Pitstop voor ambities
Detachering & recruitment

Onderzoeksondersteuner Cyber Security | Den Haag

Werkniveau:
Senior
Standplaats:

Den Haag
Aanvraagnummer:
A2019-0137
Startdatum:
01-04-2019
Verwachte einddatum:
01-10-2019 met optie tot verlenging
Aantal uur per week:
32-36
Uurtarief:
n.o.t.k.
Sluitingsdatum aanvraag:
14 Feb 2019 8:00 AM
Contactpersoon Quest4:
Wendy van Ooijen
Telefoonnummer:
06 – 29 98 58 99

Functie omschrijving

Quest4 is voor het ministerie van Justitie en Veiligheid op zoek naar een Onderzoeksondersteuner Cyber Security voor 32-26 uur per week.

Beschrijving Opdrachtgever
Werken bij de Rijksoverheid betekent een bijdrage leveren aan een beter Nederland. Dus ook aan een veilige en rechtvaardige samenleving voor iedereen. Het Ministerie van Justitie en Veiligheid verdedigt en beschermt de rechtsorde. Het bestuursdepartement maakt beleid, wetten en regels over de meest uiteenlopende vraagstukken. Bijvoorbeeld over veiligheid op straat, internetfraude, jeugdcriminaliteit, nationale veiligheid en rampenbestrijding. We houden ons bezig met de nationale politie, crisisbeheersing en terrorismebestrijding. De minister en staatssecretaris worden ondersteund bij hun parlementaire werk. Internationale ontwikkelingen worden gevolgd en beïnvloed. Onze meer dan 2000 medewerkers hebben uiteenlopende opleidingsachtergronden, zijn deskundig en maatschappelijk betrokken. In alle gevallen houden we ons bezig met zaken die direct van invloed zijn op het dagelijks leven. Dat maakt werken voor het Bestuursdepartement van Justitie en Veiligheid zo bijzonder. Want recht raakt mensen.

Beschrijving directie/afdeling
Het Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC) is onderdeel van de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid en helpt de weerbaarheid van de Nederlandse samenleving in het digitale domein verbeteren. Dan doen we via samenwerkingen tussen bedrijfsleven, overheid en wetenschap. Het NCSC ondersteunt de Rijksoverheid en organisaties met een vitale functie met expertise en advies, response op dreigingen en het versterken van de crisisbeheersing. Daarnaast voorzien we burger, overheid en bedrijfsleven van informatie en advies voor bewustwording en preventie. NCSC is daarmee het centrale meld- en informatiepunt voor ICT-dreigingen en veiligheidsincidenten.
Het NCSC kenmerkt zich door de talentvolle, ambitieuze en betrokken mensen die er werken. Zij zetten zich 24/7 in om Nederland digitaal veiliger te maken. Werken in het hart van ‘cybersecurity Nederland’ is zeer dynamisch en uitdagend. Serieuze werkzaamheden worden dan ook regelmatig afgewisseld met informele koffiemomenten en borrels. De hoge mate van nieuwsgierigheid, professionaliteit, betrokkenheid en collegialiteit is kenmerkend voor het DNA van een NCSC’er. Kritisch op de inhoud en zeer bewust van de impact van het werk dat we doen! Dat is wat ons verbindt! Successen worden gedeeld en bescheiden gevierd. Dat maakt werken bij het NCSC naast zeer waardevol ook nog eens erg leuk!

Beschrijving omschrijving dienst, aanleiding en doel
De unit S&K van het NCSC zorgt er onder andere voor dat de primaire doelgroepen worden voorzien van tactische en strategische kennis en inhoudelijk handelingsperspectief. Zowel op korte termijn, bijvoorbeeld op het gebied van crises, incidenten en dreigingen, als op lange termijn, via bijvoorbeeld best practices, lessons learned, presentaties en whitepapers. Het NCSC levert hierbij specialistisch inzicht in ontwikkelingen, dreigingen en risico’s op het gebied van cybersecurity.
Een van de activiteiten van het NCSC die bij de afdeling is ondergebracht is (wetenschappelijk en toegepast) onderzoek op het gebied van cybersecurity. Het gaat hierbij zowel om de begeleiding van onderzoek dat door het NCSC in de onderzoeksomgeving is uitgezet als het daadwerkelijk uitvoeren van onderzoek. Dit laatste gebeurt veelal in samenwerking met onze onderzoekspartners, waarbij het NCSC veelal een in kind bijdrage door het leveren van data en/of een tijdsinvestering van onze onderzoekers. Vanaf 2019 wordt een substantiële groei van de onderzoekscapaciteit voorzien.

Functiebenaming en beschrijving werkzaamheden
Het onderzoekscluster van S&K bestaat momenteel qua formatie uit twee onderzoekers, bijgestaan door een coördinerend adviseur die aandacht besteedt aan organisationele aspecten en bestuurlijke contacten. De behoefte bestaat aan een complementair clusterlid, die zich toelegt op de organisationele en administratieve ondersteuning van het cluster. Op dit moment besteden de huidige medewerkers veel tijd en energie aan het najagen en vastleggen van onderzoeksgerelateerde documentatie, zoals voortgangsrapportages, statusrapporten, updates en dergelijke. Daarnaast kost het plannen van de verschillende overleggen met partijen binnen en buiten de overheid de nodige tijd. Tijd, die de onderzoekers liever besteden aan hetgeen waarvoor zij in dienst zijn, te weten: onderzoek! Ten slotte zijn de leden van het onderzoekscluster vooral gericht op de inhoudelijke aspecten van hun werk.
Van nature hebben zij minder affiniteit met het geven van ruchtbaarheid aan de resultaten die zij boeken. Ondersteuning op het gebied van communicatie is dan ook een element waaraan behoefte bestaat.
Op de middellange termijn (na plm. 1 jaar) is het de verwachting dat de behoefte aan concrete ondersteuning van het onderzoekcluster zal afnemen. Als de nieuwe collega zijn of haar werk goed doet, zal de nadruk komen te liggen op het onderhouden van de ingerichte processen. Vanaf dat moment is het mogelijk om ook breder te worden ingezet op ondersteunende taken binnen de unit S&K. Hierbij kan worden gedacht aan ondersteuning van het proces dat leidt tot het opleveren van het Cybersecuritybeeld Nederland 2019, het organisatorisch bijdragen aan de publicatie van de verschillende kennisproducten van het NCSC (factsheets, white papers) en ondersteuning bij doorsnijdende projecten en trajecten intern NCSC.

Wij zoeken een man/vrouw met het volgende profiel:
– Een initiatiefrijke teamspeler, die er plezier in heeft om op gestructureerde wijze informatie toegankelijk vast te leggen
– Een self starter, die kansen en mogelijkheden ziet en hier proactief op instapt
– Oog voor detail zonder de grote lijn uit het oog te verliezen: hij/zij ziet snel waar de gaten vallen en anticipeert hierop, zowel op de      korte als de lange termijn
– Een netwerker, die in staat is vooral binnen J&V maar ook binnen andere departementen het onderzoekscluster van het NCSC goed te positioneren
– Sparringpartner voor de clustercoördinator Onderzoek
– Affiniteit met cyber security, met name kennis en ervaring met cyber security onderzoek is een pré
– Hij/zij moet zich comfortabel voelen in een omgeving met collega’s met een inhoudelijke drive
– Oog voor de mogelijkheden voor externe communicatie van onderzoek(resultaten)
– Redelijke beheersing van de Engelse taal
– HBO werk- en denkniveau
– Voltijds heeft de voorkeur, deeltijd is bespreekbaar

Functie eisen

Eisen:

 • Beschikt over hbo- werk en denk niveau
 • Beschikt over kennis en ervaring op het gebied van cyber security onderzoek
 • Minimaal 2 jaar ervaring met vergelijkbare werkzaamheden als onderzoekondersteuner. (geef aan hoeveel jaar totaal)
 • Ervaring met het inrichten en maken van (voortgangs)rapportages
 • Ervaring binnen de Rijksoverheid. (geef aan in hoeveel opdrachten)
 • In staat om op heldere wijze mondeling en schriftelijk te communiceren (in Nederlands en Engels)
 • Beschikbaar voor minimaal 32 tot 36 uur per week voor de periode van 6 maanden. Van 1 april 2019 tot 1 oktober-2019.
 • Bij eventuele gunning levert de kandidaat een ingevulde en ondertekende geheimhoudingsverklaring in

Wensen:

 • Het in het bezit zijn van een recente Verklaring van Geen Bezwaar (VGB) op AIVD B-niveau op een functie van adviseur of projectleider is een pré
 • Een afgeronde HBO bachelor-opleiding.

Aanvullende informatie

Opmaak cv:

 • In het Nederlands;
 • In word;
 • Maximaal 5 pagina’s.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Wendy van Ooijen bereikbaar op het nummer: 06 – 29 98 58 99. Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2019-02-05 08:55:49Solliciteer nu


Aanmelden voor functie
NeeJa
Maximale uploadgrootte: 5MB
Status : Gesloten

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden