Linux beheerder | Den Haag

Werkniveau:
Senior
Standplaats:

Den Haag
Aanvraagnummer:
A2020-0022
Startdatum:
03-02-2020
Verwachte einddatum:
01-08-2020 met optie tot verlenging
Aantal uur per week:
36
Uurtarief:
n.o.t.k.
Sluitingsdatum aanvraag:
16 Jan 2020 10:00 AM
Contactpersoon Quest4:
Winhold Bartelink
Telefoonnummer:
06 – 46 12 98 22

Functie omschrijving

Wij zijn voor Logius op zoek naar een ervaren Ketenbeheerder in de rol van ervaren Linux Applicatiebeheerder voor 36 uur per week. 

Voor de directie Productiehuis zijn wij op zoek naar een ervaren Ketenbeheerder in de rol van ervaren Linux Applicatiebeheerder die geen uitdaging uit de weg gaat.

Je gaat voor het optimaal inrichten en beheren van onze private cloud- en datacenter clusters vanuit DevOps teams. Je ontwerpt en implementeert, CI/CD straten, pipelines en automatiseert zoveel als mogelijk waarbij je de monitoring ook meeneemt in je oplossing. Tevens ben je sparringpartner en adviseur van onze productowners en architecten. Je redeneert daarbij vanuit de dienstverlening van Logius, een wereld die 24/7 in beweging is en waar continuïteit en veiligheid het belangrijkste begrip is. Het werk binnen onze keten en architectuur is complex waarbij je in aanraking komt met verschillende systemen, netwerken en partijen.

De werkzaamheden bestaan uit:

 • Aan de hand van release notes en draaiboeken nieuwe versies van applicaties uitrollen naar de OTAP omgeving en technisch (systeem) beheerders hierbij ondersteunen, en dit proces verder automatiseren;
 • Documentatie (werkinstructies, draaiboeken, architectuurinformatie, technisch ontwerp en technische applicatie documentatie) opstellen en up-to-date houden voor de inrichting en beheer van de platformen en het uitrollen van nieuwe versies applicatie naar productie omgeving;
 • Het assisteren / kennis overdragen bij het inrichten, implementeren en testen van deze platformen;
 • Adviseren over de inrichting van generieke componenten bij containerplatformen en CI/CD straten;
 • Ondersteunen van testers bij uitvoeren van diverse testen;
 • Diagnosticeren en analyseren van issues, en definiëren en verbeteren op basis van monitoring en logging data;
 • Participeren in (impact) analyses naar aanleiding van incidenten, problems en RFC’s en nieuwe functionaliteiten op de infrastructuur. 

Achtergrond opdracht:
Deze opdracht heeft betrekking op de komende vervanging en uitbreiding van het DevOps team van ervaren medewerkers, met als doel het borgen van de continuïteit van de dienstverlening Je neemt deel aan een hecht team dat gepassioneerd is over het werk en een integrale rol speelt binnen de doorontwikkeling van de digitale oplossingen van de overheid. Je bent in een dynamische omgeving verantwoordelijk voor hoog beschikbare en zwaar belaste platformen met hoge eisen omtrent security. Je krijgt veel verantwoordelijkheid en ruimte om je eigen ideeën uit te werken. Door een continue vernieuwingscyclus hebben wij weinig legacy. Kortom, je werkt dus met de nieuwste technologieën in een dynamische maar wel veeleisende omgeving.

Organisatorische context en cultuur:
Eenvoudig, snel, groen en betrouwbaar zaken regelen tussen overheden, burgers en bedrijven. Met als doel eenbetere dienstverlening, kostenbesparing en administratieve lastenverlichting. Daar gaat de overheid voor. Logius vervult hierin een centrale en leidende rol met oog voor de samenhang in de infrastructuur van de e-overheid. Logius is de dienst digitale overheid en onderdeel van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. De diensten en standaarden van Logius zijn voor de gehele overheid ontwikkeld. Logius is verantwoordelijk voor het beheer, de doorontwikkeling en de overheidsbrede toepassingen van deze diensten en standaarden. Beheer en doorontwikkeling van de voorzieningen (inclusief infrastructuur) vindt plaats in het Productiehuis, waarbij gewerkt wordt volgens de principes van de SAFe-methodiek. Het doel van de directie Productiehuis is om de Logius oplossingen (inclusief infrastructuur) te beheren en door te ontwikkelen. De directie Productiehuis is verantwoordelijk dat dit binnen de afgesproken serviceniveaus, budgetten en regelgeving gebeurt. Ook levert de directie Productiehuis de capaciteit en structuur om bestaande en nieuwe diensten en producten zodanig te ontwikkelen dat het afgestemde portfolio kan worden waargemaakt. De medewerkers worden geplaatst in een HR-team en verrichten werkzaamheden in een Agile Release Train (ART). In een ART zijn componentteams en featureteams. Componentteams creëren toegevoegde waarde voor de featureteams, zoals platformcapaciteit. De featureteams creëren op basis daarvan toegevoegde waarde voor de klanten, zoals een nieuwe functionaliteit. Teams zijn multidisciplinair (DevOps) samengesteld en bestaan uit circa tien personen. In elk team zit in ieder geval een Scrum Master en een Product Owner. De overige teamleden (circa acht) zijn medewerkers uit diverse disciplines zoals: ketenbeheerders, servicemanagers, IB-ers, functioneel ontwerpers en medewerkers van leveranciers.

Functie eisen en wensen

Harde eisen:

 • Opleiding minimaal op HBO niveau, bijvoorbeeld Technische informatica/ bedrijfskundige opleiding  en een HBO werkniveau. (5 jr.);
 • Je hebt meer dan 5 jaar aantoonbare ervaring met Linux platformen, “Infrastructuur als code ”, webservers zoals Nginx en bij voorkeur Ansible, bij grotere;
 • Meer dan 3 jaar recente ervaring in het technisch applicatie beheren van Open source webapplicaties gebouwd in PHP;
 • Je hebt meer dan 3 jaar aantoonbare ervaring met deployment en provisioning ecosystemen zoals Puppet en Ansible;
 • Je hebt hands-on ervaring met container ecosystemen zoals Docker, Kubernetes of OpenStack en migratietrajecten daar naartoe.

Wensen:

 • Je hebt geen 9-tot-5-mentaliteit, je bent proactief, flexibel en resultaatgericht. Je kunt zo handelen dat je het vooraf vastgestelde doel, resultaat bereiken;
 • Je bent stress bestendig, en goed in staat om prioriteiten te stellen in een dynamische omgeving;
 • Je hebt ervaring met CI/CD op basis van Gitlab CI en Jenkins Pipelines;
 • Bekend met werken in scrum (agile) DevOps team binnen de Agile/Safe werkwijze;
 • Ervaring in het gebruik van Linux servers, bijvoorbeeld RHEL6 en RHEL7;
 • Je bent ingesteld op structureel hergebruik, en het automatiseren van primaire- of herhaalde werkzaamheden;
 • Ervaring in het ondersteunen van geautomatiseerd testen;
 • Recente ervaring in het werken met monitoring en statistiek tools (ElasticSearch, Kibana, Logstash, Graphite, Nagios, Grafana).

Aanvullende informatie

Opmaak cv

 • In het Nederlands;
 • In word;
 • Maximaal 5 pagina’s.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Winhold Bartelink bereikbaar op het nummer: 06 – 46 12 98 22. Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2020-01-15 09:20:35

Opdracht delen

Past de opdracht (nu even) niet bij je, maar ken je iemand die er geknipt voor is? Deel hem gerust! 👌Solliciteer nu


Aanmelden voor functie
Maximale uploadgrootte: 5MB
Status : Gesloten

‘Ik kan ze aanbevelen als aangename en zeer correcte recruiters’

Eric Reitmaier – Support engineer Mobile Viewpoint

‘Jullie laten zien wat de meerwaarde van een bureau kan zijn’

Kandidaat voor de functie Senior Migratie Manager bij de overheid 

‘Altijd een snel en duidelijk antwoord op mijn vragen’

Jan Versluijs, HR professional

‘Nog nooit zo’n gedegen voorbereiding doorlopen’

Kandidaat voor de functie Senior Ketenbeheerder bij de overheid 

‘Fijne werkgever met oog voor de medewerker’

Bianca Ashruf (Logius)

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden