Ontwikkelaar Justitiële Service Interface | Almelo

Werkniveau:
Senior
Standplaats:

Almelo
Aanvraagnummer:
A2019-0171
Startdatum:
01-04-2019
Verwachte einddatum:
01-04-2020 met optie tot verlenging
Aantal uur per week:
24-40
Uurtarief:
n.o.t.k.
Sluitingsdatum aanvraag:
20 Feb 2019 9:00 AM
Contactpersoon Quest4:
Wendy van Ooijen
Telefoonnummer:
06 – 29 98 58 99

Functie omschrijving

Quest4 is voor de afdeling Elektronisch Berichten Verkeer (EBV) van Justitiële Informatiedienst op zoek naar een Ontwikkelaar Justitiële Service Interface (JSI) voor 24-40 uur per week. 

De doelstelling van de afdeling Elektronisch Berichten Verkeer (EBV) is het uitvoeren van het operationele beheer van de infrastructuur, het technische beheer van de informatievoorziening en de informatieplanning van de Justitiële Informatiedienst.

Justid ondersteunt met EBV ketenpartners op technisch en inhoudelijk gebied bij het tot stand brengen van efficiënte elektronisch informatie-uitwisseling. Daarnaast is verbetering van de informatiearchitectuur een continu proces van de afdeling.

Om ketenpartners te ondersteunen in de informatie-uitwisseling is de Justitiële Service Interface (JSI) ontwikkeld. Voor de doorontwikkeling van de JSI en het uitvoeren van nieuwe opdrachten, zoekt de afdeling EBV van Justid de ontwikkelaar, zoals in dit profiel nader beschreven. De ontwikkelaar legt verantwoording af aan de manager van de afdeling EBV.

Beschrijving omschrijving dienst, aanleiding en doel:

De “Justitiële Service Interface (JSI)” is een platform voor keten-ondersteunende dienstverlening en dient als basis voor een divers pakket aan services, waaronder:

 • De Basis Communicatie Service (BCS) die VenJ partijen ontzorgt in het benaderen van de diverse basisregistraties;
 • De Ketenadapter, die ondersteunt bij een gefaseerde uitfasering van legacy systemen bij het CJIB en de politie;
 • De ECRIS service, die ondersteunt bij het delen van justitiële documentatie met EU-landen;
 • De CORV, die gemeenten ondersteunt bij de aan hen toegewezen taken op het gebied van de jeugdzorg.

De dienstverlening omtrent de JSI is in continue ontwikkeling. Naast de doorontwikkeling op de bestaande services worden er op basis van opdrachten uit de strafrechtsketen met enige regelmaat nieuwe services ontwikkeld die ketenpartners op diverse wijzen ondersteunen in de informatieuitwisseling. Om deze ontwikkelingen flexibel op te kunnen vangen is er aanvullende capaciteit nodig waarbij de nadruk ligt op de inhuur van een ontwikkelaar. Vanwege het hoge technische gehalte van de te realiseren dienstverlening wordt hierbij gezocht naar een ontwikkelaar die tevens kennis hebben van de technische omgeving waarin hij/zij opereert en dus verschillende omgevingen en systemen kan integreren tot één keten van uitwisseling.

De JSI dient te worden doorontwikkeld op basis van een veranderend speelveld. Dit houdt in dat de verschillende services binnen de JSI verder uitgebreid dienen te worden en dat er nieuwe services opgezet dienen te worden. 

Omschrijving van de uit te voeren werkzaamheden:

 • Omzetten van globale specificaties in een concreet functioneel/technisch ontwerp;
 • Het zelfstandig kunnen realiseren van software op basis van het functioneel en technisch ontwerp in Python/Java/Django.

Taken:
De ontwikkelaar voor de JSI is verantwoordelijk voor het uitvoeren van applicatie beheer, zowel correctief als adaptief, op de services binnen de JSI. Deze services zijn ontwikkeld in Python, Java en Django. Het gaat hierbij dus om zowel het doorvoeren van aanpassingen in de applicaties teneinde incidenten op te lossen als ook de (door)ontwikkeling van (al dan niet nieuwe) services binnen de JSI omgeving.

De volgende taken en resultaatgebieden worden onderkend:

 • Opstellen en/of aanpassen informatieprocessen model;
 • Vaststellen informatiesysteemarchitectuur;
 • Opstellen en/of aanpassen gegevensmodel;
 • Ontwerpen mens/machine interface;
 • Ontwerpen handmatige informatiefuncties;
 • Vaststellen oplossingsalternatieven.

Wat valt buiten de scope: Overige Justid applicaties, informatieanalyse en gegevensanalyse.

Wat valt binnen de scope van de opdracht: De applicatie JSI en de hieronder vallende services.

Beschrijving directie/afdeling:
De doelstelling van de afdeling Elektronisch Berichten Verkeer (EBV) is het uitvoeren van het operationele beheer van de infrastructuur, het technische beheer van de informatievoorziening en de informatieplanning van de Justitiële Informatiedienst. Justid ondersteunt met EBV ketenpartners op technisch en inhoudelijk gebied bij het tot stand brengen van efficiënte elektronisch informatie-uitwisseling. Daarnaast is verbetering van de informatiearchitectuur een continu proces van de afdeling. Om ketenpartners te ondersteunen in de informatie-uitwisseling is de Justitiële Service Interface (JSI) ontwikkeld. Voor de doorontwikkeling van de JSI en het uitvoeren van nieuwe opdrachten, zoekt de afdeling EBV van Justid de ontwikkelaar, zoals in dit profiel nader beschreven. De ontwikkelaar legt verantwoording af aan de manager van de afdeling EBV.

Functie eisen

Harde eisen:

 • Je bent beschikbaar vanaf 1 april aanstaande voor minimaal 24 en maximaal 40 uur per week, 4 tot 5 dagen per week, verwachting 15 maanden;
 • Je beschikt over minimaal 3 jaar aantoonbare (recente) ervaring met het bouwen van Java en/of Python applicaties in project en beheer vorm, inclusief het configuratie-/release management hiervan (dit dient duidelijk beschreven te zijn in de CV);
 • Je beschikt over minimaal 1 jaar aantoonbare (recente) ervaring met uitwisselingprotocol SOAP/XML en/of JSON/REST (dit dient duidelijk beschreven te zijn in de CV);
 • Je beschikt over minimaal 3 jaar aantoonbare (recente) ervaring met Service Ontwikkeling (dit dient duidelijk beschreven te zijn in de CV);
 • Je beschikt over aantoonbare praktische ervaring met netwerken en infrastructuur(dit dient duidelijk beschreven te zijn in de CV);
 • Je beschikt over aantoonbare praktische ervaring met versiebeheersystemen (SVN, GIT) (dit dient duidelijk beschreven te zijn in de CV);
 • Je hebt minimaal 3 jaar aantoonbare ervaring met application stacks op Linux platform. (Apache, Nginx, redis, MySQL etc.) (dit dient duidelijk beschreven te zijn in de CV);
 • Je hebt minimaal 5 jaar relevante ervaring als Ontwikkelaar;
 • Je hebt minimaal 1 jaar inhoudelijk ervaring heeft met: Elek -tronische koppeling vraagstukken en de hierbij behorende protocollen.

Wensen:

 • Je hebt minimaal 7 jaar relevante ervaring als Ontwikkelaar;
 • Je hebt minimaal 7 jaar inhoudelijk ervaring heeft met: Elek -tronische koppeling vraagstukken en de hierbij behorende protocollen;
 • Je hebt minimaal 7 jaar kennis en ervaring met het toepassen van rijksoverheidsstandaarden;
 • Je bent na gunning direct beschikbaar;
 • Je hebt minimaal een HBO opleiding, bij voorkeur HBO Informatica of gelijkwaardig;
 • Je hebt kennis van applicatie container technologie (Docker);
 • Je beschikt over kennis van Blockchain.

Aanvullende informatie

 Opmaak cv

 • In het Nederlands;
 • In word;
 • Maximaal 5 pagina’s.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Wendy van Ooijen bereikbaar op het nummer: 06 – 29 98 58 99. Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2019-02-12 07:54:35

Opdracht delen

Past de opdracht (nu even) niet bij je, maar ken je iemand die er geknipt voor is? Deel hem gerust! 👌Solliciteer nu


Aanmelden voor functie
Maximale uploadgrootte: 5MB
Status : Gesloten

‘Ik kan ze aanbevelen als aangename en zeer correcte recruiters’

Eric Reitmaier – Support engineer Mobile Viewpoint

‘Jullie laten zien wat de meerwaarde van een bureau kan zijn’

Kandidaat voor de functie Senior Migratie Manager bij de overheid 

‘Altijd een snel en duidelijk antwoord op mijn vragen’

Jan Versluijs, HR professional

‘Nog nooit zo’n gedegen voorbereiding doorlopen’

Kandidaat voor de functie Senior Ketenbeheerder bij de overheid 

‘Fijne werkgever met oog voor de medewerker’

Bianca Ashruf (Logius)

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden