Manager Techniek & IT | Amsterdam

Werkniveau:
Senior
Standplaats:

Amsterdam
Aanvraagnummer:
A2020-0050
Startdatum:
17-02-2020
Verwachte einddatum:
31-12-2020 met optie tot verlenging
Aantal uur per week:
32
Uurtarief:
n.o.t.k.
Sluitingsdatum aanvraag:
7 Feb 2020 8:00 AM
Contactpersoon Quest4:
Marco Buitenhuis
Telefoonnummer:
06-29602668

Functie omschrijving

Quest4 is voor de Gemeente Amsterdam op zoek naar een Senior Manager Techniek & IT op basis van 32 uur per week. 

Functieomschrijving:
Het programma Signalling & Control staat aan de lat voor de introductie van een nieuw metrobeveiliging- en besturingssysteem voor de metro in Amsterdam. Het systeem is inmiddels operationeel op de Noord/Zuidlijn. De doelstelling is om het systeem eind 2020 in exploitatie te nemen op de rest van het netwerk op een wijze dat de exploitant (GVB) en de beheerder (Gemeente Amsterdam – Metro en Tram) haar verplichtingen kunnen nakomen richting de Vervoerregio Amsterdam (VRA). Een ingewikkelde opgave. Het behelst het installeren en testen van het systeem terwijl de dagelijkse operatie doorgaat, er raakvlakken zijn met vrijwel alle andere projecten op het areaal en het volop ingrijpt op de operationele processen van beheerder en exploitant. 
 
Het samengestelde programmateam bestaat uit ca. 40 projectmedewerkers van Metro en Tram en GVB. De programmaorganisatie is opgebouwd uit vier pijlers (Contractmanagement, Techniek & IT, Testuitvoering & Commissioning en Implementatie & Overdracht) en een aantal stafafdelingen waarmee alle aandachtsgebieden van de programmaorganisatie worden afgedekt. Voor het team Techniek & IT zijn we op zoek naar een bevlogen manager voor 32 uur per week.
 
Binnen deze opdracht maak je onderdeel uit van het S&C-PMT (programmamanagementteam) en verzorg je de aansturing van een team van 12-15 medewerkers. Dit team bestaat voornamelijk uit technisch specialisten, themamanagers en IT’ers. De inhoudelijke focus van het team is tweeledig:

 • Het team is verantwoordelijk voor alle opdrachtgeversactiviteiten die onderdeel uitmaken van de projectfasen analyse, ontwerp en bouw van het nieuwe CBTC systeem en het laten doorvoeren van de wijzigingen door de leverancier.
 • Het team regisseert binnen GVB het doorvoeren van de noodzakelijke CBTC-aanpassingen van de GVB IT-systemen gerelateerd aan de ketens ‘Dienstregelingen’, ‘Reisinformatie’ en ‘GVB rapportages’. 

Je bent daarnaast verantwoordelijk voor de verdere ontwikkeling van het zgn. Shared Service Center om toekomstige wijzigingen in de CBTC software efficiënter voor te bereiden en beter te programmeren.

Werkzaamheden:

 • Aansturen en begeleiden van het S&C team ‘Techniek & IT’.
 • Bepalen prioriteitsstelling rondom het oplossen van S&C issues .
 • Zorgdragen dat het document review proces wordt nageleefd door de teamleden.
 • Zorgdragen dat de CBTC aanpassingen tijdig zijn doorgevoerd binnen de GVB IT systemen.
 • Opstellen van een maandelijkse rapportage aan het senior management.
 • Aansturen en begeleiden van de leden van het S&C Shared Service Center.
 • Bepalen (en inrichten) van verbetervoorstellen voor de uitvoering van de processen binnen het Shared Service Center.

Gemeentelijke organisatie:
De gemeentelijke organisatie bestaat uit vijf clusters, een bestuurs- en concernstaf en zeven bestuurscommissies (stadsdelen). De stadsdelen besturen samen met de gemeenteraad, burgemeester en wethouders de stad Amsterdam. De clusters Ruimte en Economie, Sociaal, Dienstverlening en Informatie, Interne Dienstverlening en Stadswerken bestaan uit afdelingen die expertise hebben op een specifiek terrein, zoals sport, jeugd of parkeren. Zij werken beleid uit tot stadsbrede kaders waarbinnen de stadsdelen het uitvoerende werk kunnen doen. Ook bieden zij directe ondersteuning aan bewoners die dit nodig hebben, bijvoorbeeld op het gebied van participatie of werk. De stadsdelen houden zich onder andere bezig met de inrichting van straten en pleinen, groen en parken, inzamelen van huishoudelijk afval en welzijnswerk in de buurt. Ze zorgen ervoor dat wat ze doen, past bij de behoeften in hun stadsdeel en bij het beleid voor de hele stad. 

De opdrachtgever(s):
Gemeente Amsterdam, RVE Metro en Tram,
Het betreft hier projecten in de openbare ruimte van Amsterdam (grootstedelijke context) met aantal stakeholders/betrokken in- en externe partijen/belangen waaraan meestal veel financiële, economische en maatschappelijke risico’s zijn te koppelen. De omvang van deze projecten loopt van projecten met een omvang van enkele miljoenen tot projecten met een budget van 200 miljoen of meer en een doorlooptijd van meerdere jaren.

Functie eisen en wensen

Harde eisen:

 • Minimaal 1 relevante referentie (organisatie – naam contactpersoon – telefoonnummer contactpersoon). Na afstemming met de kandidaat en na het gesprek kan de opdrachtgever besluiten om in contact te treden met de referentie;
 • Je hebt de afgelopen 2 jaar geen ambtelijke aanstelling gehad bij de gemeente Amsterdam;
 • Je bent in het bezit van een afgeronde opleiding op WO/HBO-niveau of IT opleiding. Dit dient duidelijk te blijken uit het cv. Let op! Je moet het document meenemen naar het interview zodat de opdrachtgever kan controleren of deze voldoet. Indien het document niet aanwezig is of niet voldoet wordt het gesprek beëindigd en de offerte ter zijde gelegd;
 • Geef in maximaal 1 pagina aan waarom je de meest geschikte bent voor deze opdracht. Je motivatie zal worden besproken tijdens het interview, indien je hiervoor wordt uitgenodigd;
 • Ruime ervaring ( meer dan 10 jaar) in IT projecten;
 • Uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift. Dit dient duidelijk te blijken uit het cv;
 • Meer dan 10 jaar ervaring in de railsector.

Competenties:

 • Samenwerken;
 • Resultaatgericht;
 • Omgevingsbewust;
 • Analytisch vermogen.

Aanvullende informatie

 Opmaak cv

 • In het Nederlands;
 • In word;
 • Maximaal 5 pagina’s.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Marco Buitenhuis bereikbaar op het nummer: 06-29602668. Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2020-01-29 13:49:43

Opdracht delen

Past de opdracht (nu even) niet bij je, maar ken je iemand die er geknipt voor is? Deel hem gerust! 👌Solliciteer nu


Aanmelden voor functie
Maximale uploadgrootte: 5MB
Status : Gesloten

‘Ik kan ze aanbevelen als aangename en zeer correcte recruiters’

Eric Reitmaier – Support engineer Mobile Viewpoint

‘Jullie laten zien wat de meerwaarde van een bureau kan zijn’

Kandidaat voor de functie Senior Migratie Manager bij de overheid 

‘Altijd een snel en duidelijk antwoord op mijn vragen’

Jan Versluijs, HR professional

‘Nog nooit zo’n gedegen voorbereiding doorlopen’

Kandidaat voor de functie Senior Ketenbeheerder bij de overheid 

‘Fijne werkgever met oog voor de medewerker’

Bianca Ashruf (Logius)

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden