en de overheidsbrede toepassingen van deze diensten en standaarden.

Eisen en wensen voor de functie

Harde eisen:

  • HBO of WO in een relevante richting;
  • ASL certificaat en BisL certificaat;
  • HBO+ ( 3 jr);
  • Je hebt meer dan 3 jaar beheerervaring in een complexe ICT-omgeving, met het toetsen van beheercriteria en accepteren van nieuwe diensten;
  • Je hebt meer dan 3 jaar ervaring met de aansturing van (externe) leveranciers.

Wensen:

  • Competenties: – Je hebt geen 9-tot-5-mentaliteit, je bent proactief en resultaatgericht. Je kunt zo handelen dat je het vooraf vastgestelde doel, product of effect bereikt; – Je bent analytisch en in staat om complexe vraagstukken om te zetten in heldere oplossingen; – Je bent stress bestendig, en goed in staat om prioriteiten te stellen; – Je hebt goede schriftelijke en mondelinge communicatieve vaardigheden; – Je bent kwaliteitsgericht; – Je bent goed in het opbouwen en onderhouden van relaties zowel binnen als buiten Logius; – Je bent een volwaardige gesprekspartner op verschillende niveaus in de organisatie; – Je bent een teamspeler die graag met collega’s binnen en buiten de afdeling resultaten wil bereiken; – Je bent onderzoekend ingesteld, je wilt weten hoe iets werkt en waarom dat zo is. Je gaat geen uitdagingen uit de weg, als je iets niet weet dan zorg je dat je de kennis linksom of rechtsom opdoet; – Je bent een toegankelijke persoonlijkheid, hebt durf en je bent initiatiefrijk, flexibel en klant- en resultaatgericht;
  • Affiniteit met IT infrastructuur;
  • Je bent in het bezit van functie-gerelateerde (SAFe-Agile) certificeringen of bent bereid deze op korte termijn te behalen.

Aanvullende informatie

Opmaak cv: in het Nederlands, in Word en maximaal 5 pagina’s.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Winhold Bartelink bereikbaar op het nummer: 06 – 46 12 98 22. Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2021-01-06 10:55:18Solliciteer nu


Aanmelden voor functie
Maximale uploadgrootte: 5MB
Status : Gesloten

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden