Linux Security Architect/ beheerder | Den Haag

Sorry, deze opdracht is niet meer beschikbaar

Bekijk hier alle beschikbare opdrachten en vacatures.

En, als je niets wilt missen: maak een gepersonaliseerde Job Alert aan. Daarmee ontvang je opdrachten binnen jouw expertise automatisch in je mailbox.

Maak Job Alert aan

Werkniveau:
Senior
Standplaats:

Den Haag
Aanvraagnummer:
A2021-1113
Startdatum:
15-03-2021
Verwachte einddatum:
31-12-2021 met optie tot verlenging
Aantal uur per week:
32
Uurtarief:
n.o.t.k.
Sluitingsdatum aanvraag:
16-02-2021 07:00
Contactpersoon Quest4:
Marco Buitenhuis
Telefoonnummer:
06-29602668

Functieomschrijving

Wij zijn voor SSC-ICT op zoek naar een Linux Security Architect/ beheerder op basis van 36 uur per week.

Voor het spoor Security zoeken we een Linux Security Architect/Beheerder. Er is behoefte aan een ervaren Linux Security Architect/Beheerder die het hardeningsproject helpt bij het creeëren en uitdragen van een hardenings/security visie en helpt bij het migreren van bestaande servers naar nieuwe, beveiligde servers. Daarnaast adviseert de Architect het lijnmanagement over de inrichting van processen en organisatie voor het effectief beheren en rapporteren van hardening. De architect neemt plaats in Team SSS wat verantwoordelijk is voor de levering van alle servers binnen het SSC-ICT, maar wordt functioneel ook aangestuurd vanuit het Hardeningsproject. Deze rol is de liaison tussen alle partijen/teams die nodig zijn om een zo veilig en functioneel mogelijke Linux-gebaseerde server beschikbaar te stellen. Samen met andere Linux beheerders kan de server ingericht worden en beschikbaar worden gesteld.

Taken die bij deze opdracht horen:

1) Opstellen Linux Builds / Architectuur met de specifieke zaken als:
a) Opstellen Linux Build incl ‘Security by Design’
b) Opstellen architectuurprincipes zoals implementatie, controles, compliancy en monitoring principes
c) Uitwerken beheerswerkzaamheden Linux servers

2) Implementatie – al dan niet samen met andere teams – van de controles, compliancy, monitoring

3) Opstellen (geautomatiseerde) rapportages om voortgang te monitoren
4) Ondersteunen bij migratie van oude naar nieuwe Linux Builds Vanwege grote de hoeveelheid servers die gemigreerd moeten worden en de tijd die hiermee gemoeid is, is externe inhuur nodig om de gestelde sprintdoelen te halen.

Achtergrond Opdracht:
SSC-ICT is er om collega’s van de Rijksoverheid het juiste ICT-gereedschap te leveren voor hun dagelijks werk. Onze klanten verwachten een beter, sneller en goedkoper SSC-ICT. Die uitdaging zijn we aangegaan: na de mobilisatiefase in 2019 is in 2020 de transitie naar een toekomstvaste, brede ICT-dienstverlener gestart, die tot en met eind 2021 doorloopt. Binnen het Transitiespoor Security zijn er diverse projecten, waaronder het werkpakket dat zich richt op de Hardening van Linux Security.

Organisatorische context en cultuur:
Wij zijn SSC-ICT, het Shared Service Centrum ICT van en voor het rijk, onderdeel van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. We zijn een van de grootste fullservice ICT-dienstverleners binnen het rijk en servicen de gehele rijksdienst met onder meer rijksbrede IT-services. Ons shared service centrum ondersteunt meer dan 50.000 werkplekken en mobiele devices in Nederland en op 160 ambassadeposten over de gehele wereld. Daarnaast beheren en ontwikkelen we ruim 1000 applicaties, verzorgen housing en hosting in het state of the art overheidsdatacenter (ODC), bieden IT- diensten met extra hoge beveiligingsniveaus en voeren jaarlijks zo’n 260 ICT-projecten uit, waaronder internationale evenementen als het EU- voorzitterschap. Zo zorgen we dat ambtenaren hun belangrijke werk in dienst van de samenleving altijd, overal en veilig kunnen doen.

Eisen en wensen voor de functie

Harde eisen:

 • Je hebt tenminste 5 jaar ervaring met opstellen en implementeren van security beleid binnen complexe Informatiebeveiligingsbeleid grote organisaties waar stakeholder management en samenwerking met uitvoering cruciaal was;
 • Je hebt minimaal 2 jaar aantoonbare kennis en ervaring met het maken van technische architectuurontwerpen;
 • Minimaal 2 jaar aantoonbare kennis en ervaring met de implementatie van security baselines/guidelines zoals BIO / ISO27001, STIG of CIS;
 • CISM of CISSP gecertificeerd;
 • Minimaal 5 jaar kennis en ervaring met Linux builds en het beheren ervan;
 • Je hebt meer dan 3 jaar aantoonbare kennis van security normen: VIR, VIR-BI, BIO.

Wensen:

 • Competenties die de persoon nodig zal hebben voor het succesvol vervullen van de functie zijn: – resultaatgericht; – verantwoordelijkheid; – flexibiliteit; – analyseren; – samenwerken; -stakeholder management; – plannen en organiseren; – stressbestendig; – communicatief sterk; -verbinder. Voor deze opdracht verwachten we de volgende eigenschappen. – Initiatiefnemend, doener; – Open communicatiestijl (over planning en risico); – Kan zowel zelfstandig als in teamverband goed samenwerken. – Kan zowel op operationeel als tactisch niveau commniceren; – Hoge organisatiesensiviteit; – Acuraat en nauwkeurig; – Professionele houding. – Kan overtuigen op basis van argumenten; – Autodidact / onderzoekende stijl;
 • Kennis van encryptie en PKI infrastructuur;
 • NORA patronen;
 • AVG;
 • Identity en access management incl. RBAC (gebruikersbeheer);
 • Beveiling van IT componenten (hardening);
 • Change management.

Aanvullende informatie

Opmaak cv: in het Nederlands, in Word en maximaal 5 pagina’s.

De selectiegesprekken vinden plaats op maandag 22-02-2021 tussen 12:00 – 17:00 uur. Als je hiervoor wordt uitgenodigd, zorg dan dat je beschikbaar bent.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Marco Buitenhuis bereikbaar op het nummer: 06-29602668. Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2021-02-09 15:21:22

Opdracht delen

Past de opdracht (nu even) niet bij je, maar ken je iemand die er geknipt voor is? Deel hem gerust! 👌Solliciteer nu


Aanmelden voor functie
Maximale uploadgrootte: 5MB
Status : Gesloten

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden