Medewerker Portfolio Management | Den Haag

Werkniveau:
Senior
Standplaats:

Den Haag
Aanvraagnummer:
A2020-0599
Startdatum:
01-01-2021
Verwachte einddatum:
30-06-2021 met optie tot verlenging
Aantal uur per week:
36
Uurtarief:
n.o.t.k.
Sluitingsdatum aanvraag:
10 Nov 2020 10:00 AM
Contactpersoon Quest4:
Winhold Bartelink
Telefoonnummer:
06 – 46 12 98 22

Functieomschrijving

Wij zijn voor SSC-ICT op zoek naar een Medewerker Portfolio Management op basis van 36 uur per week. 

Opdrachtbeschrijving:
Voorbereiden, uitsturen, verwerken en analyseren van de maandelijkse Hoofdlijn rapportage (HLR) voor alle projecten. Opstellen Voortgangsrapportage (VGR) projecten t.b.v. het management en aanleveren Balanced Scorecard. Voorbereiden en opstellen van de rapportage Security projecten t.b.v. de Security Board. Voeren van PMO-control gesprekken met diverse projectleiders. Het analyseren van de financiële rapportages, gelijktrekken met de portfolio rapportage, aansporen projectleiders en teammanagers om de financiën op orde te hebben. Deelnemen aan de Intakeboard om potentiéle projectvragen te bespreken en te kanaliseren. Voorbereiden van Deelportfolioboards. Overige Porftolio Management Office taken.

Achtergrond Opdracht:
De afdeling Portfolio Management Office is verantwoordelijk voor: Opstellen van, bewaken van en rapporteren over het projectportfolio binnen SSC-ICT op strategisch, tactisch en operationeel niveau. Ondersteunen van de Portfolioboard bij de implementatie van project portfolio management, onder meer door het inzetten van een (prioriterings)proces dat ervoor zorgt dat de strategische doelen worden behaald en resources optimaal worden ingezet. Ontwikkelen en beheren van governance, tooling, methoden en technieken voor programma- en projectmanagement en quality assurance. Ontwerpen, implementeren en continu verbeteren van het programma- en projectenproces voor SSC-ICT. Het ontwikkelen, beheren en continu verbeteren van rapportages en dashboards met de benodigde stuurinformatie. Identificeren en ontwikkelen van kennis en competenties van de organisatie op het gebied van portfolio management en projectmatig

Organisatorische context en cultuur:
Wij zijn SSC-ICT, het Shared Service Centrum ICT van en voor het rijk, onderdeel van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. We zijn een van de grootste fullservice ICT-dienstverleners binnen het rijk en servicen de gehele rijksdienst met onder meer rijksbrede IT-services. Ons shared service centrum ondersteunt meer dan 50.000 werkplekken en mobiele devices in Nederland en op 160 ambassadeposten over de gehele wereld. Daarnaast beheren en ontwikkelen we ruim 1000 applicaties, verzorgen housing en hosting in het state of the art overheidsdatacenter (ODC), bieden IT- diensten met extra hoge beveiligingsniveaus en voeren jaarlijks zo’n 260 ICT-projecten uit, waaronder internationale evenementen als het EU- voorzitterschap. Zo zorgen we dat ambtenaren hun belangrijke werk in dienst van de samenleving altijd, overal en veilig kunnen doen.

Eisen en wensen voor de functie

Harde eisen:

  • Bachelor in Bedrijfskundige informatica of vergelijkbare afgeronde opleiding;
  • MOP Foundation en Practitioner;
  • Prince 2;
  • Ruim 5 jaar ervaring in Portfoliomanagement in een grote en complexe omgeving.

Wensen:

  • Competenties: – Uitstekend Analytisch vermogen; – Goede communicatieve en schriftelijke vaardigheden; – Bekwaam in organiseren, faciliteren, monitoren en plannen; – Goed inzicht in financiële administratie; – Resultaat gericht; – Pro-actief;
  • Kennis van werken in een complexe organisatie met name binnen de Rijksoverheid;
  • Sluit goed aan bij de samenstelling binnen het team.

Aanvullende informatie

Opmaak cv: in het Nederlands, in Word en maximaal 5 pagina’s.

De selectiegesprekken vinden plaats op maandag 16 november 2020. Als je hiervoor wordt uitgenodigd, zorg dan dat je beschikbaar bent.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Winhold Bartelink bereikbaar op het nummer: 06 – 46 12 98 22. Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2020-11-09 08:05:55

Opdracht delen

Past de opdracht (nu even) niet bij je, maar ken je iemand die er geknipt voor is? Deel hem gerust! 👌



Solliciteer nu


Aanmelden voor functie
Maximale uploadgrootte: 5MB
Status : Gesloten

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden