Migratie manager | Den Haag

Werkniveau:
Senior
Standplaats:

Den Haag
Aanvraagnummer:
A2020-0260
Startdatum:
01-06-2020
Verwachte einddatum:
30-11-2020 met optie tot verlenging
Aantal uur per week:
36
Uurtarief:
n.o.t.k.
Sluitingsdatum aanvraag:
13 May 2020 9:00 AM
Contactpersoon Quest4:
Winhold Bartelink
Telefoonnummer:
06 – 46 12 98 22

Functieomschrijving

Wij zijn voor Logius op zoek naar een Migratie manager op basis van 36 uur per week. 

Logius levert vitale digitale diensten aan burgers, ondernemers en overheid. Om deze diensten te ontwikkelen en te beheren werkt zij samen met partners/leveranciers. Logius is als onderdeel van de Rijksoverheid aanbestedingsplichtig en dient voor het aflopen van contracten met partners/leveranciers de domeinen opnieuw aan te besteden. Op dit moment loopt de aanbesteding voor de diensten Infrastructuur en SIEM/SOC en is Logius de daarop volgende transitie en migratie aan het voorbereiden. Voor de migratie is Logius op zoek naar een migratiemanager. Hij/zij gaat onderdeel uitmaken van het transitie- en migratieteam. 

Werkzaamheden en taken:
De opdracht betreft het begeleiden van de migratie naar de nieuwe infrastructuur leverancier. Hieronder vallen het opstellen van een migratieplan (in een SAFe/Agile organisatie), begeleiden van het opbouwen van de nieuwe infrastructuur, migreren van de huidige applicaties naar de nieuwe infrastructuur, begeleiden van het in beheer nemen van de resultaten en re-transitie van de latende leverancier.

De migratiemanager stelt het (detail) plan van aanpak migratie op in afstemming met de betrokken Product Managers en System Architecten, draagt zorg voor de uitvoering en rapporteert tweewekelijks over de voortgang, risico’s en maatregelen van de epic ‘Migratie’.

Als migratiemanager heb je te maken met een groot aantal spelers, denk aan de nieuwe infraleverancier, de nieuwe SIEM-SOC leverancier, de Product Managers en System Architecten van de Agile Release Trains, het Directieteam en diverse derde partijen (bv. applicatiebheer en – doorontwikkeling).

Eisen en wensen voor de functie

Profiel:
De mirgratiemanager heeft een passie voor techniek, verandering en heeft een sterke infrastructurele, SIEM en SOC achtergrond. De ideale kandidaat is resultaatgericht, creatief, beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden en weet mensen aan het doel te binden. 

Hij/zij heeft een sterke drive om resultaten binnen de gestelde limieten van tijd, budget en kwaliteit te halen en weet met zijn/haar pragmatische aanpak snel de juiste mensen (van alle stakeholders in het migratietraject) om tafel te krijgen om problemen te adresseren en besluiten te vormen. Hierbij houdt hij/zij rekening dat Logius georganiseerd is conform SAFe/Agile. 

Tevens heeft de kandidaat aantoonbare ervaring in politiek gevoelige en complexe omgevingen, waarbij de IT infrastructuur 24/7365 beschikbaar moet zijn. De kandidaat dient stevig in zijn/haar schoenen te staan, zijn/haar scope goed te kunnen bewaken en te kunnen acteren volgens het passen aan de verschillende stakeholder waarmee hij/zij te maken krijgt. 

Harde eisen:

 • HBO + of WO werk- en denkniveau, met bij voorkeur een bijbehorende opleiding in de richting van Informatica of Bedrijfskunde;
 • Ruime ervaring in de functie van sr. Projectmanager Infrastructuur (of daaraan gelijk te stellen functie);
 • Ervaring met Datacenter, SIEM/SOC en applicatiemigraties;
 • Ervaring met politiek gevoelige en complexe omgevingen;
 • Kennis en ervaring met migratie in een SAFe/Agile omgeving;
 • Kandidaat heeft minimaal 2 vergelijkbare migraties in de rol van migratiemanager uitgevoerd en referenties hiervan zijn beschikbaar;
 • Aantoonbare ervaring met Agile werken, bij voorkeur Agile SAFe.

Wensen:

 • Agile PM, IPMA-C en ITIL certificeringen of vergelijkbare zijn een pré.

Aanvullende informatie

Opmaak cv

 • In het Nederlands;
 • In word;
 • Maximaal 5 pagina’s.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Winhold Bartelink bereikbaar op het nummer: 06 – 46 12 98 22. Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2020-04-20 08:28:41

Opdracht delen

Past de opdracht (nu even) niet bij je, maar ken je iemand die er geknipt voor is? Deel hem gerust! 👌Solliciteer nu


Aanmelden voor functie
Maximale uploadgrootte: 5MB
Status : Gesloten

‘Ik kan ze aanbevelen als aangename en zeer correcte recruiters’

Eric Reitmaier – Support engineer Mobile Viewpoint

‘Jullie laten zien wat de meerwaarde van een bureau kan zijn’

Kandidaat voor de functie Senior Migratie Manager bij de overheid 

‘Altijd een snel en duidelijk antwoord op mijn vragen’

Jan Versluijs, HR professional

‘Nog nooit zo’n gedegen voorbereiding doorlopen’

Kandidaat voor de functie Senior Ketenbeheerder bij de overheid 

‘Fijne werkgever met oog voor de medewerker’

Bianca Ashruf (Logius)

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden