Ontwikkelaar Mendix | Rotterdam

Werkniveau:
Senior
Standplaats:

Rotterdam
Aanvraagnummer:
A2019-0046
Startdatum:
04-02-2019
Verwachte einddatum:
04-06-2019 met optie tot verlenging
Aantal uur per week:
32-40
Uurtarief:
n.o.t.k.
Sluitingsdatum aanvraag:
16 Jan 2019 9:00 AM
Contactpersoon Quest4:
Wendy van Ooijen
Telefoonnummer:
06 – 29 98 58 99

Functie omschrijving

Quest4 is voor de Gemeente Rotterdam op zoek naar een Senior Ontwikkelaar Mendix voor 32 uur in de week. 

De functie als Senior Ontwikkelaar heeft je veel te bieden. Kenmerkend is de directe link met de ontwikkeling van de stad. Hierdoor vind je veel diversiteit en afwisseling in de projecten waar je aan werkt. Enkele voorbeelden hiervan zijn applicaties voor burgers met zorg- of uitkeringsvragen en een app die bezoekersparkeren makkelijk maakt. Je draagt echter niet alleen bij aan de ontwikkeling van Rotterdam; we worden met regelmaat op regionaal en ook landelijk niveau gevraagd om onze expertise in te zetten. We verwachten dat de vraag hiernaar verder toe zal nemen.   

In je rol als Senior heb je een belangrijke rol in de ontwikkeling van het team. Door mensen te coachen draag je bij aan kwaliteitsverbetering en anderzijds help je mensen zich verder te ontwikkelen. In het relatief nieuwe team is er veel ruimte voor verdere groei. Je richt je op de inhoudelijke ontwikkeling van het maken en beheren van applicaties en de professionalisering daarvan. Hierin zoek je continue de wisselwerking met je (veelal interne) klanten. 

Als ontwikkelaar werk je volgens bepaalde conventies aan complexe zaken en stuur je hierin ook het team inhoudelijk aan. Dat team bestaat op dit moment uit een coördinator, een architect, een beheerder en twee RAD developers, maar de komende twee jaar zal het team verder uitgebouwd worden met een aantal fte en kennisgebieden. Kenmerkend voor het team is de samenwerkingsgerichtheid en de frisse energie om onze nieuwe dienstverlening verder te ontwikkelen.

Jouw uitdaging:
Met ingang van deze bestuursperiode heeft Rotterdam 48 wijken met ieder een eigen wijkagenda. De wijkagenda is het plan van een gebiedscommissie, wijkraad of wijkcomité voor een bestuursperiode. Het wijkactieplan (WAP) is de jaarlijkse uitwerking hiervan. Aan beide plannen en uitvoering wordt door meerdere business units gewerkt en de voortgang is voor verschillende bestuursorganen relevant. Om duidelijkheid te geven in de verschillende verantwoordelijheden en de onderlinge verhoudingen is door de Concerndirectie een governance opgesteld. Om de programmamanager te ondersteunen in zijn/haar regierol is het noodzakelijk dat hij/zij tijdig en volledig wordt geïnformeerd door de verantwoordelijke functionarissen uit de clusters. Het handmatig bijhouden van de voortgang, zoals het nu gebeurt, in MS Word en/of Excel overzichten is voor de programmamanager niet meer te doen. We hebben het over mogelijk 48 * 45 acties (2.160) die gedurende het jaar bijgehouden moeten worden. Bovendien zijn er meer bestuursorganen, gebiedscommissies én wijkraden én de wijkcomités, die op de hoogte willen worden gehouden over de voortgang én evenzo zal de wethouder wijken en kleine kernen geïnformeerd willen worden. Ook de gemeenteraad wil geïnformeerd worden. Hoofddoel is dan ook inzicht te bieden in de voortgang van de resultaten en acties uit de wijkactieplannen die indirect zullen leiden tot de realisatie van de doelen.

De afdeling:
Rotterdam is in januari 2018 met Rapid Application Development gestart. Het werken met een DevOps team is nieuw voor Rotterdam. Werkzaamheden die binnen de ICT afdeling in verschillende teams worden uitgevoerd worden in dit team samengebracht. Door complementaire kennis en vaardigheden wordt hiermee de volledige ontwikkeling, beheer en onderhoud van een klantdienst (service) verzorgd. Dit garandeert snelle levering en hogere klantbetrokkenheid en klanttevredenheid. Inmiddels hebben we ca. 10 applicaties in productie en werken we met de clusters aan andere applicaties. Het RAD team bestaat nu nog uit 4 man, maar dat moet de komende jaren meegroeien met agile werken binnen Rotterdam.

De organisatie:
Je werkt vanuit het onderdeel  Bestuurs- en Concernondersteuning (BCO). De BCO noemen we ook wel de spil van de gemeentelijke organisatie. De medewerkers van dit cluster zorgen ervoor dat het college van burgemeester en wethouders de stad kan besturen. Het is de schakel tussen de Rotterdammers, het stadsbestuur en de veertien gebieden. De BCO verzorgt ook de bedrijfsvoering voor alle clusters. De afdelingen  inkoop, communicatie, ICT, facilitaire zaken, juridische zaken, HR, onderzoek en financiën zorgen ervoor dat de clusters zich volledig kunnen richten op hun eigen taken.

Bij de gemeente Rotterdam staat centraal dat je je als medewerker kunt ontwikkelen. Dat stimuleren we ook. Want hoe beter jij je werk kunt doen, hoe beter het resultaat voor onze stad.  

Werken voor de gemeente Rotterdam is werken voor een stad die zichzelf steeds opnieuw uitvindt. Die bekend staat als innovatief en internationaal. Een stad ook met complexe vraagstukken en grote maatschappelijke opgaven. In deze voorhoede werk jij, voor en samen met meer dan 620.000 Rotterdammers. Bij zo’n stad hoort een eigentijdse overheid. Wij bieden je ruimte en kansen om Rotterdam en daarmee jezelf vooruit te blijven helpen. Met arbeidsvoorwaarden die dat mogelijk maken.

Functie eisen

 • Je bent beschikbaar voor de intake gesprekken in de week van 22 -29 januari aanstaande (KO);
 • Je bent beschikbaar vanaf eind januari aanstaande voor 32 uur in de week (KO);
 • Je bent geen ZZP’er maar in loondienst bij een leverancier of je komt in loondienst bij Quest4 voor de duur van het project (KO);
 • Je bent in de afgelopen 3 jaar geen ex-ambtenaar bij de gemeente Rotterdam geweest in wat voor vorm ook (KO);
 • WO werk- en denkniveau (KO);
 • Minimaal 3 jaar recente ervaring als Mendix ontwikkelaar (KO);
 • Minimaal 2 jaar recente ervaring met ontwikkelen in HTML5, CSS, Java, Javascript (KO);
 • Ervaring met Agile/scrum werken (KO);
 • In bezit van Mendix Advanced Developer certificaat (Blue Badge) (KO);
 • Je bent klantgericht, proactief, oplossingsgericht, kunt goed samenwerken, en je hebt uitstekende analytische en communicatieve vaardigheden (KO);
 • Je beschikt over een Mendix 7 Development omgeving op je eigen laptop (KO).

 Wensen:

 • Een afgeronde opleiding in de richting van Informatica of Business en Informatiemanagement is een pré;
 • Ervaring met een coachende rol / leidinggeven op het functionele aspect van de functie;
 • Energie krijgt van de ontwikkeling van de stad Rotterdam, iets waar je zelf dagelijks direct en indirect aan bij gaat dragen;
 • Gemakkelijk verbinding maakt, of het nu met je eigen teamleden, collega’s van andere disciplines of (interne) klanten zijn.

Aanvullende informatie

 Opmaak cv

 • In het Nederlands;
 • In word;
 • Maximaal 5 pagina’s.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Wendy van Ooijen bereikbaar op het nummer: 06 – 29 98 58 99. Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2019-01-14 06:39:42

Opdracht delen

Past de opdracht (nu even) niet bij je, maar ken je iemand die er geknipt voor is? Deel hem gerust! 👌Solliciteer nu


Aanmelden voor functie
Maximale uploadgrootte: 5MB
Status : Gesloten

‘Ik kan ze aanbevelen als aangename en zeer correcte recruiters’

Eric Reitmaier – Support engineer Mobile Viewpoint

‘Jullie laten zien wat de meerwaarde van een bureau kan zijn’

Kandidaat voor de functie Senior Migratie Manager bij de overheid 

‘Altijd een snel en duidelijk antwoord op mijn vragen’

Jan Versluijs, HR professional

‘Nog nooit zo’n gedegen voorbereiding doorlopen’

Kandidaat voor de functie Senior Ketenbeheerder bij de overheid 

‘Fijne werkgever met oog voor de medewerker’

Bianca Ashruf (Logius)

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden