Master Data Administrator | Amsterdam

Werkniveau:
Senior
Standplaats:

Amsterdam
Aanvraagnummer:
A2019-0620
Startdatum:
03-06-2019
Verwachte einddatum:
02-06-2020 met optie tot verlenging
Aantal uur per week:
36
Uurtarief:
n.o.t.k.
Sluitingsdatum aanvraag:
23 May 2019 8:00 AM
Contactpersoon Quest4:
Wendy van Ooijen
Telefoonnummer:
06 – 29 98 58 99

Functie omschrijving

Wij zijn voor Waternet op zoek naar een Master Data Administrator voor 36 uur per week. 

De functie:
Als Master Data Administrator ben jij de gatekeeper van de informatiestromen op het gebied van Assetmanagement. Dit doe je in het programma Transitie Assetmanagement Zuiveringsbeheer (TAZ). Het programma TAZ is in het kader van een Waternet brede ambitie ten aanzien van Assetmanagement begonnen met een transitie waarbij alle informatiestromen worden geoptimaliseerd om onderhoudsmanagement financieel beter voorspelbaar te maken. Aan de hand van prestaties, kosten en risico’s wordt het optimum gezocht tussen het onderhouden of het vervangen van een asset. De cyclische vervangingen hebben een repeterend karakter gebaseerd op hun technische levensduur en zijn daarmee goed te plannen, mits de juiste informatie beschikbaar is. In het programma worden gegevens verzameld, analyses gedaan en vervangingen geprioriteerd.

Waternet is op zoek naar een Master Data Administrator die deze stroom van data analyseert, beoordeelt op kwaliteit en bewaart in systemen zoals Maximo, GIS of BIM.

Dit ga je doen:
Als Master Data Administator ben je binnen Waternet verantwoordelijk voor de inrichting, bewaking en optimale beheersing van de master data. Jij draagt zorg voor een eenduidige en uniforme wijze van opslag van stamgegevens en neemt je collega’s hierin mee.
Als Master Data Administrator weet jij wat correcte data is met de juiste kwaliteit. Je verzamelt en controleert de stamgegevens van alle master data en zorgt voor een “gate keeping” proces zodat de juiste data op de juiste plek komt. Als Master Data Administrator draag je zelf zorg voor de benodigde rapportages om de inrichting en beheersing te waarborgen.
Daarnaast heb je een belangrijke taak in het ondersteunen van operationele medewerkers die stamgegevens verzamelen en opslaan. Op dit moment is onze grootste taak om de juiste data te verwerken in Maximo. Jij weet je collega’s uit te leggen hoe zij dit het beste kunnen doen. Dit doe je zowel op ons hoofdkantoor als op onze buitenvestigingen. Als Master Data Administrator ben je kortom de bewaker en controller van de master data binnen heel Waternet.

Welkom in het team:
In jouw rol als Master Data Administrator maak je deel uit van het programmateam TAZ. Je werkt samen met de programma manager, programma adviseur, programma secretaris, RAMS Engineer, Maintenance Engineer en twee trainees. Daarnaast heb je veelvuldig contact met andere afdelingen Assetmanagement, Techniek en werk je samen met de benodigde scrumteams. Je werkt binnen een dynamische omgeving waarvan de medewerkers gedreven zijn om nieuwe dingen te proberen en goed resultaat te leveren aan de eindklant.

Werken bij Waternet:
Bij Waternet werk je met een uniek product: water. Schoon water is belangrijk voor iedereen. Samen met 1.800 collega’s zorgen we voor veilig drinkwater, schone grachten, rivieren en droge voeten. Waternet werkt aan unieke innovatieve projecten op het gebied van digitalisering, data en waterbeheer. Aandacht voor duurzaamheid zit in ons DNA. In 2020 is onze organisatie 100% klimaatneutraal.
Onze medewerkers zijn echte vakmensen: buiten en op het hoofdkantoor. Van monteur tot juridisch adviseur, van dijkinspecteur tot dataspecialist. Al deze betrokken medewerkers maken Waternet samen tot een informele en open werkgever. Wij stimuleren je om elke dag een stukje beter te worden.

Functie eisen

Wij vragen:

 • HBO werk- en denk niveau;
 • Minimaal 3 à 4 jaar werkervaring in een vergelijkbare functie;
 • Ruime ervaring met assets en werkstroomprocessen in een complexe en grote beheer-omgeving;
 • Ervaring in het opzetten van Master Data processen, de bewaking hiervan en het overdragen van kennis;
 • Algemene kennis van databases, querytools en eventueel rapportage tools;
 • Goede mondelinge en schriftelijke beheersing van de Nederlandse taal;
 • Kennis van Enterprise asset management oplossingen zoals Maximo, GIS, BIM of Dynamics of SAP, ultimo of Infor EAM (pré).
 • Je bent geen zzp’er;
 • Je bent aanwezig op maandag 3 juni tussen 09.00 – 12.00 uur en dinsdag 4 juni tussen 09.00 – 11.00 uur;
 • Voorafgaand aan een eventuele uitnodiging tot een gesprek dien je de volgende documenten en/of informatie aan te leveren:

  – Volledig en actueel CV (die overeenkomt met het LinkedIn profiel van de kandidaat);
  – Referenties die zijn gecheckt;
  – Een onderbouwde motivatie van maximaal 10 regels.

Competenties:
Je hebt een sterke persoonlijkheid, overtuigingskracht en staat stevig in je schoenen. Je bent communicatief vaardig, verbind mensen, bent organisatiebewust, analytisch en proactief. Hierdoor ben jij in staat Master Data binnen Waternet in te bedden in onze organisatie.

Aanvullende informatie

 Opmaak cv

 • In het Nederlands;
 • In word;
 • Maximaal 5 pagina’s.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Wendy van Ooijen bereikbaar op het nummer: 06 – 29 98 58 99. Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2019-05-20 11:54:24

Opdracht delen

Past de opdracht (nu even) niet bij je, maar ken je iemand die er geknipt voor is? Deel hem gerust! 👌Solliciteer nu


Aanmelden voor functie
Maximale uploadgrootte: 5MB
Status : Gesloten

‘Ik kan ze aanbevelen als aangename en zeer correcte recruiters’

Eric Reitmaier – Support engineer Mobile Viewpoint

‘Jullie laten zien wat de meerwaarde van een bureau kan zijn’

Kandidaat voor de functie Senior Migratie Manager bij de overheid 

‘Altijd een snel en duidelijk antwoord op mijn vragen’

Jan Versluijs, HR professional

‘Nog nooit zo’n gedegen voorbereiding doorlopen’

Kandidaat voor de functie Senior Ketenbeheerder bij de overheid 

‘Fijne werkgever met oog voor de medewerker’

Bianca Ashruf (Logius)

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden