Pitstop voor ambities
Detachering & recruitment

Ketenbeheerder | Den Haag

Werkniveau:
Senior
Standplaats:

Den Haag
Aanvraagnummer:
A2019-0268
Startdatum:
25-03-2019
Verwachte einddatum:
31-12-2019 met optie tot verlenging
Aantal uur per week:
36
Uurtarief:
n.o.t.k.
Sluitingsdatum aanvraag:
28 Feb 2019 8:00 AM
Contactpersoon Quest4:
Winhold Bartelink
Telefoonnummer:
06 – 46 12 98 22

Functie omschrijving

Wij zijn voor Logius op zoek naar een Senior Ketenbeheerder voor 36 uur per week. 

Als Senior ketenbeheerder ben je verantwoordelijk voor het oplossen van incidenten en problemen en voor het doorvoeren van wijzigingen rond Stelselvoorzieningen binnen de gestelde SLA normen. Je biedt functionele ondersteuning aan overheidsorganisaties bij het gebruik van Stelselvoorzieningen. Je draagt zorg voor het verantwoord in beheer nemen van nieuwe producten en releases volgens onze uitgeschreven processen.

Tevens ontwikkel je binnen de Logius-standaarden oplossingen voor wensen en behoeften van gebruikers van Stelselvoorzieningen. De gebruikers zijn in dit geval andere overheidsorganisaties. Je ondersteunt gebruikers bijvoorbeeld bij vragen over hun aansluiting op Digilevering of Digimelding. De oplossingen worden gerealiseerd middels een Agile (SAFe) samenwerking met onze leverancier. Je ondersteund vanuit jou rol de Product Owner met inhoudelijke kennis van de voorziening, het verzamelen van requirements en het uitwerken ervan in user stories. Hierbij heb je nauw contact met architecten, beheerders en andere stakeholders. Vervolgens beoordeel je de stories die worden ontwikkeld op de consequenties voor beheer. Uiteraard weet je vanuit jouw rol beheer eisen en wensen te definieren als acceptatiecriteria voor de opgestelde stories. Verder werk je volgens de sprintplanning mee aan het tot stand komen en reviewen van de afgesproken deliverables.

Je speelt een duidelijke rol in het omvormen van technisch georiënteerd denken en werken naar functioneel georiënteerd denken en werken.
Je stuurt onze applicatiebeheerder aan in de uitvoering van doorontwikkeling en beheer. Je hebt ervaring met outsourcingscontracten.

Binnen de hele overheid worden eenduidige e-overheidsbouwstenen geïmplementeerd. Het Stelsel van basisregistraties is zo’n bouwsteen. Door gegevens uit het Stelsel van basisregistraties slim met elkaar te delen, kan de overheid efficiënter opereren en de dienstverlening verbeteren. De Stelselvoorzieningen ondersteunen de basisregistraties bij eenvoudige, uniforme, betrouwbare en efficiënte berichtenuitwisseling met hun afnemers.

De Stelselvoorzieningen bestaan uit:

 • Digikoppeling: om digitaal berichten uit te wisselen met andere overheden;
 • Digilevering: om berichten te ontvangen over mutaties in de basisregistraties;
 • Digimelding: om melding te maken van mogelijk onjuiste gegevens in de basisregistraties;
 • Stelselcatalogus: Online catalogus die de structuur van het Stelsel van Basisregistraties en de definities van soorten objecten, gegevens en berichten beschrijft.

Directie Productiehuis:
Beheer en doorontwikkeling van de voorzieningen (inclusief infrastructuur) vindt plaats in het Productiehuis, waarbij gewerkt wordt volgens de principes van de SAFe-methodiek. Het doel van de directie Productiehuis is om de Logius oplossingen (inclusief infrastructuur) te beheren en door te ontwikkelen. De directie Productiehuis is verantwoordelijk dat dit binnen de afgesproken serviceniveaus, budgetten en regelgeving gebeurt. Ook levert de directie Productiehuis de capaciteit en structuur om bestaande en nieuwe diensten en producten zodanig te ontwikkelen dat het afgestemde portfolio kan worden waargemaakt. De medewerkers worden geplaatst in een HR-team en verrichten werkzaamheden in een Agile Release Train (ART). In een ART zijn componentteams en featureteams. Componentteams creëren toegevoegde waarde voor de featureteams, zoals platformcapaciteit. De featureteams creëren op basis daarvan toegevoegde waarde voor de klanten, zoals een nieuwe functionaliteit. Teams zijn multidisciplinair samengesteld en bestaan uit circa tien personen. In elk team zit in ieder geval een Scrum Master en een Product Owner. De overige teamleden (circa acht) zijn medewerkers uit diverse disciplines zoals: ketenbeheerders, servicemanagers, IB-ers, functioneel ontwerpers en medewerkers van leveranciers. 

Eenvoudig, snel, groen en betrouwbaar zaken regelen tussen overheden, burgers en bedrijven. Met als doel een betere dienstverlening, kostenbesparing en administratieve lastenverlichting. Daar gaat de overheid voor. Logius vervult hierin een centrale en leidende rol met oog voor de samenhang in de infrastructuur van de e-overheid.
Logius is de dienst digitale overheid en onderdeel van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. De diensten en standaarden van Logius zijn voor de gehele overheid ontwikkeld. Logius is verantwoordelijk voor het beheer, de doorontwikkeling en de overheidsbrede toepassingen van deze diensten en standaarden.

Functie eisen

Harde eisen:

 • Je hebt hbo werk- en denk niveau. (5 jaar);
 • Je hebt ervaring op het vakgebied en aantoonbare ervaring met het doorvoeren van changes en afhandelen van incidenten en problemen, (5 jaar);
 • Je hebt kennis/ervaring van informatiebeveiliging en IT auditing, (3 jaar);
 • ITIL Foundation;
 • Applicatiebeheer;
 • Contract-/leveranciersmanagement;
 • Securitymanagement.

Wensen:

 • Je hebt actuele kennis op het gebied van ITIL en Agile scrum;
 • Ervaring met SAFe is een pré Je hebt ervaring met use cases en user stories;
 • Functioneel beheer en Regie op leverancier;
 • Ervaring met complexe omgevingen binnen de (rijks)overheid;
 • Je hebt recente ervaring met webservices en XML;
 • Je hebt geen 9-tot-5-mentaliteit. Je hebt ervaring met projectmatig werken.

Aanvullende informatie

 Opmaak cv

 • In het Nederlands;
 • In word;
 • Maximaal 5 pagina’s.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Winhold Bartelink bereikbaar op het nummer: 06 – 46 12 98 22. Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2019-02-27 09:35:09Solliciteer nu


Aanmelden voor functie
NeeJa
Maximale uploadgrootte: 5MB
Status : Gesloten

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden