MicroFocus OBM specialist in de rol van ontwerper / senior beheerder | Den Haag

Werkniveau:
Senior
Standplaats:

Den Haag
Aanvraagnummer:
A2020-0532
Startdatum:
02-11-2020
Verwachte einddatum:
30-04-2021 met optie tot verlenging
Aantal uur per week:
36
Uurtarief:
n.o.t.k.
Sluitingsdatum aanvraag:
19 Oct 2020 9:00 AM
Contactpersoon Quest4:
Winhold Bartelink
Telefoonnummer:
06 – 46 12 98 22

Functieomschrijving

Wij zijn voor SSC-ICT op zoek naar een MicroFocus OBM specialist in de rol van ontwerper / senior beheerder op basis van 36 uur per week. 

SSC-ICT gebruikt MicroFocus OpsBridge als centrale monitoring tool (Single Pane of Glass) voor het monitoren van onze omgeving, daarnaast gebruiken wij ondermeer MicroFocus NNMi voor onze netwerken. Binnen het team Operational Support zijn wij op zoek naar een ervaren MicroFocus OBM specialist. Als je naast OBM ook nog kennis hebt van NNMi, NOM, RPA, RUM, BVD, UCMDB, Operations Analytics / Predictive Analytics dan zou dat super zijn. Daarnaast zien we ook graag dat je je kennis en ervaring inzet om onze medewerkers op een hoger niveau te krijgen.

Je levert een belangrijke bijdrage aan de inrichting, ontwikkeling en professionalisering van onze centrale monitoring omgeving en helpt mee met het bepalen van onze element managers voor OBM. Wij hebben al bepaald dat Microsoft SCOM de element manager gaat worden richting OBM voor alle Microsoft producten, maar er moeten nog meer omgevingen worden aangesloten op OBM. Denk hierbij aan Splunk, Vrops, HP Oneview, Fujitsu ISM, SAP HANA, Citrix, etc… Je werkt samen met je directe collega’s en de specialisten binnen specifieke productgroepen om tot passende oplossingen te komen. Je kennis draag je over aan je collega’s. Daarnaast lever je input aan de verbetering van de werkprocessen. Diepgaande kennis van MicroFocus OBM is in deze rol absoluut noodzakelijk. Doelstelling is om te komen tot een robuuste inrichting. 

Achtergrond Opdacht:
De huidige monitoring omgeving bestaat uit een veelvoud van monitoring oplossingen. Hierover willen wij een consolidatieslag uitvoeren om uiteindelijk te komen tot een centrale monitoring omgeving met OBM als Single Pane of Glass en alle relevante element managers gekoppeld aan OBM. Onze oplossingen zullen uiteindelijk gebruikt gaan worden door onze Operation Control Room, de beheerteams en onze klanten. De uit te voeren werkzaamheden zullen dus heel divers zijn!

Organisatie:
Wij zijn SSC-ICT, het Shared Service Centrum ICT van en voor het rijk, onderdeel van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. We zijn een van de grootste fullservice ICT-dienstverleners binnen het rijk en servicen de gehele rijksdienst met onder meer rijksbrede IT-services. Ons shared service centrum ondersteunt meer dan 50.000 werkplekken en mobiele devices in Nederland en op 160 ambassadeposten over de gehele wereld. Daarnaast beheren en ontwikkelen we ruim 1000 applicaties, verzorgen housing en hosting in het state of the art overheidsdatacenter (ODC), bieden ITdiensten met extra hoge beveiligingsniveaus en voeren jaarlijks zo’n 260 ICT-projecten uit, waaronder internationale evenementen als het EUvoorzitterschap. Zo zorgen we dat ambtenaren hun belangrijke werk in dienst van de samenleving altijd, overal en veilig kunnen doen.

Eisen en wensen voor de functie

Harde eisen:

  • Diepgaande kennis van de inrichting Microfocus OBM;
  • Je dient ruim 3 jaar ervaring te hebben met implementatie en beheer van MicroFocus OBM;
  • Je hebt ruim 3 jaar ervaring bij de overheid of vergelijkbare complexe IT omgevingen.

Wensen:

  • Competenties: Hands-on mentaliteit en goed kunnen structureren;
  • Kennis van NNMi, ITOM, NOM, RPA, RUM, BVD, UCMDB, Operations Analytics / Predictive Analytics;
  • Ruime ervaring in een enterprise omgeving met de MicroFocus producten.

Aanvullende informatie

Opmaak cv: in het Nederlands, in Word en maximaal 5 pagina’s.

De selectiegesprekken vinden plaats op maandag 26 oktober 2020. Als je hiervoor wordt uitgenodigd, zorg dan dat je beschikbaar bent.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Winhold Bartelink bereikbaar op het nummer: 06 – 46 12 98 22. Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2020-10-14 12:48:02Solliciteer nu


Aanmelden voor functie
Maximale uploadgrootte: 5MB
Status : Gesloten

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden